oświetlenie deski

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
majpio

oświetlenie deski

Post autor: majpio »

nie moge sobie poradzić z wymianą żarówek w desce rozdzoelczej jak się to cholerstwo rozbiera
maciaveli

Post autor: maciaveli »

Męczyłem się z tym kilka dni . Najlepiej trzeba wywalić zegary . Wymiana żarówek podświetlenia zegarów to dosyć ekstremalne zadanie
Janek_A_S
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Janek_A_S »

ja wymienialem w desce wszyskie m(mowa o GTI) i nie bylo to dosc trudne...a o jakiej desce mowicie ?
Rekin
Nowicjusz

Post autor: Rekin »

Mi też jedna niedziała :shock: , ale nie chce mi się z tym bawić a pozatym przez to samochód zużywa mniej prądu a co za tym idzie mniej paliwa hehe :lol: :lol:
VIZARD

Post autor: VIZARD »

Ja po wymianie tak złożyłem, że teraz jak słońce przyświeci na deskę latem to kierownica tak zaczyna ocierać o deskę, że niektórzy dziękują mi za jazdę bo nie mogą wytrzymać.
majpio

chodzi mi o deske standardową bez obrotomierza
nie moge wogolle dostac się do środka
jak to cholerstwo się zdejmuje jak dostać się do zegarów
majpio

nie widać rzadnych śrubek próbowałem coś śrubokrętem podważyć ale tylko skatowałem deske
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Post autor: robakkk »

Otoz sprawa wymagatroche cierpliwosci i sprytu;)
Zeby dostac sie do deski musisz rozebrac polowe plastikow ze srodka,m.in.trzeba zdjac pokretla od sterowania ogrzewaniem(te trzy na srodku),jak je zdejmiesz,to pod spodem sa dwie srobki,ktroe musisz wykrecic,pozniej przeba jeszcze zdjac kratki nawiewu(jesli masz na srodku,jak nie to ten plastik-tam tez sa srobki.Jesli interesuje Cie dalszy ciag,to daj znac-najlepiej na GG 474861,bo jest jeszcze troche klepania.Ja juz dwa razy wyciagalem deske-raz zeby wymienic zaroweczki,a drugi raz,zeby zamontowac obrotomierz:D
Pozdrawiam,
Robakkk
krynio
Junior
Posiadany PUG: 205 Junior/ Peugeot 406
Numer Gadu-gadu: 1023304

Post autor: krynio »

robakkk pisze:trzeba zdjac pokretla od sterowania ogrzewaniem(te trzy na srodku),jak je zdejmiesz,to pod spodem sa dwie srobki,ktroe musisz wykrecic,pozniej przeba jeszcze zdjac kratki nawiewu(jesli masz na srodku,jak nie to ten plastik-tam tez sa srobki.
Potem zdejmujesz nastepną osłonę to wyżej i przenosisz się pod kierownice gdzie odkręcasz dwie śrubki (w takich głębokich gniazdach śrubokrętem krzyżakowym dość długim) po odkręceniu tych śrub z lewej strony masz jeszcze jedną na wysokości kratki nawiewy którą wystarczy tylko poluzować dwa trzy obroty. Teraz pomału probuj zdjąć cały daszek zacznij od strony szyby gdzie są dwa zatrzaski a następnie przy kierownicy jak ci wszystko ładnie zejdzie to z samą wymianą żarówek sobie poradzisz. Najlepiej jest odłączyć kostki i linkę i całkiem wyjąć zegary. A jak już masz wyjęte to może zmiana na białe tarcze?
Cała czynność z rozebraniem deski trwa ok 5-7 min.
Zmiana 205 na 406 :) ALE KOLOR BEZ ZMIAN ;)
majpio

a skąd wziąc białe tarcze?
krynio
Junior
Posiadany PUG: 205 Junior/ Peugeot 406
Numer Gadu-gadu: 1023304

Post autor: krynio »

http://forum.p205.org/viewtopic.php?t=74
Jeżeli masz zegary takie jak w Juniorku tzn bez obrotomieża to mogę ci takie podesłać. Są już białe jakbyś chciał to możesz je sobie dowolnie "upiększyć".
Zmiana 205 na 406 :) ALE KOLOR BEZ ZMIAN ;)
majpio

jezęli możesz to podeślij mi je mailem majpio@interia.pl
Awatar użytkownika
przemo
Junior

Post autor: przemo »

jak mieszkasz w poznaniu to zapraszam i pokaze ci moja wersje deski rodzielczej :lol: poniewaz oryginaly byly poprzepalane wymienilem je na diody koloru niebieskiego (zdjecie przesle na maila) efekt jest super
205 1.9 D - kupa dymu i smrodu ale pedzi do przodu ;P
p.s. nie drażnij lwa
http://www.przemo.205.pl
WINKiel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6

Post autor: WINKiel »

Przemo, gdzie mieszkasz, ja podjade i chetnie sobie zobacze! Daj mi nr. tel. jak chcesz to na prv
Ostatnio zmieniony 24 lis czw, 2005 3:06 am przez WINKiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
przemo
Junior

Post autor: przemo »

jak ktos wie jak w poscie zamiescic zdjecie to dajcie mi znac przesle wam zdj mojej deski i umiescicie w tym poscie (bo ja nie umiem) :(
205 1.9 D - kupa dymu i smrodu ale pedzi do przodu ;P
p.s. nie drażnij lwa
http://www.przemo.205.pl
Zablokowany