czy można zwiekszyć ET
- w81
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
czy można zwiekszyć ET
Witam mam pytanie o ET wiem że roztaw kół mozna zmienic przez dystanse a czy mozna zmienic ET tzn zmniejszyc mozna tez przez dystanse ale czy mozna zwiekszyc jesli fgelgi maja ET3
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
naprawde.. napisałeś to tak że trudno skumac o co pytasz
jeśli masz duże ET, to koła wchodzą "w głąb" nadkoli i dajesz dystanse by zmniejszyć ET (np z 40 do 20, czyli o 20 mm)
jeśli masz małe ET to koła wystają bardziej na zewnątrz... więc takie ET =3 to dla puga 205 dość groźna sprawa w sumie nie widze możliwości zwiększenia takiego ET...
a z teoterycznego punktu widzenia, ET to odległość miejsca osadzenia felgi od jej środka.
jeśli masz duże ET, to koła wchodzą "w głąb" nadkoli i dajesz dystanse by zmniejszyć ET (np z 40 do 20, czyli o 20 mm)
jeśli masz małe ET to koła wystają bardziej na zewnątrz... więc takie ET =3 to dla puga 205 dość groźna sprawa w sumie nie widze możliwości zwiększenia takiego ET...
a z teoterycznego punktu widzenia, ET to odległość miejsca osadzenia felgi od jej środka.
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- cheatoss
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
zwiekszyc et mozesz poprzez zeszlifowanie felgi w miejscu styku z tarcza/bebnem... tylko nie sam, bo kolejny twoj post bedzie nosil tytul "pomocy! wyrywa mi kierownice przy 40km/h" :>
et 3 to jakas sieczka... u mnie jest 15 i wystaja z przodu a z tylu jest rowno z blotnikiem czyli tez niedobrze... jesli chodzi o szlifowanie, to juz zalezy od budowy felgi... ale bardziej niz 3-4mm raczej nie polecisz... =]
et 3 to jakas sieczka... u mnie jest 15 i wystaja z przodu a z tylu jest rowno z blotnikiem czyli tez niedobrze... jesli chodzi o szlifowanie, to juz zalezy od budowy felgi... ale bardziej niz 3-4mm raczej nie polecisz... =]
sprzedany