Fotki mojego puga - tym razem komplet

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Dziwisz sie? Wiekszosc ludzi przerabia samochod tak, by bardziej rzucal sie w oczy, a nie tak, zeby byl ladniejszy/lepszy.
Skoro chca, zeby sie rzucal w oczy, to go wystawiaja do oceny -potrzebuja czyjejs akceptacji wlasnego projektu.
Wiekszosc takich ludzi mieszka na wsiach lub w malych miejscowosciach i buduja takie samochody, zeby bylo ich widac, gdy podjada pod remize. Stad utarlo sie slowo 'wiocha'.
To, ze praktycznie wszystkie tematy zwiazane z tuningiem powoduja fale krytyki to efekt tego, ze 99% osob przedstawiajacych efekty swojej pracy preferuje taki wlasnie tuning.
A czy to jest tuning niemiecki, francuski, czy marsjanski -co to ma za znaczenie?

Kolororki wg mnie:
-Ten niebierski kojarzy mi sie z wstawkami ze skaju we wnetrzu jakiegos tjuningowanego tico czy lanosa. Pomijajac bmw, ktore ma powody by takich barw uzywac.
-Fabryczny griffe to kolor wystroju parkietu na kiczowatej imprezie disco -taki 'modern talking'...

a np ten:
marcin
ten:
lady angel
czy fabryczne sorrento green :mrgreen: to dla mnie bomba.
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Dobrze gada! Wodki mu! (starzeje sie albo cos, bo coraz czesciej sie z nim zgadzam :P )
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

DJPreZes pisze:
Ferguss pisze:Qbis bo tu są sami miłośnicy serii dla których nawet włożenie nowego kompletu opon to już ingerencja w oryginalność auta, więc szukają używek oryginalnych 8)7

Tjaaaa... Inteligenta wypowiedz pana moderatora... Brawo...
No niektórzy lekko przesadzają zawłaszcza co do opon-ale np w przypadku karoserii lepiej wziąść używany ocynk niż nowy nieocynk, ale opony. Choć powiem że mój PUG oryginalnie był na oponkach Pirelli i pomimo że Włochy to bardziej Pizza niż coś innego - to się cieszę że jest to Pininfarina i że felgi mają napisane made in italy - po prostu tam go złożyli

Dodano po 2 minutach:

trochę trąci wioską ten projekt - ale wkład pracy był i tak olbrzymi i za to plus - pisałem o tym ale chyba ktoś to usunął :evil:
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
koval
Junior
Posiadany PUG: PUG 205 Forever, 1,9 D
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: koval »

mnie sie najbardzie podoba orginalne GTi a najlepiej Griffe wszelkiego rodzaju tuning zwlaszcza optyczny to dla mnie profanacja ale kazdy robi jak lubi i to jest jego sprawa :W
Awatar użytkownika
Furc
Junior
Posiadany PUG: 306 3d 2.0
Kontakt:

Post autor: Furc »

mi sie też nie podoba, ja mam inne podejscie do tuningu, wole jak auto zapier... a nie wywołuje furrore pod klubem z disko u małolatek. Ale cóż, jak wszyscy byli by tacy sami to by było nudno, podziwiam zapał konstruktora i poświęcony czas ale wynik niebardzo. taki przebajerowany jakiś. Jakbym miał mieć popuchnięte 205 to wolał bym takie :P
Załączniki
4501e0da2a4d5_116.jpg
4501e0da2a4d5_116.jpg (36.12 KiB) Przejrzano 5660 razy
Qbis
Junior
Posiadany PUG: 205 1.6 GTI

Post autor: Qbis »

ja tez bys chcial taki .ale intercooler za zderzakiem :D
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: samer »

Przecinak pisze:Ojjj :cry: Typowy przyklad wjeskiego tuningu az szkoda kasy i wlozonej pracy.

