Głośniki z tyłu....

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

koval pisze:a ja mam takie pytanie z uwagi ze pojawil sie taki post mianowicie jak bym chcial wrzucic glosniki na tylna polke to jak przeciagnac tam kabel od radia :?: jakos pod tapicerka czy jak :?:
czesto jezdzisz z tylu? a moze jestes kierowca i wozisz jakiegos prezesa ktory sobie lubi posluchac wiadomosci?

zainwestuj w przod, 205 to male auto. porzadny przod na odseparowanych glosnikach potrafi pozamiatac...

kable do glosnikow w polce - koniecznie luzem na wierzchu =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
koval
Junior
Posiadany PUG: PUG 205 Forever, 1,9 D

Post autor: koval »

tzn. ja juz kupilem mojego puga z wycietymi dziurami w tylej polce zostaly mi tylko na wierzchu te pokrywy od glosnikow bo poprzedni wlasciciel wymontowal sprzet wiec problemu nie ma z zainstalowaniem bo jak juz mam miejsce zrobione to mogl bym jakies glosniczki wrzucic tylko wlasnie nie wiem jak przeciagnac ten kabel zeby wiochy nie bylo, ale dzieki za opinie :W
Awatar użytkownika
lysy103
Junior
Kontakt:

Post autor: lysy103 »

Ale przeciagniecie kabla to chyba nie jest jakis wielki problem. Pewnie nawet nie sprawdzałeś którędy można go puścić.Wcisnij pod wykładzine i leć przy progach od drzwi i pozniej przeciągnij obok siedzienia z tyłu i jesteś w bagażniku.
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

zainwestuj w przod, 205 to male auto. porzadny przod na odseparowanych glosnikach potrafi pozamiatac...
hmm ale jak sa głosniki z przodu i z tyłu to całkiem inaczej gra i dzwiek sie roznosi lepiej ładniej itp a na samych 13 z przodu i tak nie wydobadziesz dobrego dzwieku wszystkich pasm chocbys sie starał nie wiem jak
oczywiscie jak ktos słucha tylko radia dla wiadomosci albo zeby tylko cos grało to owszem przód 13 starcza
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

ja mowie o przodzie odseparowanym bazujacym na wooferze 16,5, no i koniecznie zwrotnica, nie kondensator =]

co to znaczy ze sie lepiej roznosi, rozklada? chyba naklada =] i wychodzi kupa, przerabialem cos takiego i wiem ze to nie dla mnie =]

na samych trzynastkach nie wydobede calego pasma, a razem z tylnymi glosnikami juz tak? mi wystarcza przod i sub w bagazniku. przod i sub (:>) pod wzmakiem oczywiscie.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

z tylnymi głosnikami ale wiekszymi niz 13 montowanymi w pułke dlatego jak juz nie mieszkam w szczecinie to w planach jest zamontoanie w pólce głosników bo narazie mam 13 i nie powiem zeby było zle ale to jeszcze nie to :wink: :)
co to znaczy ze sie lepiej roznosi, rozklada? chyba naklada =]
lepiej brzy jakby to powiedziec inaczej
Awatar użytkownika
lysy103
Junior
Kontakt:

Nawet jesli zrobiłbym przód tak jak pisze cheatoss to i tak brakowało by mi czegoś. Moim zdaniem dobry sprzęt z tyłu to podstawa a pozniej dopiero dopieszczać przód.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

idz do firmy zajmujacej sie CA i posluchaj gotowych projektow i kogos, kto cale zycie w tym siedzi. Kazdy powie, ze glosniki z tylu w tak malym samochodzie jak 205 to wyrzucanie pieniedzy w bloto :W
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

lysy103 pisze:Nawet jesli zrobiłbym przód tak jak pisze cheatoss to i tak brakowało by mi czegoś. Moim zdaniem dobry sprzęt z tyłu to podstawa a pozniej dopiero dopieszczać przód.
skad wiesz? =] slyszales taki zestaw?

glosniki z tylu maja sens przy dzwieku 5.1. wtedy jeszcze centralny by sie przydal. ale poki co cd-audio to format stereo (lewo-prawo) i w sytuacji gdy tyl i przod graja to samo robi sie lekki burdel...
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

