oświetlenie deski
oświetlenie deski
nie moge sobie poradzić z wymianą żarówek w desce rozdzoelczej jak się to cholerstwo rozbiera
- robakkk
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Otoz sprawa wymagatroche cierpliwosci i sprytu;)
Zeby dostac sie do deski musisz rozebrac polowe plastikow ze srodka,m.in.trzeba zdjac pokretla od sterowania ogrzewaniem(te trzy na srodku),jak je zdejmiesz,to pod spodem sa dwie srobki,ktroe musisz wykrecic,pozniej przeba jeszcze zdjac kratki nawiewu(jesli masz na srodku,jak nie to ten plastik-tam tez sa srobki.Jesli interesuje Cie dalszy ciag,to daj znac-najlepiej na GG 474861,bo jest jeszcze troche klepania.Ja juz dwa razy wyciagalem deske-raz zeby wymienic zaroweczki,a drugi raz,zeby zamontowac obrotomierz:D
Zeby dostac sie do deski musisz rozebrac polowe plastikow ze srodka,m.in.trzeba zdjac pokretla od sterowania ogrzewaniem(te trzy na srodku),jak je zdejmiesz,to pod spodem sa dwie srobki,ktroe musisz wykrecic,pozniej przeba jeszcze zdjac kratki nawiewu(jesli masz na srodku,jak nie to ten plastik-tam tez sa srobki.Jesli interesuje Cie dalszy ciag,to daj znac-najlepiej na GG 474861,bo jest jeszcze troche klepania.Ja juz dwa razy wyciagalem deske-raz zeby wymienic zaroweczki,a drugi raz,zeby zamontowac obrotomierz:D
Pozdrawiam,
Robakkk
Robakkk
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Junior/ Peugeot 406
- Numer Gadu-gadu: 1023304
Potem zdejmujesz nastepną osłonę to wyżej i przenosisz się pod kierownice gdzie odkręcasz dwie śrubki (w takich głębokich gniazdach śrubokrętem krzyżakowym dość długim) po odkręceniu tych śrub z lewej strony masz jeszcze jedną na wysokości kratki nawiewy którą wystarczy tylko poluzować dwa trzy obroty. Teraz pomału probuj zdjąć cały daszek zacznij od strony szyby gdzie są dwa zatrzaski a następnie przy kierownicy jak ci wszystko ładnie zejdzie to z samą wymianą żarówek sobie poradzisz. Najlepiej jest odłączyć kostki i linkę i całkiem wyjąć zegary. A jak już masz wyjęte to może zmiana na białe tarcze?robakkk pisze:trzeba zdjac pokretla od sterowania ogrzewaniem(te trzy na srodku),jak je zdejmiesz,to pod spodem sa dwie srobki,ktroe musisz wykrecic,pozniej przeba jeszcze zdjac kratki nawiewu(jesli masz na srodku,jak nie to ten plastik-tam tez sa srobki.
Cała czynność z rozebraniem deski trwa ok 5-7 min.
Zmiana 205 na 406
ALE KOLOR BEZ ZMIAN ![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Junior/ Peugeot 406
- Numer Gadu-gadu: 1023304
http://forum.p205.org/viewtopic.php?t=74
Jeżeli masz zegary takie jak w Juniorku tzn bez obrotomieża to mogę ci takie podesłać. Są już białe jakbyś chciał to możesz je sobie dowolnie "upiększyć".
Jeżeli masz zegary takie jak w Juniorku tzn bez obrotomieża to mogę ci takie podesłać. Są już białe jakbyś chciał to możesz je sobie dowolnie "upiększyć".
Zmiana 205 na 406
ALE KOLOR BEZ ZMIAN ![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6
- Numer Gadu-gadu: 0
Przemo, gdzie mieszkasz, ja podjade i chetnie sobie zobacze! Daj mi nr. tel. jak chcesz to na prv
Ostatnio zmieniony 24 lis czw, 2005 3:06 am przez WINKiel, łącznie zmieniany 1 raz.