Obwód piasty....

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
BubuPN

Obwód piasty....

Post autor: BubuPN »

Będę wdzięczny jak mi ktoś poda obwod tej części piasty, która wchodzi do koła, bo musze roztaczac otwor na piaste w felgach, a bez tego wymiaru nic nie zdzialam.
Awatar użytkownika
Piweł
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Piweł »

Wydaje mi się, że wszelkie dostępne materiały na temat Pugów podają średnicę otworu centralnego felgi 66mm (na początek roztaczałbym na taki wymiar). Do tego można ewentualnie dodać 0,5 mm zapasu w przypadku problemów i powinno styknąć.

Możesz też spróbować pójść do jakiegoś sklepu z hamulcami i sprawdzić średnicę otworu w tarczy - ona też musi wejść na pierścień piasty.

Pozdrawiam
Piweł
Ex 205 GTi...
BubuPN

aha czyli pi razy oko 66mm, w sumie dam tokarzowi zapasowke niech sobie zmierzy 8)
Archenar

Post autor: Archenar »

205-ka ma 65mm..i radzę stoczyć dokładnie na wymiar aby podczas jazdy nie było bicia..
BubuPN

no tak właśnie myślę czy nie powiedzieć tokarzowi żeby mi po prostu zrobił jakąś redukcję albo redukcyjne dystanse, bo troche się boję tego wytaczania
Archenar

Post autor: Archenar »

to chyba najlepszy pomysł...taki dystans jest dużo łatwiej zrobić niż przetaczać felgę..drugą korzyścią to ciekawy wygląd :) ..
BubuPN

słusznie i naukowo, felga bedzie przetoczona dopiero kiedy wszystkie mozliwe metody zawioda hehe
madafaka

Post autor: madafaka »

daj znać jak ci wyszło z tą redukcją?
ODPOWIEDZ