Rozladowany akumulator

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Rozladowany akumulator

Post autor: Damian1p »

witam,
ostatnio wracajac do domu glosno sluchalem muzyki (jakies 8km) gdy zajechalem i pozniej chcialem odpalic ledwo ruszyl rozrusznikiem, prawie padniety akumulator ale starczylo i zapalil, gdy ustawiam tylnie glosniki na zgaszonym samochodzie wszystko jest ok ale gdy wlaczam przod (niedawno zamontowane) swiatelko w srodku przygasa, tak jest zawsze gdy gra przod, czy to gdzies plus idzie w blache? czy moze jakies lewe radio? czy po prostu tak ma byc? mam jakies radio tevion 4x25 ;) dodam tylko ze kiedys tylko na tylnich glosnikach (w lato) po calonocnej imprezie z muzyka na maxa auto od razu odpalalo
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
Awatar użytkownika
Pagi
Maniak
Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
Numer Gadu-gadu: 35314
Kontakt:

Post autor: Pagi »

Nie powinno sie tak dziac, poszukaj czy nie masz gdzies przebicia do masy z przewodow idacych do przednich glosnikow.

Odepnij kable od glosnikow i radia i sprawdz omomierzem.
Zwarcia pelnego raczej nie ma bo cos by padlo w radiu, ale moze byc jakies przebicie.
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

Post autor: Damian1p »

dobrze, tak zrobie dzieki za pomoc
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
Awatar użytkownika
mareckilublin
Nowicjusz

Post autor: mareckilublin »

zgadzam sie z przedmowca jednakze nie napisales jakie masz glosniki. wiedz o tym ze jezeli na radiu pisze 4x25 to ogolnie gow no prawda(radio moze nie dawac rady przy duzym obciazeniu przez glosniki stare radia przeciez prawie gasna jak d o je b ie s z full bassu) ale pierwsze co mi przychodzi na mysl to wlasnie ze jest zle zmasowane radio ale moge sie mylic sprawdz podlaczenie masy z roznych punktow tak samo poprowadz plus na rozne sposoby(wez tez pod uwage ze w zimie sprawnosc aku spada)

skarccie mnie jesli bredze:(
Awatar użytkownika
mareckilublin
Nowicjusz

Post autor: mareckilublin »

Pagi pisze:Nie powinno sie tak dziac, poszukaj czy nie masz gdzies przebicia do masy z przewodow idacych do przednich glosnikow.

Odepnij kable od glosnikow i radia i sprawdz omomierzem.
Zwarcia pelnego raczej nie ma bo cos by padlo w radiu, ale moze byc jakies przebicie.
z ciekawosci pytam co ma sprawdzic?
opor czego?
glosnikow (impedancje)?
czy koncowki mocy(nawet jak spalona tez wskaze napiecie)
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

Domyślam się że chodziło o pomiar przewodów na zwarcie do masy po ich odłączeniu zaówno od głośników jak i radia- czyli wporządku.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Awatar użytkownika
Pagi
Maniak
Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
Numer Gadu-gadu: 35314
Kontakt:

Post autor: Pagi »

Wlasnie tak Tomku, dzieki za odpowiedz w moim imieniu, ja ostatnio nie zagladalem na forum bo mialem wystarczajaco zajec w pracy :)

Pozdrawiam!
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
ODPOWIEDZ