[caraudio] czy z tylu juz sa kable ?

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Widzisz RAMZES sam to nazywasz własną TEORIĄ a ja z PRAKTYCZNEGO DOŚWIADCZENIA Ci powiem że brzmi świetnie tak jak mam :P:P:P
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
BubuPN

Post autor: BubuPN »

ja tam nie wiem co macie z tymi tweeterami, dobre midbasy są równie ważne dlatego trza wybierać taki zestaw komponentowy żeby jedno i drugie było jakościowo dobre :)
Ramzes

Post autor: Ramzes »

Bubu dobrze prawisz :)

JoT_JoT - moja teoria oparta jest na prawdziwej teorii - nie wziołem tego z drzewa :) także co nie co się tym interesuje :) a apropo praktyki - fakt zawsze inna niż teoria, ale żeby oceniać należy posłuchać obu rozwiązań - ja twoje rozwiązanie słuchałem u kumpla ... fakt że może inna jakośc albo inne wygłuszenie auta ale nie wiem czy Ty słuchałeś zestawu np. 2 przodu + sykacze, 2 z tyłu 6x9 i do tego tuba.. TO wymiata bo masz 2 zakresy częstotliwości wysokie i niskie :D :D skończyłem :twisted:
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

HEHE Oj widze że temat szukania kabli nieźle się rozwinął
Ramzes- Nie twierdze że jak do tego co mam włożyłbym jeszcze 6x9 w półke to było by gorzej napewno było by jeszcze lepiej. Ale we Wrocławiu zostawiając auto pod blokiem boję się tak ambitnego rozwiązania. Kumpel poszedł do domu po klucze zostawił radio w aucie i go nie zastał. Dlatego myślałem włąśnie o wstawieniu czegoś w miejsca na głośniki z tyłu aby dźwięk był bardziej przestrzenny ale przejechałem się bo miejsce tam przeznaczone na głośniki jest bezużyteczne.
Co do zakresu to jest on pełny z przodu Tweetery i midbasy z tyłu Tuba Bass rozchodzi się dobrze jak to Tuba Tweetery i midbasy dają cała reszte częstotliwości pięknie słyszalna lecz tylko dla osób z przodu z tyłu trza przyznać zagłusza to Tuba. Muszę jeszczę pomyśłeć nad jakimś rozwiązaniem do tyłu bo tylnej szyby nie przyciemnie tak mocno żeby nic przez nia nie było widać ponieważ strasznie to utrudnia jeżdżenie no i głównie parkowanie nocą i nie tylko. Narazie i tak mam pilniejsze wydatki musże zakończyć akcje przekładania silnika a później w pierwszej kolejności co do audio jest wzmacniacz do Tuby :D To by było na tyle przynajmniej jak narazie :D:D:D:D :twisted:

powerhorse

Post autor: powerhorse »

ja mam garosa i kabli nie ma:( mialem zasloniete takim mateiralem zerwalem go kabli szukalem i nie znalalazlem :( a to miejsce z tylu nadaja sie do.................. wiec lepeiej wybrac jakies elipsy na polke. W kostce tez nie mialem zadnych kabli podciagnietych.
siewicz

Post autor: siewicz »

kable znalazlem pod tylna kanapa... podnioslem.. i sobie tam lezaly zwiniete :)
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

Tylko ciekawe kto je tam zostawił bo jakąś wątpie żę to fabryka przynajniej u mnie takowych nie bylo a jedno autko Looka to rozebrałem na cześci pierwsze :)

cyborg
Uzalezniony
Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cyborg »

Ja mam XSa 1,4 `91 i mam w kostce kable na tyl, w Etzoldzie piszą ze kable sa w standardzie. u siebie jeszcze nie szukalem ale popatrze..jesli sa w kostce to gdzies musza miec koniec..:)
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

0,5 metra za kostka :D:D:D:D różnie bywa :D:D

cyborg
Uzalezniony
Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM

Post autor: cyborg »

w sumie masz racje..:-)paziwiom-uwidim:-)
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

w kostce sa, ale do tylu to idzie wycieraczka i reszta elektryki, a kabli to jak sobie nie pociagniesz to ni ma =] swoja droga bardzo latwo je tam pociagnac po stronie pasazera (nie ma pedalow) wsadzasz pod wykladzinke i lecisz do bagaznika... moment roboty
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
ice_man
Nowicjusz
Posiadany PUG: Peugeot 405 1.4 ( poddawany ciągłym modyfikacją )
Numer Gadu-gadu: 2376108

Post autor: ice_man »

W 1.8 D z 89 sa kable doprowadzone do tyłu, wiec podejrzewam ze w innych modelach tez napewno sa tylko trzeba je znalesc :-) :P
http://www.ice_man_lbn.205.pl
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

Post autor: Yahoo »

się temacik odkopał :D
Awatar użytkownika
baberek
Junior
Posiadany PUG: 205 GTi XU9JAZ
Kontakt:

Post autor: baberek »

Co do kabli:
- Panowie jaki macie problem w przeciagnieciu kabli od radia do bagaznika :?: Przeciez to jest 5 minut roboty, nawet dla laika - mysle, ze nie powinno stanowic to dla nikogo problemu.

- a co do samych glosnikow: 205-tka ma seryjny otwor w drzwiach 130mm i dobry system (glonik tweetr zwrotnica) w zupelnosci wystarczy - glosniki w tylnej polce to zbedna rzecz. Mysle, ze dla kogos kto nie jest melomanem, glosniki np Hertz DSK 130 (cena nowych ~260zl) powinny byc wystarczajace. I nigdy sie nie zgodze, ze lepiej kupic boszmany....
ODPOWIEDZ