krzycho-g pisze:stef - wszystkie te kolektory leża u mnie w garazu wiec wiem o czym mówię...ten kawałek przegrody kształtuje fale powrotna spalin do cylindra i nie należy go usuwać...tylko odpowiednio obrobić zachowujac odpowiednie katy...
Masz kolektor z 309 GTi16 oraz 4-2-1 Longmana? Prosze zrob zdjecia bo zwyczajnie nie wierze
Ale o tym ksztaltowaniu fali powrotnej a tym bardziej obrabianiu kanalow kolektora wg. odpowiednich katow to w zyciu nigdzie nie wyczytalem ani nie slyszalem
![Wariat 8)7](./images/smilies/icon_bonk.gif)
Mozesz powiedziec skad masz taka wiedze?
krzycho-g pisze:
a i jeszcze jedno - zawsze obrabiam gniazda i zawory łącznie z cieniowaniem trzonków i obróbką kształtu grzybka zarówno od komory spalania jak i od kanału
"Cieniowanie" a mozesz wyjasnic i pokazac na czym ono polega? Nawet nadajesz nowy ksztalt grzybkom z jednej i drugiej strony. Rozumiem ze tyczy sie to wszystkich zaworow?
krzycho-g pisze:
co do motylków...wez kiedyś przykłądowy samochód...przerób to tak jak ja mówie i przejedźć sie po robocie a sam bedziesz wiedział o czym mówię...usuwasz mikronowe pory na sciankach kanału a zostawiasz zajebisty zagiel na srodku kanału zakrywający paredziesiąt mm2 kanału...jak robic to wszystko po kolei...
Rozbijasz mnie normalnie ... "zagiel" - po zalozeniu wiekszej przepustnicy nie bylem w stanie odczuc poprawy - a Ty tu prawisz o delikatniym skrobnieciu motylkow i jakichs niesamowitych przyrostach:)
krzycho-g pisze:
co do hamowni
![Wink ;-)](./images/smilies/wink.gif)
w końcu sie doczekasz...i to nie będzie miłe
![Wink ;-)](./images/smilies/wink.gif)
...a jakbyś mógł zapodaj mi wykres swojego 205 Mi16 bo jakoś sie nie natknałem na niego...
Nie bedzie mile - a to niby dlaczego?
Nie natknales sie poniewaz takowego nie posiadam, ale jak tylko zmierze samochod podziele sie ze wszystkimi na forum.
Zauwaz, ze nie wypisuje nic o niesamowitych mocach, osiagach tak jak Ty. Prosilem o filmik Twojej jakze szybkiej 106XSi ale jakos doczekac sie nie moglem, choc twierdziles ze jest niewiele wolniejsza do 160km/h od mojego mi16
Czasy jakie kreci moj pug kazdy zna uwazam, ze nie musze sie wstydzic.