Jak w temacie, czyli co sądzicie o żarówkach imitujących światło xenonowe. Jest to coś warte czy "pic na wodę"?Czy rzeczywiście wygląda to lepiej i poprawia się widoczność?? Może ktoś z was ma takie żarówki i może coś powiedzieć na ten temat?? Aha... i czy do 205 można założyć żarówki 90/100 zamiast 60/55??
no w sumie to one nie świecą na niebiesko tylko biało z niebieską poświatą więc jeśli tak to powinni też ścigać za xenony i już widzę jak jakiś prezes demontuje je przy p olicji
A te a'la xenony rzeczywiscie poprawiaja widocznosc? Daja napewno jakies tam wrazenia estetyczne ale czy lepiej swieca od zwyklych?
Bo do prawdziwych lamp xenonowych zadna zarowka nawet sie nie zblizy, chocby nie wiem jak mocna byla.
jak 90/100 moga byc niedoawolone jak to sa zwykle zarowki ktore swieca jak najbardziej na bialo a sa poprostu tylko mocniejsze to tak jak bys chcial zalozyc halogeny i byly by one niedozwolone .... niedozwolone sa zarowki roznego rodzaju malowane na rozne kolory a reszta jest jak najbardziej legalna
adidj jak długo masz te twoje mocne żarówki ja u siebie miałem też takie i mi jeden leflektor zmatowiał a co do mocy to takie są nie dozwolone kumpel miał takie w maluchu i mu pały chciały dowód zabrać tak przynakmniej on mówił
no ja moje mam juz z hmm gdzies z 8-9 miechowi jest spoko ale to fakt slyszalem ze mogą sie reflektory rozchszanic a co do policji to mialem kilka kontroli i sie nie doczepili
no ja tesz słyszałem że się doczepiają ale w kodekdie drogowym jest białe światło no a te świecą na biało no ale co zrobić jutro puje się spytać na policje czy napewno nie wolno mieć tych i niech mi pokaże w kodeksie że takich żarówek nie wolno
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
ja mam Hella Blue Light,które nie dość że maja 100W to jeszcze posiadaja atest (honologacje)..świecą poprostu rewelacyjni..światło jest białe i znakomicie rozproszone..odkąd je kupiłem i pokazałem kumplom, to już każdy na nich jeżdzi (mój ojciec też .. polecam