jak zalozyc kompresor lub turbo do mego autka ???
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 mi 16
- Numer Gadu-gadu: 563294
jak zalozyc kompresor lub turbo do mego autka ???
moja 205 he fajna sprawa tylko wciąż malo mi mocy mam tam silnik 1,9 tłoki wal głowica z 405 mi 16 wraz z kolektorem sacym wydech z inoxu 4w1 spaghetti wtryski od 2 L Mam 2 skrzynie biegów kurtka i długa co prawda dla tej długiej na 5 brak mocy dlatego potrzebna kompresja ale na 4ce 225:) teraz mam kurtka gnałem na niej 235na 5ce przez Niemcy jechałem strach trochę bo mały ruch był ciągle jakieś auto wyjeżdżało wiec dlugo jej nie dusiłem ale 180 nie schodziło silnik nie do zajechania ale skrzynie mi siadają:( ponoć od citroena XM 2L16 pasują i mocniejsze są nie będzie z tym większego problemu tylko Kompresji mi trzeba
Zeby zlozyc dobra 205 :przednie zawieszenie od citroena zx volkan tylne od 306 xs 2 sruby trzeba przewiercić nie pasują:( szczegol skrzynia od xm no i T 16 silnik marzenie taniej i latwiej kompresor zalozyc tylko jaki ??
Zeby zlozyc dobra 205 :przednie zawieszenie od citroena zx volkan tylne od 306 xs 2 sruby trzeba przewiercić nie pasują:( szczegol skrzynia od xm no i T 16 silnik marzenie taniej i latwiej kompresor zalozyc tylko jaki ??
205 MI16
Re: jak zalozyc kompresor lub turbo do mego autka ???
To bardzo ciekawe co piszesz biorac pod uwage ze krotka skrzynia to 200km/h przy 7 tys obrotow na 5 biegu. Na dlugiej skrzyni brak mocy? To silnik widac troszke zajechany jest
Jaki kompresor? Jesli faktycznei siedzi tam mi16, to zapomnij, bo nie masz gdzie tego upchnac, ale zagladajac pod maske powinienes juz o tym wiedziec.
Ps -nie doklejaj do kazdego postu zdjecia, bo zasyfiasz forum -chcesz sie pochwalic to zaloz profil na stronie kubowej i daj linka w podpisie
B
Jaki kompresor? Jesli faktycznei siedzi tam mi16, to zapomnij, bo nie masz gdzie tego upchnac, ale zagladajac pod maske powinienes juz o tym wiedziec.
Ps -nie doklejaj do kazdego postu zdjecia, bo zasyfiasz forum -chcesz sie pochwalic to zaloz profil na stronie kubowej i daj linka w podpisie
B
-
- Nowicjusz
Dluga skrzynia skladalem z kumplem nie chcacy nam wyszla a mowiac o krutkiej skrzyni to mowie o skrzyni orginalnej od 405 mi 16 silnik jest zdrowy o to nie pekaj
Nie mam wspomagania na ktore jest przewidziane miejsce i nie zapomnij ze jest miejsce na klimatyzacje i tam bym widzial kompresor nie ma czym sie podniecac wiem tez ze wkladaja silniki od 806 2Lturbo tylko czy na ten silnik da rade wstawic glowice MI16??
Nie mam wspomagania na ktore jest przewidziane miejsce i nie zapomnij ze jest miejsce na klimatyzacje i tam bym widzial kompresor nie ma czym sie podniecac wiem tez ze wkladaja silniki od 806 2Lturbo tylko czy na ten silnik da rade wstawic glowice MI16??
205 MI16
Miejsce na wspomaganie masz kolo akumulatora, a kompresora tam nie wcisniesz. Owe 235km/h na skrzyni z mi16 mialbys przy 7,5k obrotow. Nie wierze.
Te same silniki 2.0 turbo co i w 406. 150km kloc. Co niby mialaby dac glowica z mi16? Poza tym turbo to nie kompresor -zdecyduj sie.
PS -jak skrzynia moze wyjsc 'niechcacy'?
Te same silniki 2.0 turbo co i w 406. 150km kloc. Co niby mialaby dac glowica z mi16? Poza tym turbo to nie kompresor -zdecyduj sie.
PS -jak skrzynia moze wyjsc 'niechcacy'?
- PAWLACZYSKIS
- Junior
- Posiadany PUG: 205|1.4XY7|'89r
- Numer Gadu-gadu: 6209054
- Kontakt:
Niechcący to można dziewke z czworaków zbrzuchacić
http://www.PAWLACZYSKIS.205.pl - mój GREEN .
