Tylna belka - potrzebny mechanior...

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Ponury_Kosiarz

Tylna belka - potrzebny mechanior...

Post autor: Ponury_Kosiarz »

Witam,

Wiem, że temat był wałkowany, ale nie znalazłem żadnego adresu. Polećcie proszę dobrego mechanika w Warszawie lub okolicy który może podnieść belkę na wieloklinie za normalne pieniądze. Dzwoniłem do kilku zakładów, ale nie podjmują się tego. Zakład który się podjął zaśpiewał 1200 zł ! To trochę za dużo jak na moje możliwości... Połowa wartości samochodu :-)

Dzięki z góry !
Pozdrawiam serdecznie,

Paweł
b182
Uzalezniony
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Kontakt:

Post autor: b182 »

Stary belke sam podniesiesz za darmo. nie jest to trudne opis masz na http://www.krawczyk.w.pl w dziale Porady
Pug sprzedany
Ponury_Kosiarz

Faktycznie, trudne sie nie wydaje, niemniej są 3 problemy:

- nie mam dostępu do kanału
- nie grzebałem nigdy przy zawieszeniu [nie wiem co mogę zniszczyć po drodze, hehe]
- nie mam aktualnie nikogo, kto mógłby mi pomóc, a sam pewnie się skicham a nie dam rady...

Po przeczytaniu opisu na podanej przez Ciebie stronie moje zdziwienie ceną zaproponowaną przez zakład wzrosło niepomiernie... Fachowiec z praktyką i narzędziami nie powinien mieć z tym problemów...
Facet coś mówił, że po ruszeniu belki najprawdopodobniej wysypie się z niej gruz... Nie wiem na ile to prawda, ale większośc zakładów normalnie boi się to robić... Może jeśli ktoś byłby chętny pomóc mi to zrobić w jakiś weekend, to nie omieszkałbym się odwdzięczyć zgrzewką dobrego browara :-)

Pozdrawiam serdecznie !
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Dżon Dobra Nadzieja »

+ kanał nie jest potrzebny, wystarczy podnieść tak żeby się wbić pod samochód...
+ nie byłoby zbytnio mozliwości żebyś coś uszkodził ;) najważniejsze żebyś zrozumiał co trzeba zrobić :)
+ napewno zaraz ktoś z Warszawy zaoferuje pomoc... wkońcu "zgrzewa dobrego browara" HEHE :twisted:

powodzenia ;)
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
b182
Uzalezniony
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Kontakt:

Post autor: b182 »

Wydaje mi sie że mechaniory nie bardzo wiedza jak sie zabrac do belki bo faktem jest ze jej regeneracji niepodejmuje sie wiekszość serwisów a tylko takie które się w tym specjalizują (i dlatego cokolwiek przy niej zrobić sie boją)-niestety nie jest to zwykły zawias poskładany na tulejkach metalowo gumowych ani belka skrętna jak np. w fiestach gdzie naprawa tego elementu jest banalna. U nas niestety jest z tym troche grzebaniny zwłaścza przy regeneracji.
Pug sprzedany
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

odezwij sie do osko z celestynowa to Ci to zrobi
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
zen81
Uzalezniony
Posiadany PUG: Clio

Post autor: zen81 »

Dokładnie zgłos sie do OSKO, on ma fach w rekach :D
Mi robili belke w 405 i moge Panów pochwalic :!:
Zero łaski, zero wzruszeń..
-------------------------
Ponury_Kosiarz

Dzięki wszystkim, już gadałem z człowiekiem z Celestynowa. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Chyba nawiążemy współpracę :)

Dzięki i pozdrawiam !
ODPOWIEDZ