Kupiłem lewka 205 1.9 GTI 1988r i w związku z tym mam pytanie który to silnik nr. 1CW70000414 (z dowodu rej.)
Jeszcze jedno: Jak można sprawdzić czy numery nadwozia nie były "grzebane" słyszałem że we "francuzach" każda cyferka i literka ma określoną ilość kropek-prawda????
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Jak nie masz katalizatora to masz ten starszy XU9JA 128 KM (albo 130 KM - roznie niektorzy podaja ) a jak masz katalizator to masz ten nowszy XU9JAZ 120 KM (albo 122 KM - roznie niektorzy podaja ).
Poczytaj sobie ten topic co podalem moze Ci pomoze rozpoznac.
A dla pewnosci znajdz ta czarna tabliczke na bloku silnika z przodu, o ktorej kolega majpio mowi (powinna byc zaraz obok tabliczki z numerami silnika) i podaj oznaczenia. Moze kolega majpio Ci je rozszyfruje i wtedy nie bedzie juz zadnych watpliwosci co masz za silniczek
to moze od razu ktoś by pomógł z identyfikacją mojego silniczka?? nie jest to co prawda 1.9 lecz 1,4 z wtryskiem, niewiele o nim wiem wiec kazde info sie przyda
BubuPN pisze:to moze od razu ktoś by pomógł z identyfikacją mojego silniczka?? nie jest to co prawda 1.9 lecz 1,4 z wtryskiem, niewiele o nim wiem wiec kazde info sie przyda