ja sie zadowole GTi 205 jakoś przypadł mi strasznei do gustu No chya ze ktoś mi zaoferuje 306 Cabrio w prezencie No ale nie powiem że saxo VTS z rocznika najlepiej 99 bardzo mi sie podobają
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
Jakos nie zabardzo lezy mi cabrio "dorabiane" czyli normalny samochod z ucietym dachem... to nie moze w pelni dobrze dzialac. Albo cos bylo od poczatku projektowane jako cabrio, albo nie. Renault wypuscil Espace cabrio i co?? i po roku wszystko lata, telepie swiszczy i wieje... Jakos nie trawie przerabiania przez koncerny seryjnych samochodow na cc albo hc...
Nie no 306 ma nieco zmienione nadwozie pod Cabrio Projektowane w sudju Pininafiorina podobnie jak 205 CTi Co do latanie wszystkiego to nie wiem nie posiadam takiego autka ale bardzo mi przypadł do gustu jego wyglad
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
No wlasnie o to mi chodzi -JEST ZMIENIONE. (cos dodane cos odciete -taki frankenstein)
To nie bylo cabrio od poczatku...
Fakt -wyglada niezle (co nie znaczy ze jest sliczny)
ale ciaśniej mi jest w środku niż w swoim i jak patrze na deskę i ogólnie na wykończenie to wydaje mi się że siedzę o klasę niżej...a auto niby o ładnych parę lat młodsze
bez przesady wystarczy popatrzec na ksztalt deski saxo i 205 w 205 to juz archaizm a saxo ma calkiem ladne wnetrze.
Ja jak wiecie przesiadlem sie wlasnie z 205 do saxo wiec troche na ten temat moge powiedziec. Samochod okazal sie dobry ale nie dla mnie . Na samym poczatku odczułem brak dynamiki (silnik 1.1) z czasem bylo to na tyle irytujace ze postanowilem ten samochod sprzedac. Druga sprawa bylo to ze samochod byl duzo glosniejszy od 205. Jesli chodzi o wyglad to autko naprawde mi sie podoba jest ksztaltne i bardzo sympatyczne ( mi szczególnie podobal sie kolor ktory posiadalem). Przesiadajac sie z 205 myslalem sobie o tym ze bede mial auto mlodsze duzo ładniejsze i ogolnie lepsze. Niestety z czasem ten samochod mnie totalnie znudzil stal sie taki szary a goryczy dopelnial brak osiagow. Zdalem sobie tez sprawę ze nie jest to auto dla mnie. Raczej dla kobiety, dziewczyny. Mimo wszytko auto wspominam milo bo bylo sympatyczne z wygladu i z samego siebie. A to co w tym aucie bylo naprawdę super to zuzycie paliwa ten samochod naprawde jezdzil o kropelce. Ale jak juz powtatrzalem po pol roku jazdy znudzil mnie na tyle ze musialem go sprzedac. Ale podobnie bylo z 205 i podbnie stanie się z golfem.
A JA NA TEN TEMAT DUZO MOGE POWIEDZIEC BO PRACUJE W CITROENIE I SAXO JEST COOL JAK NA MAŁE AUTO I BARDZO DUZO SIE GO SPRZEDAŁOW SALONACH I DO TEJ PORY KLIENCI O NIE PYTAJA
DOSC TANI I ZA TE PIENIADZE DOSC DOBRY ALE DROZSZY OD PANDY O JAKIES 10TYŚ BYŁ TO TAK SAMO JAK 205 W CZASACH SWEJ SWIETNOSCI BYŁ DOSC DOBRY JAK ZA TAKA CENE JAK BYŁ SPRZEDAWANY ALE BYŁ O WIELE GORZY W PORÓWNANIU NP DO VECTRY MAZDY CZY TOYOTY
Ja bynajmniej nie twierdzę że saxo to zły samochod - ma swoje wady jak każdy samochód klasy b i jak każdy francuz. Ja stwierdziłem tylko że okazał się nie odpowiedni dal mnie. Znajomy który odkupił go odemnie (ma z 40 pare lat) i przesiadł sie do saxo z maluch jest bardzo zadowolony. Ja gdybym mial wersje 1,4 czy 1,6 Vts też pewnie byłbym wpełni szczęśliwy. Jednak 1,1 w podstawowej wersji to nie jest auto dla mnie. Podbnie gdyby moj 205 nie był w takiej wersji jakiej był to nawet bym nie zwrócił na niego uwagi. Bo oprócz gti xs czy winner żaden 205 mi sie nie podoba.