Jak przyciemnić klosze... ??
- nadol85
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Jak przyciemnić klosze... ??
Jak w temacie. Mam na mysli klosze tylnych lamp.
Czym to zrobic ?
Jak to zrobic aby bylo dobrze i trwale ??
Prosze o jak najwiecej szczegulow.
Pozdro
Czym to zrobic ?
Jak to zrobic aby bylo dobrze i trwale ??
Prosze o jak najwiecej szczegulow.
Pozdro
Ostatnio zmieniony 27 lut pn, 2006 1:48 pm przez nadol85, łącznie zmieniany 1 raz.
Peugeot 205 jest jak SeX, zaprojektowany by cieszyc
http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=1446 - oceny mile widziane
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
i smarujesz na przegladzie Panu za to ze Ci auto przepusci
ewentualnie prosisz o litosc wkurzonego policjanta ktory chce Ci dowod zabrac
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
MOZESZ SPRAYEM LUB NAKŁADASZ FOLIE FOLIA PREDZIEJ PRZEJDZIE NA PRZEGLADZIE NIZ FARBA JA MAM FOLIE BIAŁĄ I PRZESZŁO PRZEGLAD MOZESZ TEZ PRZYCIEMNIC (TAK MIAŁ KIEDYS MÓJ BRAT W ESCORCIE) CZARNA POŃCZOCHA EFEKT SUPER A NA PRZEGLAD MOZNA NORMALNIE ZDJAC POTEM JEDNAK PRZYCIEMNIJ SPRAYEM POŃCZOKA SIE CHYBA WYEKSPLATOWAŁA
- Yahoo
- Uzalezniony
daj spokój ani na przeglądzie nie smarowałem nigdy, ani nikt mi dowodu nie chciał zabrać - jeżdżę czwartym autem przy którym kopciłem klosze umiejętnie i fachowo - wygląda jak oryginałPieraś pisze:i smarujesz na przegladzie Panu za to ze Ci auto przepusci
- nadol85
- Nowicjusz
- Kontakt:
To jak mozesz napisz mi jak zrobic to umiejetnie i fachowoYahoo pisze: daj spokój ani na przeglądzie nie smarowałem nigdy, ani nikt mi dowodu nie chciał zabrać - jeżdżę czwartym autem przy którym kopciłem klosze umiejętnie i fachowo - wygląda jak oryginał
i koniecznie napiszcie czy to jest specjalny spray czy jaki
a o przeglad sie nie martwie, moge miec taki ze nawet samochodu nie zobacza:
Pozdro
- Yahoo
- Uzalezniony
lakier motip specjalny do kloszy lamp - występuje w kilku kolorach np. czarny, czerwony, zielony, niebieski - proponuję używać czarnego i / lub czerwonego bo tylko te nadają się do w miarę umiejętnej przeróbki
powierzchnia klosza musi być oczywiście oczyszczona i odtłuszczona, nakładać cienkie warstwy lakieru 2 - 3, więcej raczej nie potrzeba. malować oczywiście przy dobrym oświetleniu - co tu dużo pisać, trzeba wyczaić jak mocno ściemnić klosze, tak żeby to było oczywiście bez przesady...
W p205 lakierowałem fragmenty tylnych kloszy, konkretnie same kierunkowskazy kolorem czerwonym - wyszło spoko.
eksperymentowałem też z pomalowaniem całego tylnego klosza na czerwono ( tak jak np. w p106 ) , wyszło całkiem fajnie - efekt całkiem spoko
pamiętajcie !
1. malujemy zawsze zewnętrzną powierzchnię klosza, a nie środek
2. w przypadku lakierowania całych kloszy tylnych lamp nie należy pokrywać lakierem światła odblaskowego ( chyba,że nakleisz sobne odblaski np. na zderzaku )
powodzenia w kopceniu
ps. w 205 mam jeszcze czarne przednie kierunkowskazy - świecą super - oczywiście na pomaranczowo
powierzchnia klosza musi być oczywiście oczyszczona i odtłuszczona, nakładać cienkie warstwy lakieru 2 - 3, więcej raczej nie potrzeba. malować oczywiście przy dobrym oświetleniu - co tu dużo pisać, trzeba wyczaić jak mocno ściemnić klosze, tak żeby to było oczywiście bez przesady...
W p205 lakierowałem fragmenty tylnych kloszy, konkretnie same kierunkowskazy kolorem czerwonym - wyszło spoko.
eksperymentowałem też z pomalowaniem całego tylnego klosza na czerwono ( tak jak np. w p106 ) , wyszło całkiem fajnie - efekt całkiem spoko
pamiętajcie !
1. malujemy zawsze zewnętrzną powierzchnię klosza, a nie środek
2. w przypadku lakierowania całych kloszy tylnych lamp nie należy pokrywać lakierem światła odblaskowego ( chyba,że nakleisz sobne odblaski np. na zderzaku )
powodzenia w kopceniu
ps. w 205 mam jeszcze czarne przednie kierunkowskazy - świecą super - oczywiście na pomaranczowo
możesz też użyć allegrowej folii do przyciemniania lamp.... tylko po co.... pamiętaj, że w razie wypadku jeśli rzeczoznawca stwierdzi, że światła były przyciemnione to mogą Ci odmówić wypłaty ubezpieczenia, a nawet stwierdzić Twoją winę pomimo ewidentnej winy drugiej osoby... osobiście się z tym nie spotkałem, ale słyszałem o takich przypadkach na innych forach
- nadol85
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzieki bardzo ale mam stary typ lamp wiec nie beda pasily , a zawsze fajnie zrobic cos samemu205MI16 pisze:Mam takie klosze już przyciemnione - założyłem zwykłe bo tak pug ładniej wygląda (według mnie). Chcesz?
- PIT_R
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
- Numer Gadu-gadu: 3914690
- Login tlen: infernal_lord_hellboy
- Kontakt:
Ja mam nowszy typ lamp i nalozylem 3 warstwy, zarowki 10W minimum i daje rade. Jeszcze mam oczywiscie trzecie swiatlo stopu co by lepiej bylo widac jak hamuje bo i tak te nasze male stopiczki sa troche niewyrazne
Lakier oczywiscie czarny spray do lamp, oczyscic i odtluscic psiknac i po sprawie, a przeglad bezproblemowo przechodze
Lakier oczywiscie czarny spray do lamp, oczyscic i odtluscic psiknac i po sprawie, a przeglad bezproblemowo przechodze
- nadol85
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzieki wielkie za wszyskie odpowiedzi sadze ze beda bardzo przydatne. Jesli tylko znajde czas i oczywiscie troszke sianka (bo z tym ostatnim wiadomo ciezko) to pokombinuje cos z lampkami
Pozdro for all
Pozdro for all
BubuPN pisze:możesz też użyć allegrowej folii do przyciemniania lamp.... tylko po co.... pamiętaj, że w razie wypadku jeśli rzeczoznawca stwierdzi, że światła były przyciemnione to mogą Ci odmówić wypłaty ubezpieczenia, a nawet stwierdzić Twoją winę pomimo ewidentnej winy drugiej osoby... osobiście się z tym nie spotkałem, ale słyszałem o takich przypadkach na innych forach
nic dodać - nic ująć
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
nie przyciemniaj folia, a jak sprayem to ze 2-3 warstwy i jesli masz nowy typ to chlapnij tylko czerwone elementy a białe zostaw jak sa i nikt na przegladzie sie nie czepi jesli to zrobisz rozsadnie a nie na asfalt
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl