Pomocy
Pomocy
Witam,
2 dni temu zostałem szcześliwym posiadaczem peudeota 205 1,1 Look 91r.
Jdnak niepokoi mni pewien hałas dobiegający z przodu podczas jazdy (tak szum). Napewno to nie jest silnik bo jak jade na luzie to silnik cichutko chodzi a hałas jest nie do zniesienia. Wymieniłm dwie przedni opony bo myślałem że to jst przyczyna ale pomyliłem się.
Proszę o pomoc
pozdrawiam
Wilu
2 dni temu zostałem szcześliwym posiadaczem peudeota 205 1,1 Look 91r.
Jdnak niepokoi mni pewien hałas dobiegający z przodu podczas jazdy (tak szum). Napewno to nie jest silnik bo jak jade na luzie to silnik cichutko chodzi a hałas jest nie do zniesienia. Wymieniłm dwie przedni opony bo myślałem że to jst przyczyna ale pomyliłem się.
Proszę o pomoc
pozdrawiam
Wilu
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
łożyska albo przeguby
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
dzięki wielkie,
łożysko mam już w plecaku :p
po pracy jade do warsztatu,
pozdrawiam
Dodano po 6 godzinach 49 minutach:
mam jeszcze jedno pytanie.
Mechanik mi wkręca że trzeba wymienić odrazu piastę z łożyskiem bo tak się robi.
czy to jest prawda ???
czy poprostu wymienić łożysko i tyle !!??
pozdrawiam
łożysko mam już w plecaku :p
po pracy jade do warsztatu,
pozdrawiam
Dodano po 6 godzinach 49 minutach:
mam jeszcze jedno pytanie.
Mechanik mi wkręca że trzeba wymienić odrazu piastę z łożyskiem bo tak się robi.
czy to jest prawda ???
czy poprostu wymienić łożysko i tyle !!??
pozdrawiam
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Kurde skąd ty wziąłeś tego mechanika
Z tego co wiem to owszem wymiania się razem z piastą, ale po prostu w niektórych autach np. z ABS jest to jeden nierozbieralny element i wtedy kosztuje to 250 a nie 80 PLN
W moim GTI po prostu stare łożysko poszło na złom a w jego miejsce, w starą piastę zostało zaprasowane nowe Ot i cała filozofia.
Z tego co wiem to owszem wymiania się razem z piastą, ale po prostu w niektórych autach np. z ABS jest to jeden nierozbieralny element i wtedy kosztuje to 250 a nie 80 PLN
W moim GTI po prostu stare łożysko poszło na złom a w jego miejsce, w starą piastę zostało zaprasowane nowe Ot i cała filozofia.