parujące szyby
parujące szyby
nie wiem co sie dzieje u mnie non nstop mam zaparowane szyby wentylator wnetrza sobie nie radzi tzn jest wlacxzony zawsze na maxa i nici po porstu jak nie wezme szmaty i nie wytre szyby to nie ma szans jechac cigl;e mi paruje szyba(wszystkie szyby)m i pojawiaja sie mikro korpelki na niej moze to jest spowodowane jakas wilgocia wewnatrz autka bo moze troche mam po tej zimie jakiejs wody ehheh:)w w ygluszeniach!:)D:D
mial ktos z was taki problem ?? pzdr
mial ktos z was taki problem ?? pzdr
rallyeeeeeee do you feel it :D:D:D:D
Przecież w 205 nie ma obiegu wewnętrznego....
Jest taki "oszukany"
Poprostu zamyka klape i koniec... ale wtedy wiatrak się bardzo dusi tak można było ustawić w starych deskach
W nowych pokrętło eliminuje taką kombinaje- chyba że zerwana linka...
Jak wieje powietrze to szukałbym duuużo wilgoci co w 205 jest realne...
Jest taki "oszukany"
Poprostu zamyka klape i koniec... ale wtedy wiatrak się bardzo dusi tak można było ustawić w starych deskach
W nowych pokrętło eliminuje taką kombinaje- chyba że zerwana linka...
Jak wieje powietrze to szukałbym duuużo wilgoci co w 205 jest realne...
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Panowie - szyby parują nawet w Rolls-Roysie! Szczególnie zimą. Nie pomogą nawet najlepsze uszczelki. Nawet nowy 205 ma określoną jakość wykonania, która pozwala przedostawać się wodzie do środka. Pozostaje liczyć z tyłu na ogrzewanie szyby, z przodu na nadmuch, a po bokach środek przeciw roszeniu szyb. Odradzam stosowanie tego specyfiku na przedniej szybie, bo w nocy widać jakby szyba była pomazana czymś tłustym. A na na wiosnę suszenie wnętrza, które mam nadzieję będzie można zrobić już wkrótce. Znam jednego miłośnika cytrynek, który w swoim XM na wiosnę wyciąga wszystko ze środka, łącznie z wykładzinami. Pierze to wszystko, suszy, a gołą blachę w środku naciera jakimiś woskami. Dzięki temu auto z 1992 roku wygląda jakby wyjechało z salonu i tak też się zachowuje. Jak sobie kupię GTI to też go będę tak molestował...
hej
NMike rzeczywoiscie otwarcie szybek z tylu pomogla jednak chcialbym nie robic tego w zimie bo jak sie zarzymuje to taki chlod wieje mi z tylu hehehe:) bnede musla zobaczyc co z tym szyberdachem mam panorame i nie mam tego sysniecia bo waz ktory idzie pod maske w ogolel do nieczego nie jest podpiety - ps acie moze gdzies shcemat gdzie to wsyztsko sie podpina i jak!? bo na arzie dzieki bogu mi nie przemaka ale jak przyjdzie wieksza uluewa i rynienki nie poradza sobie tonie wiem co siestanie:) pzdr
Zasysnięcie ma tylko pomagać odsuwać i zasuwać szyber
- wogóle udaje Ci się to robić
Normalnie w uszczelce panuje atmosferyczne i to wytarcza.
Wężyk musi być podłączony w obwód z serwem, oba kożystają z podciśnienia kolektora ssącego.
- wogóle udaje Ci się to robić
Normalnie w uszczelce panuje atmosferyczne i to wytarcza.
Wężyk musi być podłączony w obwód z serwem, oba kożystają z podciśnienia kolektora ssącego.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
hej
heh problem na razie ustal otwioeram szybki jakbedzie cieplej to bede sie z tym bawiil hehe) a jesli chodzi o szyber to nie mam zadnego poblemu z otwieraniem otwieram ta raczka linka odblokowuje sie z tych zatrzaskow i szybka sie ladnie odsuwa tlyko wlasnie widzialem u kumple kiedys ze tam jest to sysniecie i chyba uszcelka sie pompuje i domodeluje do szyby?? czy nie? bo przemakac nie przemaka i nie musze miec wlaczonego silnika elegancko chodzi kiedys rozebralem wyczyscielm dobrze nasmarowaLem i jest git tylko to moze powoduje ze te szyby mi paruje skoro PSA ZAPROJEKTOWALO ZE MA BYC SYSNIECIE TO PEWNIE BEDE MUSIAL TO ZROBIC:) pzdr