regulacja reflektorów
- aroslaw
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
regulacja reflektorów
witam
zakladal ktos regulacje (mechaniczna, te pokretlo kolo nawiewu) do puga bez tego oryginalnie ??
zakladal ktos regulacje (mechaniczna, te pokretlo kolo nawiewu) do puga bez tego oryginalnie ??
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
U mnie jest pokrętło i nawet da się kręcić ale nic to nie daje, bo jakkolwiek łączyło się to fizycznie ze światłami to już się nie łączy - ginie gdzieś po drodze:) Jak jadę we mgle to widzę że wiązki światła od reflektorów mi się przecinają...dziwne to bo lampy wyglądają że powinny świecić na wprost:) Ogólnie bym sobie darował zakładanie czegoś takiego, bo to chyba nigdy nie działa. Dodatkowo w pugu wszystko tak jest dopasowane że dziw że się trzyma więc jakbyś zaczął ruszać reflektorem to mógłby Ci ten reflektor np w czasie jazdy wypaść....Mi kiedyś wypadł z 1.8D. Zahamowałem ostrzej a tu słyszę rozbijane szkło...nie przejąłem się i pojechałem dalej. Potem zobaczyłem że nie mam szkła od lampy...całe 205:) za to je kochamy
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
ejjj Fox , bez przesady, aż tak źle to chyba nie jest, ![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
PS u mnie tez to kręci się jak kryka w haźlu, i nic sie z reflektorami nie dzieje..
to raczej znaczy, że pugi mają super hamulce, a nie kiepsko zamontowane reflektory, przy odrobinie chęci, możnaby z tego zrobić reklameZahamowałem ostrzej a tu słyszę rozbijane szkło
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
PS u mnie tez to kręci się jak kryka w haźlu, i nic sie z reflektorami nie dzieje..
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
no ja to mam czuje w jedna strone opor jakby faktycznie cos sie moze tam naciagalo ale za cholere ine widze roznicy w dalekosieznosci tych swiatel, wiec uznaje ze nie dziala ![Confused :?](./images/smilies/huh.gif)
![Confused :?](./images/smilies/huh.gif)
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Z tym krzyżowaniem wiązek niestety jest w 205 częsty problem..
Nie wiem czy to sprawa podróbek reflektorów, ale gdy się ustawi zgodnie z profilem maski to świecą niestety zbieżnie...
Dopiero po dobrej regulacji świecą ok niestety wyglądają brzydko...![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Dobrze ustawione reflektory w 205 świecą jednak bardzo dobrze- nie ma się do czego przyczepić.
Nie wiem czy to sprawa podróbek reflektorów, ale gdy się ustawi zgodnie z profilem maski to świecą niestety zbieżnie...
Dopiero po dobrej regulacji świecą ok niestety wyglądają brzydko...
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Dobrze ustawione reflektory w 205 świecą jednak bardzo dobrze- nie ma się do czego przyczepić.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- cheatoss
- Maniak
w takim razie u mnie w tym mechanizmie cos padlo, bo jak przekrecam to obniza sie kat swiecenia =] w lewym i prawymPiweł pisze: A co do cofającego się pokrętła regulacji - z tego co udało mi się zorientować jest to kwestia samego pokrętła w kabinie, powinno to mieć rodzaj "zapadek" które je przytrzymują w zadanej pozycji, niestety się to wyrabia z czasem i efekt jest jaki jest![]()
![Obrazek](http://img214.imageshack.us/img214/2458/1ii5.jpg)
![Obrazek](http://img207.imageshack.us/img207/4877/3bh7.jpg)
![Obrazek](http://img207.imageshack.us/img207/8333/2bs8.jpg)
sprzedany
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)