Listwy boczne

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Listwy boczne

Post autor: Para »

Co poradzicie odnośnie listew. Tzn. u mnie sie tak dzieje ze troszke poszarzały :( i różnią sie już dość znacznie od lakieru. Czym je psikać? Można lakierować?? jakaś specjalna farba czy coś. ?
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

bez problemu kupisz taką farbe czarny mat w aerozolu przeznaczoną właśnie do tego celu czyli do malowania plastiku np. MOTIP, BOLL... Cena 15-25pln a listwy będą jak nówki!!!!! :D
WINKiel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: WINKiel »

Ten sam problem tyczy sie u mnie prowadnic przesuwanego dachu, trzeba o tym pomyslec. nie zejdzie w myjni? :)
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

A jakby sie nowy kolor lakieru kładło to możne chyba bez problemu i plastik pomalować co nie?
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

Para... pisze:A jakby sie nowy kolor lakieru kładło to możne chyba bez problemu i plastik pomalować co nie?
wiem z własnego doświadczenia jak plastik malować to najpierw podkład specialny do plastiku a potem farba bo lakier nie ma jak się czymać na plastiku
Awatar użytkownika
baberek
Junior
Posiadany PUG: 205 GTi XU9JAZ
Kontakt:

Post autor: baberek »

Para odnosnie listew: jesli chcesz aby byly dalej czarne to najlepsza metoda jest kupic CZERNIDLO do plastiku - koszt jest niewielki (ok10zl) a efekt naprawde piorunujace. Ja jak u siebie posmaruje zderzaki to na ok 2 miesiace mam z glowy.
A jezeli chodzi o malowanie listwew w kolor nadwozia to musisz najpierw polozyc specjalny podklad do plastiku, ale to i tak nie da Ci gwarancji,ze lakier nie odejdzie - szczegolnie na malych i nieprostych powierzchniach - osobiscie odradzalbym takie rozwiazanie
Archenar

Post autor: Archenar »

jestem na etapie malowania listew..w tamtym roku kupiłem specjalą farbę do plastiku i trzyma się nieźle..ale w tym roku chcę machnąć listwy pod kolor nadwozia..obadałem temat: najlepiej jest powierzchnię listew wyrównać specjalnym kitem do plastików, ale warstwa nie może być grubsza niż 1 mm, gdyz poprostu odpadnie, następnie podkład i dopiero na to kolor właściwy..pracy dużo, ale efekt znakomity .. zabieram się za to jak tylko zrobi się cieplej ...
ODPOWIEDZ