kilka problemów pod maska :(

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
RaveMan
Junior
Posiadany PUG: Sacre Numero 1.4, 1995
Numer Gadu-gadu: 4047375
Kontakt:

kilka problemów pod maska :(

Post autor: RaveMan »

witam ostatnio mam pewne problemy z moim lewkiem. Kiedy probuje odpalic silnik udaje mi sie to dopiero po drugim przekreceniu kluczyka czasami nawet po odpaleniu silnik zaczyna sie dusic. Jak ostatnio wracalem z dluzszej trasy to nawet na 3 biegu zaczynal sie dusic i dopiero po redukcji bylo ok. Co to moze byc do diabla bo juz mnie to denerwuje. I jeszcze jedno pytanko z prawej strony chlodnicy (patrzac od przodu auta) jest taki korek na ktorym jest napisane zeby go nie otwierac zauwazylem przy nim niewielki wyciek plynu (niewielki bo w zbiorniczku jest wystarczajaca ilosc) powiedzcie mi jak sie tego pozbyc czy jest tam jakas uszczelka czy cos w tym stylu. Dzieki za pomoc pozdroo
Peugeot 205 1,4 kat. Sacre Numero
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

Witaj!
Co do tego duszenia sie lewka, to przyczyn mozę być mnóstwo...potrzeba więcej szczegółów...natomiast co do korka..faktycznie nie radze go otwierać jak silnik jest gorący, tzn można, ale naprawde nardzo ostrożnie...generealnie nie polecam..gdy już ostygnie, spokojnie odkręć . Tam jest gumowa uszczelka. mozliwe ze wygniotła się już.jesli masz możliwosć dorobienia jej to dorób..jesli nie, to wyjmij ją i przekręć na lewą stronę i załóż z powrotem korek..powinno pomóc..u mnie bynajmniej pomogło...
pozdrawiam :W
ODPOWIEDZ