kolejny nieszczęsny temat o audio

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
pszemeq
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1459401

kolejny nieszczęsny temat o audio

Post autor: pszemeq »

Mam małe pytanko, wiem ze odnosnie audio jest kupe tematów ale nie znalazłem interesującego mnie dostatecznie. Jaka jest max głębokość montazowa głośnika na przodzie tak aby dało się zakręcić seryjną maskownicę i zeby nie kolidowało to z blachami na dzrzwiach, planuje wpakować 13 blaupunkta 2 drożne. I odnośnie tyłu czy ma ktoś w miejscach seryjnych głościczki ?? wiem ze miejsca na to przeznaczone nie zachwycają ale to sie da zmienić coby poprawić troche dzwięk można poddać tuningowi maskownice, a nie chce na półke pakować nic bo nie lubie jak sie rzuca w oczy, tuba lub sub swoją drogą ale to później. Z góry dzięki za info i sorki jeśli przeoczyłem temat w którym było o tym mówione.
bullet666
Junior
Posiadany PUG: na razie szukam gentry....
Numer Gadu-gadu: 2046824

Re: kolejny nieszczęsny temat o audio

Post autor: bullet666 »

sorry ale troche cię nie rozumiem nie możesz samemu wziąć liniiki w dłoń pognać do swojej 205-ki zdjąć maskownice i zmieżyć odległość od plaszczyzny do ktorej przykrecamy glosnik w glab drzwi i już wiesz jak jest odległość :wink: jeśli taki głośniczek nie chce nam się zmieścić należy nieco zmodyfikować tapicerkę drzwi co ja sam uczyniłem :D szpachla ,żywica, eko skórka lub inny materiał jak kto woli i nie ma problemu drzwi można dowolnie "wymodelowac" pod nasz głośniczek ,co do głębokości montażowej chętnie bym ci powiedział ale za dużo mam roboty aby wykręcić glośnik :P co do głośników z tylu jeśli posiadasz suba to pomysł uważam za poroniony :Y jeśli nawet coś ci dadza (czyt. będzie je słychać) to będą zakłucać pracę suba(popsują cały efekt), nie wiem co masz za głośniczki z przodu ale jak są jakieś porządniejsze to tym bardziej pomysł z tylnymi głośnikami jest bez sensu :D i to by było na tyle jeśli chodzi o moje zdanie
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: skola »

z przodu możesz pakować praktycznie wszystko bo jest dość głęboko, z tyłu ( sic Oo) jest juz bardzo płytko i nawet jak założysz to te seryjne maskownice byś musiał wywalić bo przeszkadza przy graniu ...
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
pszemeq
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1459401

Post autor: pszemeq »

No to chciałem wiedzieć, dzięki wielkie, narazie moze faktycznie sie wstrzymam z tym tyłem.
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Na tyl ledwie 10cm wchodzi. Z 10cm ani dobrego srodka (bo o basie w ogole juz mozna zapomniec :P) nie wyciagniesz, a na tweetera to za duze :P Do tego z tylu i gra "w poprzek"...Ogolnie strata czasu zeby tam cos montowac.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
ODPOWIEDZ