Witam
Dzisiaj zauważyłem pewien problem, jechałem pugiem zatrzymałem się włączyłem wsteczny i nagle w prawym kole coś zaczęło ocierać nie był to dźwięk metaliczny tylko tak jakby opona ocierała o coś i się koło blokowało, zaraz sprawdziłem to samo kilka razy, ale nie powtórzyło się, potem przyjechałem z miasta i znowu to samo, ale tylko przy cofaniu. Co to może być, mechanik jakieś dwa miesiące temu mówił, że za 3, 4 miesiące czas na wymianę klocków hamulcowych, czy to może hamulec blokuje to koło? Wykluczam ocieranie koła o jakieś elementy nadwozia, sprawdziłem to na skręconych kołach i jest OK. Bardzo proszę o odpowiedź i Pozdrawiam.
P.S. ale się rozpisałem, ale mam nadzieje ze wyjaśniłem mój problem
cos ociera w prawym kole
cos ociera w prawym kole
Ostatnio zmieniony 02 wrz sob, 2006 8:03 pm przez Adamus, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko mi tak puka(ociera), gdy nie naciskam na hamulec. Wygląda to tak, jadę do przodu zatrzymuje się i chce zaparkować włączam wsteczny i jadąc do tyłu słychać ocieranie(pukanie) coś jakby blokowało koło, także wersja b182 jest bardzo prawdopodobna. Ale dziękuje za zainteresowanie, każda porada jest dobra.cheatoss pisze:ja mam takie lupniecie jak lekko nacisne hamulec przy cofaniu. klocki nie sa do wymiany. moze zle siedza?