dlaczego odbłyśniki miały by byc inne?
wydaje mi sie że na tych samych dało by rade
a pałami właśnie się nie martwie bo co więcej mi mogą zrobić zreszta za światła oberwał by samochód i jego dowod a nie moje prawko
Rolę prążków w szkle przejmuje odbłyśnik w nowych lampach - nie jest wtedy gładki.
Prążki maja głównie znaczenie przy światłach mijania, i dlatego sa skupione głównie w górnej półówce powierzchni szkła.
Dolna połówka używana przy światłach drogowych z reguły jest dużo bardziej przejrzysta - tak samo jak dodatkowe reflektory dalekosiężne.
Zadaniem pionowych prążków jest rozproszenie światła na szerokość jezdni - sam reflektor świeci głównie na wprost. Dodatkowo jest mały obszar z prążkami skośnymi- one tworzą tzw. asymetryczność reflektorów wymaganą przez przepisy w europie - powoduje ona że prawa strona(u nas pobocze) jest oświetlana mocniej/dalej.
Na ścianie przedstawia się to w postaci wzniesień ponad poziomą linię ____/____/___
Swiatła mijania z założenia mają oświetlać możliwie szeroki obszar i być ograniczone wyraźną poziomą granicą światła i cienia.
Jak pozbędziesz się prążków to światła będą bardziej punktowe.
Pytanie jeszcze jak chciałbyś się ich pozbyć
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
dobrze dobrze czym tu sie chwalić...a tutaj gdy przyjechali do mnie znajomi ..
było miło... ale wszyscy mieli takie same lampy w samochodach :/ taka moda chyba
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Bialy ma chyba takie progi jak ja wrrrrr nie daruje mu juz widze jak ladnie bedzie sie moj czarny pug prezentowal z maska od automotica a swiatla ladnie wygladaja, szczegolnie z maska
Peugeot 205 jest jak SeX, zaprojektowany by cieszyc
Dla wszystkich ktorzy sie zastanawiaja nad kupnem angel eyes chce was poinformowac ze jest to wydatek zedu 349 euro+koszt przelewu 30-80zl, genio automotive liczy sobie 70 euro za sama przesylke. Pozdrawiam
Poważnie Tobie, mówię. Ostatnio wysyłałem zapytanie ofertowe do jednej z firm w Gdańsku i odpisali, że takie coś u nich 750zł - termin realizacji 2 tygodnie.
A jeszcze lepsza cena jest w Berlinie na Zehlendorfie Cena lamp to 179 euro
Wkrótce będę miał ich szerszą ofertę - leniwy kuzyn musi się tam przejechać
Tak więc te lampy za 750 to pewnie ruskie jakieś i świecą na bezbarwno, więc się nimi nie przejmuj, a ten sklep w Berlinie, to pewnie Turki prowadzą i lampa się ropuszcza pod wpływem ciepła...