No ale jak wy chcecie na tyl nic nie wstawiac? :/ Jak tak mozna? Dla mnie przodu mogloby nie byc, a tyl to podstawa. Z przodu mam jakis fabryczny syf (z logo Seata??!!??!!) a na tyl zabieram sie z montazem Visatonow DX16P, (na razie nie mam kasy, wiec takie) Jak tyl mocno lupie to przod niepotrzebny dla mnie ;] Zreszta w 405 mialem na przod dobry zestaw (wlasnie te Visatony) a na tyl jakies tansze pierdki i przodu nie bylo wcale slychac, tylko tyl. Jak tyl wymienilem na identyczne Visatony to kompletnie nie bylo slychac przodu. Wiec po jakiego grzyba glosniki z przodu??
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
lysy103
Junior
Kontakt:

No ja sie zgadzam z Prezesem. Co z tego ze to małe autko , to chyba tym bardziej bedzie lepszy dzwiek idący z tyłu. Poprostu moja filozofia to mocny i dobry tył a przod coś tam zeby sobie grało i tyle.
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

DJPreZes pisze:Zreszta w 405 mialem na przod dobry zestaw (wlasnie te Visatony) a na tyl jakies tansze pierdki i przodu nie bylo wcale slychac, tylko tyl. Jak tyl wymienilem na identyczne Visatony to kompletnie nie bylo slychac przodu. Wiec po jakiego grzyba glosniki z przodu??
i czemu tu sie dziwic? zasilasz glosniki ktore maja 70w rms (o ile dobre znalazlem) radiem. im mocniejsze glosniki tym gorzej graja pod radiem, podejrzewam ze nawet nie bylo wystarczajaco duzo mocy zeby zarzucic membrana =] nawet jesli, dzwiek pewnie maksymalnie znieksztalcony. i nie ma sie co sugerowac napisem na radiu 4x50... to moc maksymalna. bardzo zadko moc rms na kanal radia przekracza 25w... najczesciej jest to okolo 17... jak sie ma 17 do 70 ? =] i te tansze pierdki pokazaly co potrafia, bo pewnie mialy okolo 20-30w w rms... w sam raz pod radio...

co do glosnikow z tylu. przerobilem juz rozne konfiguracje. dopiero teraz jestem zadowolony. jesli chodzi o tyl to tylko sub. w przyszlosci jesli mialbym cos zmieniac to tylko obecne komponenty nalepsze, bez dokladania glosnikow.

sa gusta i gusciki.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator

Moc napisana radiu to moze i byc 200, a jak nie ma wmontowanej przetwornicy to ponad te 4x20 - 4x25W(przy koncowkach zmostkowanych, a przy normalnych to jest "az 4x7,5V) nie wyjdzie (a tej PMPO to i milion moze miec...to jest jakas chora moc :/ Jak podlaczysz radio do 220V to da Ci taka moc przez 1ms i sie zjara ;] )

A co do tego to dawalem dla proby jakies male gownienka na przod i co? I nadal glucho. Nie mialem drzwi wygluszonych to i super wzmacniacz by mi nie pomogl. Teraz w Xmie na przedzie mam jakies trojdrozne, z tylu fabryczne mini jakies (10cm, albo i mniej) i jest dobrze. Moze przod lepiej wytlumiony? Moze Kenwood(4x50W :P jaaaasne) lepszy niz First(4x50W PMPO, 2x7W RMS, a mial cztery wyjscia bydlak :P) nie moze, ale napewno :P Moze podnieta mozliwosciami hydrowozu? ;] Kto to wie...Powoli odkladam kase na jakis wzmacniacz (uzywany balupunkt jakis raczej to bedzie) i sie zobaczy ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

to w sumie nie wiem co ty chcesz zrobic =]
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator

Na razie mam w XMie przod trzydrozny firma krzak, tyl...chyba fabryczny + Kenwood KDC-5031. Planuje wzmacniacz (owego niebieskiego punkta) wrzucic na tyl (Visatony w polke albo cos), ew. skrzynia jakas.

W 205 Visatony w polke + porzadne radio (stary ale jary Sony) + ew. jakis wzmak zeby te tylne napedzac.
Obrazek
ODPOWIEDZ