Xenony w Twoim Peuegot

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Re: Xenony w Twoim Peuegot

Post autor: Para »

I jak to swieci ? Ma ktos jakies zdjecia ?
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
cejot
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Re:

Post autor: cejot »

HDi pisze:oryginalna lampa w 205 świeci super - powtarzam oryginalna a nie DEPO za 52zł :)
dobrze ustawione i wyposażone w dobre żarówki lampy w 205 w zupełności wystarczają na nasze drogi
Popieram. Ja kupiłem reflektory TYC'a, żarówki Philips BlueVision, pojechałem na ustawienie świateł i po takiej operacji nie uważam, żeby światła w 205 były za słabe.
Nie ma co się oszukiwać, nasze auta konstrukcyjnie nie są przygotowane na xenony i zakładanie takowych raczej nie ma sensu.
Jedź na biegu, żyj na luzie... :)

-----
205 '91 Automatic | 205 '92 El Charro | 205 '94 La Moisissure
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Post autor: Jarmarek »

Jezu... Para... coś Ty odkopał ? :W

Co do xenonów i innych tego typu wynalazków uważam że są OK, ale nie w Peugeocie 205 - nie te lata, nie ten styl - trochę trąci to amatorką... :roll:
Awatar użytkownika
-BARON-
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI 16V
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: -BARON- »

ja założyłem sobie takie xenonki do puga 405 i powiem tak "daje czadu " droga niczym ekran w kinie :D barwa 6000k ale jakbym miał mozliwosc to wziołbym teraz 4300k.6000k sa lekko niebieskawe jeszcze ale na jezdni poezja podczas deszczu swietnie wszystko oswietlone.te swiatło poprostu wylewa sie z lampy.był u mnie szwagier xsara picasso 2003 rok ze zwykłymi lampami dałem mu sie karnac w nocy moim pugiem a potem dla poruwnania pojechał swoim i był zdziwiony co za marne kaganki mu zamontowała fabryka.
dla przykładu daje fotke podczas zmiany zarówek w pugu była lewa jak widac h4 a prawa xenon zapewne widac rożnice :wink:
ObrazekObrazek
Peugeot 205 1.9 gti,Isuzu trooper 2.8tdi.
http://www.BARON.peugeot205.pl
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM

Post autor: skola »

no xenony fajnie świecą a te zarowki h4 philipsa świecą góra rok wiec raczej sie nie opłacają ....
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
Awatar użytkownika
cejot
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Post autor: cejot »

Jak się nie zakłada tych żarówek tłustymi rączkami to świecą dłużej. :)
Xenony może i dobrze oświetlają drogę, ale często też nieźle świecą po oczach kierowcom jadącym z przeciwka.
Jedź na biegu, żyj na luzie... :)

-----
205 '91 Automatic | 205 '92 El Charro | 205 '94 La Moisissure
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM

Post autor: skola »

zakładałem przez chusteczkę .... mój koleś tez je miał świeciły podobnie długo oO
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

cejot pisze:Jak się nie zakłada tych żarówek tłustymi rączkami to świecą dłużej. :)
Xenony może i dobrze oświetlają drogę, ale często też nieźle świecą po oczach kierowcom jadącym z przeciwka.

Szczegolnie w starych autach z lampami bez poziomowania i bez zadnej homologacji...
Dlatego jak ja widze kogos takiego, to sie nie krepuje i wlaczam po prostu dlugie.
Awatar użytkownika
-BARON-
Junior

coz trzeba sobie powiedziec prawde.to nie xenony oślepiaja tylko nieustawione lampy.od czasu jak sobie to cudo wsadziłem dość bacznie obserwuję sam inne autka przedemna jak i zamna i moge powiedzieć że w większości oslepiają zwykłe zarowki w lampach świecących w niebo.ci ktorzy maja pozakładane żarówki pseudo xenonowe czyli malowane na niebiesko i mocy około 100watt zapominaja ze po wymianie powinno sie regulowac lampki zresztą i zwykłe H4 tez czadza ostro po oczach jak zle lampa ustawiona.ja smigam już pare miechów i nikt mi niemruga na ulicy z przeciwka.faktem jest ze swiatło jest duzo mocniejsze i przy nawet troszkę zle ustawionej lampie duzo bardziej oślepi od analogicznej sytuacji z H4 tak więc jak wioze kogoś z tyłu na siedzeniu to obniżam odrazu pokrętełkiem lampki.
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

No ale masz w swoich xenonach wypolerowane szybki? Ja tam widze, ze 95% laduje xenony w szkla od H4 i w dupie maja czy inni widza czy nie...Oni widza i to najwazniejsze. Widze nowego merca z xenonami, jakies nowe bmw z xenonami to jest ok. Za to golf II, czy dzisiaj 306 z xenonami...wezcie idzcie - dowody odbierac i walic mandaty zeby sie nie pozbierali! Albo zrobic wszystko jak trzeba (samopoziomowanie, odpowiednie szkla, itd.) albo wcale.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
-BARON-
Junior

nie niemam nic polerowanego,ale robiłem wiele prob ze znajomymi i niestwierdzilismy zeby komus z przeciwka wzrok odebralo oczywiscie jak ktos bedzie sie wpatrywał bezposrednio w sama lampe to bedzie bolec bo to mocne swiatlo to jak ze słoncem nikogo nieoslepia chyba ze ktos chce zobaczyc co na nim jest.najlepszym wyjsciem byłyby oczywiscie soczewki ale znowu te angele niemaja regulacji z kabiny to uwazam ze jeszcze gorsze wyjscie.ja bynajmniej polecam a po zalozeniu dobrze sobie ustawic i bedzie git.jak stac na xenon to powinno stac na regulacje.moze niejest to co fabryka ale jest ok.oczywiscie tez jestem przeciwnikiem zakladania i swiecenia innym po oczach ale to sie tyczy wszystkich rodzaji zarowek xenon, h4 z mega watami a i zwykłymi swiecącymi w niebo. na chwile koszt xenonów hid jest malutki kolo 160 zeta więc polecam wszystkim przeciwnikom sobie je kupic wytestowac i wtedy zając stanowisko w tej sprawie jak bedzie zle zwsze mozna zdemontowac.bo niemozna jako przykladu brac goscia i innych wsadzic w ten sam worek 8)7 ktory jakos to wsadził do starego golfa i czadzi lampami gdzie popadnie.
Investor
Nowicjusz
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 2974079
Kontakt:

Post autor: Investor »

witam, wychodząc na przeciw dużemu zainteresowaniu zestawami xenonowymi, które uatrakcyjniają każdy samochód (do każdego auta, bez przeróbek) chcę poprosić o przekazanie informacji o możliwości zakupu zestawu po preferencyjnych cenach możliwie jak największej liczbie osób. Przy kontakcie należy podać hasło "GARBI" Mój telefon 504 325 267
e-mail: jwolert@a-aj.pl (jestem importerem, f-ry VAT - tak!)

nie to forum kolego,

nie jestes pierwszy

i to sie tu nie przyjelo ;)

ps. jaki masz nick na allegro ?
Munne
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 10090927

Re:

Post autor: Munne »

woocash pisze:
bo są po prostu obłędne
no masz racje, trzeba mieć obłęd żeby je kupić :wink:
Obled trzeba miec zeby wstawic diesla do Griffa!!!!!!!!!!!!!!
8)7
Kazda morda pasuje do Forda!
Awatar użytkownika
-BARON-
Junior

ten kolezka co sprzedaje te xenony to pisal ten post kilka lat temu :)
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Prawa , i w dalszym ciagu nikt nie pokazal jak one swieca
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria