co Wy na to? - żarówki a' la Xenon Look

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
ariel

co Wy na to? - żarówki a' la Xenon Look

Post autor: ariel »

Jak w temacie, czyli co sądzicie o żarówkach imitujących światło xenonowe. Jest to coś warte czy "pic na wodę"?Czy rzeczywiście wygląda to lepiej i poprawia się widoczność?? Może ktoś z was ma takie żarówki i może coś powiedzieć na ten temat?? Aha... i czy do 205 można założyć żarówki 90/100 zamiast 60/55??
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: adidj »

a wiec ja mam 90/100 ale zwykle białe a co do tych zarowek podobno ladniej swieca i tez mam plan kupic takie
peugeot 205 a zarazem audi B3
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Post autor: robakkk »

Jest roznica w swiecewniu tych zwyklych,tyle ze mocniejszych??
...i co na to instalacja??
Pozdrawiam,
Robakkk
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

instalacja zwykla 12 v a daja mocniej troche jasniej i dalej ale nie tak jak xenony wiec bedzie zmiana
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

a policja się nie doczepi do nich bo słyszałem że nie wolno mieć czy to prawdabo bym se je tesz kupił
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
ariel

Post autor: ariel »

no w sumie to one nie świecą na niebiesko tylko biało z niebieską poświatą :wink: więc jeśli tak to powinni też ścigać za xenony :lol: i już widzę jak jakiś prezes demontuje je przy p :roll: olicji
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Post autor: robakkk »

Te zarowki a'la ksenon sa z tego co wiem dozwolone,natomiast te 90/100W NIE!!
Pozdrawiam,
Robakkk
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

A te a'la xenony rzeczywiscie poprawiaja widocznosc? Daja napewno jakies tam wrazenia estetyczne ale czy lepiej swieca od zwyklych?
Bo do prawdziwych lamp xenonowych zadna zarowka nawet sie nie zblizy, chocby nie wiem jak mocna byla.
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

jak 90/100 moga byc niedoawolone jak to sa zwykle zarowki ktore swieca jak najbardziej na bialo a sa poprostu tylko mocniejsze :) to tak jak bys chcial zalozyc halogeny i byly by one niedozwolone .... niedozwolone sa zarowki roznego rodzaju malowane na rozne kolory a reszta jest jak najbardziej legalna
Dan

Post autor: Dan »

adidj jak długo masz te twoje mocne żarówki ja u siebie miałem też takie i mi jeden leflektor zmatowiał a co do mocy to takie są nie dozwolone kumpel miał takie w maluchu i mu pały chciały dowód zabrać tak przynakmniej on mówił
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

no ja moje mam juz z hmm gdzies z 8-9 miechowi jest spoko ale to fakt slyszalem ze mogą sie reflektory rozchszanic :cry: a co do policji to mialem kilka kontroli i sie nie doczepili :D
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

no ja tesz słyszałem że się doczepiają ale w kodekdie drogowym jest białe światło no a te świecą na biało no ale co zrobić jutro puje się spytać na policje czy napewno nie wolno mieć tych i niech mi pokaże w kodeksie że takich żarówek nie wolno
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
Archenar

Post autor: Archenar »

ja mam Hella Blue Light,które nie dość że maja 100W to jeszcze posiadaja atest (honologacje)..świecą poprostu rewelacyjni..światło jest białe i znakomicie rozproszone..odkąd je kupiłem i pokazałem kumplom, to już każdy na nich jeżdzi (mój ojciec też :) .. polecam
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

no ja mam takie ale firmy OSRAM I caly czas twierdze ze mozna na setkach jezdzic i policja sie nie czepia (no chyba ze jakies oszołomki)
Archenar

Post autor: Archenar »

ja wożę opakowanie po żarówkach w bagażniku..jak sie będą czepiać to im pokażę żę nie maja podstaw :D
ODPOWIEDZ