Taka jest moja opinia na temat tak przerabianych samochodow na ktorych widok albo chce sie smiac albo plakac.
Dokladnie ... dle mnie wygląda jak tania plastikowa zabawka z promocji w hipermarkecie ...
Qbis
Junior

Re: Fotki mojego puga - tym razem komplet

A wiec dokupiłem 17'' 2 częściowe felgi z oponami toyo 205/40 (na tyl juz mam przygotowane 225/35).Zostały przyciemnione przednie szyby i dodałem tzw. listę płac. obecnie przymiarki do silnika i wnętrza.Czekam na opinie
Załączniki
DSCN1056.JPG
DSCN1055.JPG
DSCN1054.JPG
DSCN1053.JPG
DSCN1052.JPG
DSCN1051.JPG
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Re:

Post autor: Para »

Ferguss pisze:Qbis bo tu są sami miłośnicy serii dla których nawet włożenie nowego kompletu opon to już ingerencja w oryginalność auta, więc szukają używek oryginalnych 8)7

hahaha dokladnie _O_ Nie ma nic piękniejszego niz seryjny kształt 205, obniżenie + ładne felgi tylko dodadzą uroku...Uznanie za prace która wykonałeś, na pewno poświęciłeś sporo czasu i widać zaangażowanie.

Zdjecia z nowymi felgami wygladaja o niebo lepiej, spojrz na tył auta jak ładnie sie prezentuje z tymi poszerzeniami . Nie bardzo pasuja mi progi, za bardzo sie zawijają przez co nie bardzo pasuja do reszty. Co do przedniego zderzaka to dalbym standard z GTI, lub od 309 GTI.

Pozdrawiam
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Hypia
Junior

Post autor: Hypia »

Jak na ten styl, to moim zdaniem da rade :) Troszke te progi przesadzone i przedni zderzak, ale trudno. Maske proponuje od automata, czarną lub w kol. nadwozia. Do tego klosze takie, jak u munne w GTi i będzie cycuś! Myśle, że to powinno dodać mu smaku. Czarna maska-czarne klosze, lub niebieska maska-biale klosze :) Pozdr
Insane In The Brain!
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

Czy ten samochód widział kiedyś hoć jedną część wyprodukowaną przez firmę z "listy płac"?
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
Awatar użytkownika
cejot
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Post autor: cejot »

deejay pisze:Czy ten samochód widział kiedyś hoć jedną część wyprodukowaną przez firmę z "listy płac"?
Może opony Toyo?

A co do projektu to podziwiam zapał i ilość włożonej pracy, ale efekt końcowy mi się nie podoba. Chyba nie jestem oryginalny... no cóż. Ja lubię normalny kształt 205. Słyszałem opinie, że mam kiepski gust, że to nie jest ładny samochód, ale dla mnie jest bardzo ładny. :) A taki tuning to dla mnie oszpecanie tego pięknego hot-hatch'a.
Awatar użytkownika
tatamarty
Nowicjusz
Posiadany PUG: 205 1.9 XRD, 306 1.4i XR

Post autor: tatamarty »

Jak dla mnie, to bardzo mi się podoba to autko i jestem pełen uznania dla wykonawcy tego cacka, poczytałem troche wcześniejsze wypowiedzi "niezadowolonych" z takiego tuningu i to chyba tylko zazdrość, bo pewnie niejeden z nich chętnie chciałby mieć takie autko, niż fabrycznego "smutaska", ale też trzymam się zasady, że o gustach się nie dyskutuje, więc niech każdy ma to co lubi i na co go stać.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

tatamarty pisze:...niejeden z nich chętnie chciałby mieć takie autko, niż fabrycznego...
Yeah...marze kurde o wiosce pod domem i zeby mnie na ulicy wytykali palcami i sie nabijali :P Tak serio, to felgi lepsze, to fakt, ale tona bzdurnych naklejek i maska ze zderzakiem zostaly, czyli nadal dno ;]
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Qbis
Junior

jeszcze nie spotkalem sie ze smiechem na ulicy ale to moze rzeczywiscie kwestia tego gdzie sie mieszka.
ODPOWIEDZ