Postanowiłem wrzucić to pytanko do technicznego, bo w sumie ma to związek z działaniem puga hehe. Tak więc jak w temacie. Czy magnetyzery coś dają? Jeśli tak to jakich firm są skuteczne?
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Daja, daja ale glownie w dieslach i tylko dobre magnetyzery a nie te zrobione z sluchawki od telefonu z allegro srednio kolo 5-10 % spalania mniej i 5% wiecej mocy w dieslu. Zaczynaja dzialac jakies 30-50 dni po zamontowaniu.
wow, ale żeś niezłe wykopalisko zrobił a tak szczerze mówiąc to nie słyszałem jeszcze żeby magnetyzery dały coś poza tym, że dały po kieszeni teraz jeszcze weszły jakieś aktywatory i inne bzdety
JA JAKOŚ MAM MAGNETYZER W 205 I JESTEM ZADOWOLONY SPADŁO ZUZYCIE PALIWA NIE DUZO ALE ZAWSZE COS WUJEK MA W PUNTO KPL MAGNETYZERÓW I SPALANIE SPADŁO JAKIEŚ 0,5 LITRA MOZE CIUT WIĘCEJ(TO I TAK DUZO PRZY TAK MAŁYM SILNIKU JAKI JEST W PUNTO I PRZY MAŁYM SPALANIU FAKTYCZNYM) ZNAJOMY MA KPL W XSANTI 2,1TDI I SPALANIE SPADŁO O 1LITR
ja slyszalem o pozytywnym oddzwieku w golfie III dieslu... po jakichs 2000km mozna odczuc lepsze zachowanie na mniejszyc obrotach (na przyklad przestal mu mulic na dwojce na niskich obrotach w korku) no i mniejsze spalanie.
hmm...przyznam wam koledzy, że pierwszy raz słyszę pozytywne opinie na temat magnetyzerów, jeśli tego doświadczyliście to sprawa jest oczywista ale czy nie wynika to trochę z sugestii ? przykład - zatankowaliśmy gościowi normalną zwykłą bezołowiową i powiedzieliśmy, że ma wlany uszlachetniacz - po trzech dniach przyjeżdża i mówi żeby kupić mu tą miksturę bo mu dużo lepiej furka bryka zaznaczam, że operacja ta była czysto testowa i właściciel został poinformowany o całej akcji
Nie nie jest zadne placebo To dziala. Tylko ze tych paru procent mocy prawie nie odczujecie ale spalanie nieco sie zmniejsza i rosnie kultura pracy. Tylko ze to wszystko sie zmienia w ciagu +-2000 km wiec zmiena jest bardzo powolna. Jak sie robi duzo km to mozna na tym zaoszczedzic bo sie zwraca.