dlaczego nie dzialaja swiatla stopu
-
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
dlaczego nie dzialaja swiatla stopu
witam po raz pierwszy na tym forum kupilam sobie 3 swiatlo stopu i chcialam go dzis zamontowac ale okazalo sie ze w ogole swiatla stopu nie dzialaja!!! ciekawe od kiedy))brat sprawdzal zarowki i bezpieczniki i sa ok. no to dlaczego swiatla nie dzialaja??
i jeszcze druga sprawa : chce wymienic plyn w chlodnicy ile wchodzi do 205 gl.poj 1,1??
i jeszcze druga sprawa : chce wymienic plyn w chlodnicy ile wchodzi do 205 gl.poj 1,1??
- mareckilublin
- Nowicjusz
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Re: dlaczego nie dzialaja swiatla stopu
jakies 5l - 5,5ldzana pisze: i jeszcze druga sprawa : chce wymienic plyn w chlodnicy ile wchodzi do 205 gl.poj 1,1??
- mareckilublin
- Nowicjusz
proponowalbym zaopatrzyc sie w probnik taki za 5 zl z leclerca (wyglada jak srubokret ale nim nie jest) wlaczyc zaplon podlaczyc krokodylek do masy a srubokrecikiem dotykac do tych kabelkow przy czujniku na ktoryms z nich musi sie pojawic 12v (probnik zacznie swiecic) jezeli nie zaswieci to znaczy ze problem jest przed wlacznikiem czyli albo kabelek sie urwal albo cos w bezpiecznikach(a pamietaj o tym ze nie zawsze dobry bezpiecznik musi dobrze laczyc w puszcze---znam to z autopsji)
jezeli bedziesz miec pewnosc ze polaczenie DO CZUJNIKA JEST NA PEWNO DOBRE to sprobuj rozebrac tylna lampe dostan sie do kostki i zarowki(zapewnij sobie pomoc drugiej osoby do wcisniecia pedalu hamulca) i tym samym probnikiem szukaj w kostce 12v moze to troche dziwnie opisalem ale ja wiem o co chodzi pozdro
wlacznik MOZNA SPRAWDZIC ROWNIEZ OMOMIERZEM przykladamy do zaciskow wlacznika zaciski omomierza jezeli po wcisnieciu wlacznika miernik wskarze zero znaczy ze wlacznik jest dobry
nudzi mi sie dlatego tak przynudzam sorki
jezeli bedziesz miec pewnosc ze polaczenie DO CZUJNIKA JEST NA PEWNO DOBRE to sprobuj rozebrac tylna lampe dostan sie do kostki i zarowki(zapewnij sobie pomoc drugiej osoby do wcisniecia pedalu hamulca) i tym samym probnikiem szukaj w kostce 12v moze to troche dziwnie opisalem ale ja wiem o co chodzi pozdro
wlacznik MOZNA SPRAWDZIC ROWNIEZ OMOMIERZEM przykladamy do zaciskow wlacznika zaciski omomierza jezeli po wcisnieciu wlacznika miernik wskarze zero znaczy ze wlacznik jest dobry
nudzi mi sie dlatego tak przynudzam sorki