-
- Nowicjusz
napisalem turbo lub kompresor trzeba mi kompresji a z którego przyrządu nie ważne te owe 235 mialem ale przy 6500 obr
niechcący to mej rejestracji nie zdążysz zobaczyc:) nie musis wiezyc ja tu chciałem tylko sie dowiedzieć jak tu więcej konni nawyciskać ?? a zazdrosnym
wytłumaczę rozsypała mi sie skrzynia od mi 16 jest kilka modeli ja mailem wsteczny jak 6 bieg kupiłem 2ga tam byl wsteczny jak jedynka wiec chciałem zmienić tryby zeby miec ten wsteczny jak 6 bieg bo w tamtej mi dyferencjał poszedł wiec środkowy wałek jest z tej nowej wraz z dyferencjałem a reszta ze starej i wyszlo mi ponad 75km na jedynce przy ok 6700obrotow bo mi wtedy zaplon odcina A w niej dwójka 125 trojka 170 czwórka 225 piatka do 240 z lekkiej gorki przy ponad 6200 obrotow 200kmH na 5biegu mam 5000 obrotów co do teraz zamontowanej jest oryginalna od MI 16 potrzeba mi kompresora żeby s powrotem tamta skrzynie założyć Rozwierciłem jeszcze przepustnice powietrza o prawie 5mm każda są dwie tylko tych blaszek nie mogę dorobić gdzieś muszę fachowca znaleźć do tego jeszcze nie koniec mam drugi silnik który będę tuningował wyważać tłoki z wiekrzyc średnicę wlotów powietrza wraz z zaworami walki tez troche roboty mam ale czasu nie porady mile widziane reszta
niechcący to mej rejestracji nie zdążysz zobaczyc:) nie musis wiezyc ja tu chciałem tylko sie dowiedzieć jak tu więcej konni nawyciskać ?? a zazdrosnym
wytłumaczę rozsypała mi sie skrzynia od mi 16 jest kilka modeli ja mailem wsteczny jak 6 bieg kupiłem 2ga tam byl wsteczny jak jedynka wiec chciałem zmienić tryby zeby miec ten wsteczny jak 6 bieg bo w tamtej mi dyferencjał poszedł wiec środkowy wałek jest z tej nowej wraz z dyferencjałem a reszta ze starej i wyszlo mi ponad 75km na jedynce przy ok 6700obrotow bo mi wtedy zaplon odcina A w niej dwójka 125 trojka 170 czwórka 225 piatka do 240 z lekkiej gorki przy ponad 6200 obrotow 200kmH na 5biegu mam 5000 obrotów co do teraz zamontowanej jest oryginalna od MI 16 potrzeba mi kompresora żeby s powrotem tamta skrzynie założyć Rozwierciłem jeszcze przepustnice powietrza o prawie 5mm każda są dwie tylko tych blaszek nie mogę dorobić gdzieś muszę fachowca znaleźć do tego jeszcze nie koniec mam drugi silnik który będę tuningował wyważać tłoki z wiekrzyc średnicę wlotów powietrza wraz z zaworami walki tez troche roboty mam ale czasu nie porady mile widziane reszta
205 MI16
- martinop
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 107
Może od tych wszystkich przeróbek masz przekłamanie na licznikuziochmenNie pisze:napisalem turbo lub kompresor trzeba mi kompresji a z którego przyrządu nie ważne te owe 235 mialem ale przy 6500 obr
Nikt tu nie jest zazdrosny tylko weryfikujemy informację na temat Twoich przeróbek
W takim razie licznik klamie i miales 210 bo wlasnie tyle jest na skrzyni z mi16... przy 6500rpm), a tyle to bez problemu mozna 8v 1.9 wykrecic.
Zeby pojechac 240 z lekkiej gorki musialbys miec ponad 180km. Moglbys podac jakies konkrety, bo na razie rzucasz liczbami i osiagnieciami z taka sila ze Kirk pewnie sie poci ze strachu, zeby mu Enterprise'a nie stracili.
Chcesz wiecej koni to zaloz turbo -wystarczy dorobic kolektor wydechowy, dorobic trojnik do czunika cisnienia oleju, powrot juz jest zrobiony, zamocowac intercooler, wystroic to wszystko i smigac cieszac sie 200km (pod warunkiem, ze masz blok z mi16) -kolo 6k-7k zl powinno wystarczyc.
