Project Cabrio by JA ;)
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Re: Project Cabrio by JA ;)
mozesz zapomniec o tym kolektorze dolotowym,
martinop juz probowal wkladac cos takiego
martinop juz probowal wkladac cos takiego
- dominik19866
- Junior
- Posiadany PUG: RG cabrio + RG
- Numer Gadu-gadu: 6499027
Jeśli kolega cos takiego próbował zakładac to niech da znać co nie pasuje zeby to upchac jestem bardzo ciekaw ja za składanie tego wezme sie dopiero za jakis miesiąc nie wcześniej
- martinop
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 107
Pytanie jest takie - czy silnik z 306 xsi ma podobną głowicę do XU9? Chodzi o kąt płaszczyzny do której przylega kolektor.
Poza tym jeśli kolektor zmieści sie pod maską dzięki innej budowie głowicy z xsi, to bedziesz musiał przesunąć chłodnicę.
Problem kolejny - jak bedziesz chciał podpasować inny kolektor pod ten silnik to kanały dolotowe nie są ,,kwadratowe'' jak w XU9, ale są owalne, mniej więcej pasują, ale mocowaniami bedzie mniej problemów.
Po zobaczeniu zdjęć już masz jakiś pogląd na sprawę.
Poza tym jeśli kolektor zmieści sie pod maską dzięki innej budowie głowicy z xsi, to bedziesz musiał przesunąć chłodnicę.
Problem kolejny - jak bedziesz chciał podpasować inny kolektor pod ten silnik to kanały dolotowe nie są ,,kwadratowe'' jak w XU9, ale są owalne, mniej więcej pasują, ale mocowaniami bedzie mniej problemów.
Po zobaczeniu zdjęć już masz jakiś pogląd na sprawę.
- dominik19866
- Junior
no to niezły klops ale trzeba walczyć cos sie na to poradzi wielkie dzieki za pokazanie tych zdjęć kąt jest bardzo zbliżony różnica jest minimalna na kożyść XSi(a może wyspawac garba na masce jeszcze mam jedno pytanie czy moge użyć chłodnicy z 1,1? czy w gti była inna i takiej szukać? wiem że będzie piekielnie ciasno i możliwe ze będzie zupełnie inna chłodnica z innego auta
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
sugerowalbym jednak wrzucic chlodnice z gti
ja upchnalem ja do mi16 wiec do xsi dasz rade
ja upchnalem ja do mi16 wiec do xsi dasz rade
- dominik19866
- Junior
Panowie pomocy więc jest tak najpierw myślałem żeby budy nie ruszac tylko pięknie odnowić ale dziś tak na próbe założyłem alusy no i koła wystają poza błotniki te fele zostaja podobają mi się ale nie dostane przeglądu więc wpadłem na pomysł żeby jednak załozyć te poszezenia od gti co poprawia sytuacje przód mozna by na klej ale tyl to bedzie partyzantka wiem że juz ktos tak robił czy ma jakieś zdjęcia z prac? bo widziałem tylko juz gotowe zrobione niewiem jak sie do tego zabrać ma byc dobrze ale po przyłożeniu do błotnika widziałem że trzeba ciąć
- martinop
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 107
Chyba Bunio miał zwyklą bude i montował poszerzenia.
Jeśli chcesz to zrobić to zrób to porządnie, łącznie z wycięciem nadmiaru blachy pod poszerzenia z tyłu.
Jeśli chcesz to zrobić to zrób to porządnie, łącznie z wycięciem nadmiaru blachy pod poszerzenia z tyłu.
- xtrack
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
- Kontakt:
ja robilem i opisywałem juz gdzies na forum ...tylko poszukac
- dominik19866
- Junior
No więc buda została opanowana (obspawana) wypiaskowana zakonserwowana i zrobiona w podkład
teraz stoi i czeka na kolor poczeka do wiosny ze wzgledu na kase ale jaki wybrac kolor? Co powiecie o tym spodobał mi się strasznie oczywiście kolor nie auto bardzo ciekawa perła na żywo w słońcu poprostu zwala z nóg doradźcie coś
teraz stoi i czeka na kolor poczeka do wiosny ze wzgledu na kase ale jaki wybrac kolor? Co powiecie o tym spodobał mi się strasznie oczywiście kolor nie auto bardzo ciekawa perła na żywo w słońcu poprostu zwala z nóg doradźcie coś