SAXO 1.6 Turbo

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

Obrazek
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

ja sie zadowole GTi :) :D 205 :D jakoś przypadł mi strasznei do gustu :) No chya ze ktoś mi zaoferuje 306 Cabrio w prezencie :) No ale nie powiem że saxo VTS z rocznika najlepiej 99 bardzo mi sie podobają :D :mrgreen:
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
invictus

Post autor: invictus »

Jakos nie zabardzo lezy mi cabrio "dorabiane" czyli normalny samochod z ucietym dachem... to nie moze w pelni dobrze dzialac. Albo cos bylo od poczatku projektowane jako cabrio, albo nie. Renault wypuscil Espace cabrio i co?? i po roku wszystko lata, telepie swiszczy i wieje... Jakos nie trawie przerabiania przez koncerny seryjnych samochodow na cc albo hc...
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

Nie no 306 ma nieco zmienione nadwozie pod Cabrio Projektowane w sudju Pininafiorina podobnie jak 205 CTi Co do latanie wszystkiego to nie wiem :) nie posiadam takiego autka :D ale bardzo mi przypadł do gustu jego wyglad :D

invictus

No wlasnie o to mi chodzi -JEST ZMIENIONE. (cos dodane cos odciete -taki frankenstein)
To nie bylo cabrio od poczatku...
Fakt -wyglada niezle (co nie znaczy ze jest sliczny)
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

No ale wiesz napewno ktos sie przyłozył do tego bardzeij niż do 206 Sedan :D:D:)

invictus

to ktos wogole projektowal to 206?? myslalem ze w fabryce byl zamach talibow z chlewek :roll:
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

hehe :D:D No coś w tym jest :D
:mrgreen:

Pewnie nikt sie nie przyznaje nawet do tego :D :mrgreen:

Awatar użytkownika
205_Winner
Junior
Kontakt:

Post autor: 205_Winner »

ale ciaśniej mi jest w środku niż w swoim i jak patrze na deskę i ogólnie na wykończenie to wydaje mi się że siedzę o klasę niżej...a auto niby o ładnych parę lat młodsze
bez przesady wystarczy popatrzec na ksztalt deski saxo i 205 w 205 to juz archaizm a saxo ma calkiem ladne wnetrze.

Ja jak wiecie przesiadlem sie wlasnie z 205 do saxo wiec troche na ten temat moge powiedziec. Samochod okazal sie dobry ale nie dla mnie :) . Na samym poczatku odczułem brak dynamiki (silnik 1.1) z czasem bylo to na tyle irytujace ze postanowilem ten samochod sprzedac. Druga sprawa bylo to ze samochod byl duzo glosniejszy od 205. Jesli chodzi o wyglad to autko naprawde mi sie podoba jest ksztaltne i bardzo sympatyczne ( mi szczególnie podobal sie kolor ktory posiadalem). Przesiadajac sie z 205 myslalem sobie o tym ze bede mial auto mlodsze duzo ładniejsze i ogolnie lepsze. Niestety z czasem ten samochod mnie totalnie znudzil stal sie taki szary a goryczy dopelnial brak osiagow. Zdalem sobie tez sprawę ze nie jest to auto dla mnie. Raczej dla kobiety, dziewczyny. Mimo wszytko auto wspominam milo bo bylo sympatyczne z wygladu i z samego siebie. A to co w tym aucie bylo naprawdę super to zuzycie paliwa ten samochod naprawde jezdzil o kropelce. Ale jak juz powtatrzalem po pol roku jazdy znudzil mnie na tyle ze musialem go sprzedac. Ale podobnie bylo z 205 i podbnie stanie się z golfem.
.:: Winner czyli Zwycięzca ::.

Mój Peugeot 205 Winner
Mój Citroen Saxo
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

A JA NA TEN TEMAT DUZO MOGE POWIEDZIEC BO PRACUJE W CITROENIE I SAXO JEST COOL JAK NA MAŁE AUTO I BARDZO DUZO SIE GO SPRZEDAŁOW SALONACH I DO TEJ PORY KLIENCI O NIE PYTAJA
invictus

O nowe pandy tez sie pytaja, i tez ich duzo poszlo, to samo bylo z polonezami i garbusami
to nie znaczy ze to dobry samochod :P (tylko ze dosc tani)

To byla tylko taka dygrasja -ja moge tylko powiedziec ze srednio mi sie tym jezdzi.
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

DOSC TANI I ZA TE PIENIADZE DOSC DOBRY ALE DROZSZY OD PANDY O JAKIES 10TYŚ BYŁ TO TAK SAMO JAK 205 W CZASACH SWEJ SWIETNOSCI BYŁ DOSC DOBRY JAK ZA TAKA CENE JAK BYŁ SPRZEDAWANY ALE BYŁ O WIELE GORZY W PORÓWNANIU NP DO VECTRY MAZDY CZY TOYOTY
invictus

blaszka pisze: BYŁ O WIELE GORZY W PORÓWNANIU NP DO VECTRY MAZDY CZY TOYOTY

Co do vectry to sie zgodze, poza blacharka. Co do mazdy i toyoty to zlezy wszystko jakiej...

Zreszta nie o tym dyskusja... w co ja sie wplatalem :roll: :lol:
Awatar użytkownika
205_Winner
Junior
Kontakt:

Post autor: 205_Winner »

Ja bynajmniej nie twierdzę że saxo to zły samochod - ma swoje wady jak każdy samochód klasy b i jak każdy francuz. Ja stwierdziłem tylko że okazał się nie odpowiedni dal mnie. Znajomy który odkupił go odemnie (ma z 40 pare lat) i przesiadł sie do saxo z maluch jest bardzo zadowolony. Ja gdybym mial wersje 1,4 czy 1,6 Vts też pewnie byłbym wpełni szczęśliwy. Jednak 1,1 w podstawowej wersji to nie jest auto dla mnie. Podbnie gdyby moj 205 nie był w takiej wersji jakiej był to nawet bym nie zwrócił na niego uwagi. Bo oprócz gti xs czy winner żaden 205 mi sie nie podoba.
.:: Winner czyli Zwycięzca ::.

Mój Peugeot 205 Winner
Mój Citroen Saxo
invictus

to fakt -ale ja tez nei mowielem ze to zly samochod, tylko ze mi sie nim zle jezdzi, choc wieloma drozszymi jezdzi sie duzo gorzej
ODPOWIEDZ