Zeby pojechac 240 z lekkiej gorki musialbys miec ponad 180km. Moglbys podac jakies konkrety, bo na razie rzucasz liczbami i osiagnieciami z taka sila ze Kirk pewnie sie poci ze strachu, zeby mu Enterprise'a nie stracili.
Chcesz wiecej koni to zaloz turbo -wystarczy dorobic kolektor wydechowy, dorobic trojnik do czunika cisnienia oleju, powrot juz jest zrobiony, zamocowac intercooler, wystroic to wszystko i smigac cieszac sie 200km (pod warunkiem, ze masz blok z mi16) -kolo 6k-7k zl powinno wystarczyc.
-
- Nowicjusz
no to ciekawa sprawa kuzyn ma gdzieś wideo bo nagrywaliśmy start i kilka innych filmikow
co do koni te silniki maja ponad 160 km orginalnie do tego mam taki kolektor wydechowy nie mam wspomagania wtryski od 306 S 16 2L filtr i nawet orginalny tlumik:)http://forum.peugeot205.pl/download/file.php?id=143
mam taki sam tylko sie nie blyszczy
co do koni te silniki maja ponad 160 km orginalnie do tego mam taki kolektor wydechowy nie mam wspomagania wtryski od 306 S 16 2L filtr i nawet orginalny tlumik:)http://forum.peugeot205.pl/download/file.php?id=143
Ostatnio zmieniony 28 paź wt, 2008 10:12 pm przez ziochmenNie, łącznie zmieniany 1 raz.
205 MI16
- Greta
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Clio II
- Numer Gadu-gadu: 6675466
Czekamy z niecierpliwoscia na konkrety , a nie tylko takie czcze gadanie .
Ja tez kiedys w Niemczech jechalam 200km/h z lekkiej gorki 1.1 Indiana - 'licznikowe' 200km/h...
ps te "blaszki" to "motylki" - moze teraz bedzie latwiej znalezc fachowca
Ja tez kiedys w Niemczech jechalam 200km/h z lekkiej gorki 1.1 Indiana - 'licznikowe' 200km/h...
ps te "blaszki" to "motylki" - moze teraz bedzie latwiej znalezc fachowca
A kto umarł , ten nie żyje .
To niech kuzyn pokazeziochmenNie pisze:no to ciekawa sprawa kuzyn ma gdzieś wideo bo nagrywaliśmy start i kilka innych filmikow
Ktore maja ponad 160? 167 konny mi16 nie odcina przy 6700co do koni te silniki maja ponad 160 km orginalnie do tego mam taki kolektor wydechowy
noo to juz jakis 1 km zysku -mozna wlaczyc radio...nie mam wspomagania
super, bo maja taka sama przepustowosc jak te z 1.9 8v i mi16...wtryski od MI 16 2L filtr
To istotnie moze miec wplyw na osiagii nawet orginalny tlumik:)http://forum.peugeot205.pl/download/file.php?id=143
-
- Nowicjusz
tam jest kilka czyjnikow pod kolektorem sacym nie mam auta pod reka zostalo w polsce ja robie we francji z tylu pod kolektorem wydechu tez jest jakis czujnik ? ja sam raczej nie jestem w stanie tego zrobic z intercoolerem nie bylo by problemu raczej więcej szczegółów mi trzeba od czego turbo i reszta by pasowała?? oznaczenie silnika co cos D6C czy cos takiego
205 MI16
-
- Nowicjusz
pocaluj sie bo na tych orginalnych od gti nieciekawie mi chodzil
205 MI16
Aj wybacz -pomylilem sie -wtryski z 405 2.0l mi16 maja wydajnosc 191 ccm/min a oryginalne 214, wiec zaszalales
Turbo by sie przydalo od... jakiegos samochodu -pewnie o podobnej pojemnosci, od benzyny i do ktorego w miare latwo flansze dorobic -poszukaj sobie. Z tylu pod kolektorem masz czujnik poziomu oleju ktory mozna wykrecic i wkrecic powrot oleju z turbo.
Turbo by sie przydalo od... jakiegos samochodu -pewnie o podobnej pojemnosci, od benzyny i do ktorego w miare latwo flansze dorobic -poszukaj sobie. Z tylu pod kolektorem masz czujnik poziomu oleju ktory mozna wykrecic i wkrecic powrot oleju z turbo.
-
- Nowicjusz
nie mam co wam sie tlumaczyc chodzi wspaniale ale malo mi jak sie skontaktuje z kuzynem to je wystawie nie ma sprwy oznaczenie sterownika 0261 200 139 chyba ten numer koncowka napewno
205 MI16