Taki śmieszny problem ....
Taki śmieszny problem ....
Drodzy Forumowicze ! Mam 26 letniego Peugeota (silnik XY 7) - w moich rękach 16 lat, i ostatnio podkusiło mnie na zmianę przewodów paliwowych i wymianę filtra paliwa - elementy te nie były wymieniane od daty produkcji. No i zaczęło się. Jeśli samochód postoi 3 dni, paliwo odpływa do zbiornika i uruchomienia mojego autka możliwe jest tylko po zalaniu paliwem bezpośrednio gaźnika. Po którymś razie zaczyna to być męczące. Co o tym myślicie - jaki może być powód. Czy stary filtr miał zawór zwrotny??? Czy coś w gaźniku się poprzestawiało - nie mam pojęcia o co chodzi. Przewody paliwowe raczej podoszczelniałem objemkami. Proszę o radę. Pozdrawiam.
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
Re: Taki śmieszny problem ....
a pompka paliwa jest ok może nie ciągnie paliwa
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- pawel
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
nie cieknie gdzieś delikatnie paliwo? może to powoduje zapowietrzenie przewodów?
P205
Pompka ciągnie paliwo, bo widać to w przewodach, a kiedy wyłączam silnik, to także widać jak paliwo "spływa" z powrotem.
- marcpol
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.1 Look; 205 1.6 GTI
- Numer Gadu-gadu: 0
Opaski ślimakowe założyłeś nowe, o właściwym rozmiarze, dobrego producenta?
Przewody paliwowe są właściwego rozmiaru, przeznaczone do paliwa? Wymieniłeś przewody prowadzące do pompy?
Przewody paliwowe są właściwego rozmiaru, przeznaczone do paliwa? Wymieniłeś przewody prowadzące do pompy?
Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych, diesla, alternatorów, rozruszników http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?f=8&t=25519