Fotki mojego puga - tym razem komplet
Dziwisz sie? Wiekszosc ludzi przerabia samochod tak, by bardziej rzucal sie w oczy, a nie tak, zeby byl ladniejszy/lepszy.
Skoro chca, zeby sie rzucal w oczy, to go wystawiaja do oceny -potrzebuja czyjejs akceptacji wlasnego projektu.
Wiekszosc takich ludzi mieszka na wsiach lub w malych miejscowosciach i buduja takie samochody, zeby bylo ich widac, gdy podjada pod remize. Stad utarlo sie slowo 'wiocha'.
To, ze praktycznie wszystkie tematy zwiazane z tuningiem powoduja fale krytyki to efekt tego, ze 99% osob przedstawiajacych efekty swojej pracy preferuje taki wlasnie tuning.
A czy to jest tuning niemiecki, francuski, czy marsjanski -co to ma za znaczenie?
Kolororki wg mnie:
-Ten niebierski kojarzy mi sie z wstawkami ze skaju we wnetrzu jakiegos tjuningowanego tico czy lanosa. Pomijajac bmw, ktore ma powody by takich barw uzywac.
-Fabryczny griffe to kolor wystroju parkietu na kiczowatej imprezie disco -taki 'modern talking'...
a np ten:
marcin
ten:
lady angel
czy fabryczne sorrento green to dla mnie bomba.
Skoro chca, zeby sie rzucal w oczy, to go wystawiaja do oceny -potrzebuja czyjejs akceptacji wlasnego projektu.
Wiekszosc takich ludzi mieszka na wsiach lub w malych miejscowosciach i buduja takie samochody, zeby bylo ich widac, gdy podjada pod remize. Stad utarlo sie slowo 'wiocha'.
To, ze praktycznie wszystkie tematy zwiazane z tuningiem powoduja fale krytyki to efekt tego, ze 99% osob przedstawiajacych efekty swojej pracy preferuje taki wlasnie tuning.
A czy to jest tuning niemiecki, francuski, czy marsjanski -co to ma za znaczenie?
Kolororki wg mnie:
-Ten niebierski kojarzy mi sie z wstawkami ze skaju we wnetrzu jakiegos tjuningowanego tico czy lanosa. Pomijajac bmw, ktore ma powody by takich barw uzywac.
-Fabryczny griffe to kolor wystroju parkietu na kiczowatej imprezie disco -taki 'modern talking'...
a np ten:
marcin
ten:
lady angel
czy fabryczne sorrento green to dla mnie bomba.
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
No niektórzy lekko przesadzają zawłaszcza co do opon-ale np w przypadku karoserii lepiej wziąść używany ocynk niż nowy nieocynk, ale opony. Choć powiem że mój PUG oryginalnie był na oponkach Pirelli i pomimo że Włochy to bardziej Pizza niż coś innego - to się cieszę że jest to Pininfarina i że felgi mają napisane made in italy - po prostu tam go złożyliDJPreZes pisze:Ferguss pisze:Qbis bo tu są sami miłośnicy serii dla których nawet włożenie nowego kompletu opon to już ingerencja w oryginalność auta, więc szukają używek oryginalnych
Tjaaaa... Inteligenta wypowiedz pana moderatora... Brawo...
Dodano po 2 minutach:
trochę trąci wioską ten projekt - ale wkład pracy był i tak olbrzymi i za to plus - pisałem o tym ale chyba ktoś to usunął
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- Furc
- Junior
- Posiadany PUG: 306 3d 2.0
- Kontakt:
mi sie też nie podoba, ja mam inne podejscie do tuningu, wole jak auto zapier... a nie wywołuje furrore pod klubem z disko u małolatek. Ale cóż, jak wszyscy byli by tacy sami to by było nudno, podziwiam zapał konstruktora i poświęcony czas ale wynik niebardzo. taki przebajerowany jakiś. Jakbym miał mieć popuchnięte 205 to wolał bym takie
- Załączniki
-
- 4501e0da2a4d5_116.jpg (36.12 KiB) Przejrzano 5660 razy
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.6 GTI
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Fotki mojego puga - tym razem komplet
A wiec dokupiłem 17'' 2 częściowe felgi z oponami toyo 205/40 (na tyl juz mam przygotowane 225/35).Zostały przyciemnione przednie szyby i dodałem tzw. listę płac. obecnie przymiarki do silnika i wnętrza.Czekam na opinie
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Re:
Ferguss pisze:Qbis bo tu są sami miłośnicy serii dla których nawet włożenie nowego kompletu opon to już ingerencja w oryginalność auta, więc szukają używek oryginalnych
hahaha dokladnie Nie ma nic piękniejszego niz seryjny kształt 205, obniżenie + ładne felgi tylko dodadzą uroku...Uznanie za prace która wykonałeś, na pewno poświęciłeś sporo czasu i widać zaangażowanie.
Zdjecia z nowymi felgami wygladaja o niebo lepiej, spojrz na tył auta jak ładnie sie prezentuje z tymi poszerzeniami . Nie bardzo pasuja mi progi, za bardzo sie zawijają przez co nie bardzo pasuja do reszty. Co do przedniego zderzaka to dalbym standard z GTI, lub od 309 GTI.
Pozdrawiam
- Hypia
- Junior
Jak na ten styl, to moim zdaniem da rade Troszke te progi przesadzone i przedni zderzak, ale trudno. Maske proponuje od automata, czarną lub w kol. nadwozia. Do tego klosze takie, jak u munne w GTi i będzie cycuś! Myśle, że to powinno dodać mu smaku. Czarna maska-czarne klosze, lub niebieska maska-biale klosze Pozdr
Insane In The Brain!
- deejay
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,6 GTI
- Numer Gadu-gadu: 3788033
- Kontakt:
Czy ten samochód widział kiedyś hoć jedną część wyprodukowaną przez firmę z "listy płac"?
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Może opony Toyo?deejay pisze:Czy ten samochód widział kiedyś hoć jedną część wyprodukowaną przez firmę z "listy płac"?
A co do projektu to podziwiam zapał i ilość włożonej pracy, ale efekt końcowy mi się nie podoba. Chyba nie jestem oryginalny... no cóż. Ja lubię normalny kształt 205. Słyszałem opinie, że mam kiepski gust, że to nie jest ładny samochód, ale dla mnie jest bardzo ładny. A taki tuning to dla mnie oszpecanie tego pięknego hot-hatch'a.
- tatamarty
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.9 XRD, 306 1.4i XR
Jak dla mnie, to bardzo mi się podoba to autko i jestem pełen uznania dla wykonawcy tego cacka, poczytałem troche wcześniejsze wypowiedzi "niezadowolonych" z takiego tuningu i to chyba tylko zazdrość, bo pewnie niejeden z nich chętnie chciałby mieć takie autko, niż fabrycznego "smutaska", ale też trzymam się zasady, że o gustach się nie dyskutuje, więc niech każdy ma to co lubi i na co go stać.
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Yeah...marze kurde o wiosce pod domem i zeby mnie na ulicy wytykali palcami i sie nabijali Tak serio, to felgi lepsze, to fakt, ale tona bzdurnych naklejek i maska ze zderzakiem zostaly, czyli nadal dno ;]tatamarty pisze:...niejeden z nich chętnie chciałby mieć takie autko, niż fabrycznego...
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.6 GTI
jeszcze nie spotkalem sie ze smiechem na ulicy ale to moze rzeczywiscie kwestia tego gdzie sie mieszka.