Sworzeń wahacza
Sworzeń wahacza
Czy wszyscy mają problemy ze sworzniami przednich wachaczy czy tylko ja raz do roku musze je wymieniac co gorsza z całymi wachaczami. Przedmiotem problemu jest 205 1.9 GTi.
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
istnieje także możliwość regeneracji takich wahaczy, kosztuje to znacznie mniej niż cały wahacz...
Może dlatego co rok ci sie sypią bo kupujesz używane, które nie są przecież w super stanie... czy sie myle? no i mysle że jakieś nówki za np 250PLN tez długo nie wytrzymają... no ale nie rok... chyba że za ten czas zrobisz 50kkm
Może dlatego co rok ci sie sypią bo kupujesz używane, które nie są przecież w super stanie... czy sie myle? no i mysle że jakieś nówki za np 250PLN tez długo nie wytrzymają... no ale nie rok... chyba że za ten czas zrobisz 50kkm
Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem
-
- Nowicjusz
a moze masz gnizda mocowania sworznia wachacza w zwortnicach lekko powybijane i sie tam przy wiekjszych dziurach sworznie za bardzo kolybotaja sie, czego np nie widac przy montazu
choc ja sie nie znam, ale zmieniac wachacze co rok to cos nie tak, na kilka lat ci powinny spokojnie sluzyc, no chyba ze ejzdzisz po na prawde pozadnych wertepach
choc ja sie nie znam, ale zmieniac wachacze co rok to cos nie tak, na kilka lat ci powinny spokojnie sluzyc, no chyba ze ejzdzisz po na prawde pozadnych wertepach
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
-
- Nowicjusz
niestety w naszych wachaczach nie ma mozliwosci wymiany sworznia, trzeba caly nowy kupic.
ale ja bymnie regenerowal lepiej miec nowy dobry, a z regeneracja roznie moze byc
swego czasu gosc na allegro sprzedawal po 100 zl sztuke, ale normalnie jesli dobrze pamietam, a nie jestem pewien to sa w cenach tak od 130 - 170
aha no tak "Dżon..." ma racje (bo to zalezy jakie wachacze bo w roznych rocznikach i modelach byly rozne, dokladnie 2 typy byly chyba, te w gti sa inne chyba) i one rzeczywiscie bylyby pewnie po okolo 250
ale ja bymnie regenerowal lepiej miec nowy dobry, a z regeneracja roznie moze byc
swego czasu gosc na allegro sprzedawal po 100 zl sztuke, ale normalnie jesli dobrze pamietam, a nie jestem pewien to sa w cenach tak od 130 - 170
aha no tak "Dżon..." ma racje (bo to zalezy jakie wachacze bo w roznych rocznikach i modelach byly rozne, dokladnie 2 typy byly chyba, te w gti sa inne chyba) i one rzeczywiscie bylyby pewnie po okolo 250
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Kontakt:
jak ktoś wie to niech napisze gdzie po ile są wachacze do gti. nie chce mi się specjalnie szukać a jak od niechcenia zapytałem w Inter Timie to usłyszałem ponad 500zł co nawet ze zniżką daje ponad 350zł/szt
te w Inter Timie to chyba były te SIDA
te w Inter Timie to chyba były te SIDA
Ostatnio zmieniony 10 kwie pn, 2006 9:39 pm przez sekator, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.6 GTI
nie da sie zregenerowac z 100% pewnoscia co do jego jakosci i dzialania wahacza GTI z tego wzgledu ze sworzen jest pod katem.Chyba ze ktos ma jakas firme lub w niej znajomego ktora ma naprawde profesjonalny sprzet.
"regenerowanie" go na srube ze sworzniem nie gwarantuje niczego dobrego i zdecydowanie tego nie polecam.
2 tyg temu wymienialem wahacz w GTi po 3 miesiecznych probach innego wyjscia a skonczylo sie na kupnie ze sklepu zaq 265 zl.
"regenerowanie" go na srube ze sworzniem nie gwarantuje niczego dobrego i zdecydowanie tego nie polecam.
2 tyg temu wymienialem wahacz w GTi po 3 miesiecznych probach innego wyjscia a skonczylo sie na kupnie ze sklepu zaq 265 zl.
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony