Demontaż tylnej blendy...

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
wasia
Junior
Posiadany PUG: green
Numer Gadu-gadu: 0

Demontaż tylnej blendy...

Post autor: wasia »

Witam!
Nie podobają mi się blendy w moim lwie i chciałbym się ich pozbyć. Czy nie będzie z tym problemów (jak raz odczepiłem z tyłu tą małą plakietkę na której jest napis z wersją to pod spodem była dziura i jakiś metalowy badziew więc wolę nie myśleć co może być pod samą tylną blendą). Czy po jej usunięciu trzeba będzie szpachlować i lakierować?
Ferguss

Post autor: Ferguss »

Po zdjęciu znaczków masz zapinki, które trzymają blendę. Po ich zdjęciu śmiało ściągasz blendę i wówczas masz do spiłowania metalowe cypki, na których trzymały sięzpainki i (przynajmniej u mnie) była dziurka średnicy 0,5cm którą trzeba było zaślepić.
Różnie bywa ze stanem lakieru pod blendą, ja akurat miałem lakier cacy, ale znam przypadki, że trzeba było lakierować.
Awatar użytkownika
wasia
Junior

A nie wystawał za bardzo zamek tylnej klapy?
Ferguss

Post autor: Ferguss »

Moim zdaniem nie. Przynajmniej mi jakoś nie rzuca się w oczy aby za bardzo wystawał ten zamek.
Awatar użytkownika
wasia
Junior

Udało mi się zdjąć i rzeczywiście zamek nie odstaje zbytnio. Przy zdejmowaniu się trochę namocowałem bo trzymała się od wewnątrz (tam gdzie jest obudowa wyieraczki) i wyszczerbiłem brzegi blendy ale jest git. Cholerne żabojady pożałowali chyba lakieru bo trzeba będzie malować ale nie jest tragicznie.Tak więc ODDAM BLENDĘ W DOBRE RĘCE!
Jest biała(z wersji green) i poza paroma pęknięciami na samych brzegach jest w dobrym stanie. Oczywiście plakietki peugeot i 205 zatrzymuję dla siebie ale dorzucam ten prostokącik na którym jest wersja i wszystko za darmo. Jak ktoś chce to niech pisze na pw.
ODPOWIEDZ