Pochwale się... a cooo mi tam

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

kurka... fajna sprawa... za tą kasę.. super :)
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

Witam ponownie...
dziękuję za miłe słowa...mi też się podoba..
Liczę tez na ewentualne słowa krytyki, krórą przyjmuję za zała powagą o ile będzie słuszna.
:mrgreen:
Co do składowych końcowej ceny, to Wam nie powiem, boo nie wiem.Płaciłem gościowi za całość. Wiem jedynie, że baza jest akrylowa, ponoc jakas twarda, lakier na to równiez ponoć dobrej jakości...nie twierdze, ze jest to jakieś miestrzostwo świata, ale jak na 15 letnie auto w zupełności wystarczy...
Na zdjęciach doładnie tego nie widać, ale lakier jest z dodatkiem perły...nie określił tego jako metalik, ale perłowy.
Robione było tak :
- Zaszpachlowywane drobne zagniecenia blachy, które zostały po jakimś durnym "Helmudzie"..
- Wymienione prawe drzwi, przód i tył, ze względu na to że pug kiedyś w Helmud-ladzie, otarty został przez wózek widlowy w magazynie. Drzwi naprawil ale nieudacznie, a udalo mi sie dostać bardzo tanio i w bardzo dobrym stanie nieuszkodzone drzwi od naszego forumowicza , od Igi-78 chyba taki nik, jeśli dobrze pamietam.
- Miał byc wymieniony jeszcze prawy przedni blotnik, ale stwierdził, że nie ma takiej potrzeby i został stary.
Poczatkowo był plan by nie malować tylnych błotników i lewych tylnych drzwi, bo Helmuty zrobiły je dobrze. Okazało sie jednal, że ciężko było dobrac kolor. Postanowilismy zatem, że pryskamy cała budę..a jako bonus dostałem perłę :mrgreen:
Musze jeszcze podjechac do niego na mała poprawkę przedniego prawego blotnika, ale to kosmetyka w zasadzie...jest mały rózek, tuz przy kierunkowskazie, który sie nie perli, tak jakby nie domalowal ciutke..w zasadzie trzeba sie przyjrzeć , by zobaczyć.

Teraz musze uważac na baranów na parkingach...chyba bede stawiał osobno gdzies.. :mrgreen:

Kazał mi go jeszcze pare razy umyc, i wypolerować dobrym woskiem...
Zobaczymy na dłuzsza metę jak bedzie sie zachowywał new lakerek... :D
Pozdrawiam...
Awatar użytkownika
kaprallos
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: kaprallos »

Powiem tak mi się podoba ale czy to jest perłą pomalowane ?Nie wiem!Ja mam rocznik 86 pługa i poza pod bagarznikiem nie ma korozji dlatego nie wierz w to co ci piszą tylko sam sprawdz i sie przekonasz ze blacha w plugu (nie ma mocnych) RADA konserwacja progów najlepiej fluidol MLI rozrabiasz z naftą i do pistoletu najlepiej z weżykiem żeby daleko weszło do progów i tylne wneki i pojedzisz bez obaw!!!Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

no i napisz w końcu ile Cię to konkretnie kosztowało :)
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Kontakt:

Już mam kupiony preparat do zabezpieczania wewnetrznych profili, i planuje to zrobic jak się ociepli...ale oczywiscie dziekuje za radę.
Zamiast Flidolu, kupiłem Boll'a.
Co do kosztów...1200 zł, tak jak pisałem wcześniej. NIe licząc paliwa na dojazd ze Skierniewic do Gostynina i z powrotem.
Z resztą przy okazji jakiegos spotu, sami zobaczycie co i jak i ocenicie.
Co do korozji...wiem, ze jest jej u mnie na lekarstwo..na wenątrz przynajmniej nigdzie jej nie widać..to samo pod spodem. a co jest w niedostepnmych miejscach nie wiem. :)
krzycho

Post autor: krzycho »

no ja widziałem , teraz nie ma sie juz do czego czepiać, Matik to perfekcjonista (ja już mówie o chorobie umysłowej ;-) ) Jego pug może spokojnie stawać w szranki w konkursie na najlepiej zadbaną 205 ;-)
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Kontakt:

Ja wiem, a wiem...to moje podejscie mnie kiedyś pogrzebie w samym sobie, z mnóstwem problemów do rozwiązania...
Z jednej strony wiem, ze 15 letnie auto nigdy nie będzie idealne, no chyba , ze się w niego włoży furmankę kasy, a zdrugiej strony na każdym kroku dąże do takiego ideału 8)7 furmanki taowej nie mając... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Kontakt:

No to się chwalę dalej...
Dziś poszły halogeny w zderzaczek...
Załączniki
DSC_7187.JPG
DSC_7187.JPG (149.89 KiB) Przejrzano 5116 razy
DSC_7192.JPG
DSC_7192.JPG (144.82 KiB) Przejrzano 5116 razy
Ostatnio zmieniony 26 mar pn, 2007 9:21 am przez Orfister, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
golas9
Junior
Posiadany PUG: W124,W202,E36,Gulf4

Post autor: golas9 »

ZX rulezzz... a czym je włączasz?
Awatar użytkownika
Smanov
Junior
Posiadany PUG: 205 1.9 GTI
Numer Gadu-gadu: 3336232
Kontakt:

Post autor: Smanov »

kobieta lekkich obyczajów, teraz to jest malina!!! pozdrawiam!! :) :)
Peugeot 205 1.9 GTI '89
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1586

skrzynka ma 24 piwa,doba 24 godziny...przypadek?? :)
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Kontakt:

To sa Halo z puga 306 S16....puki co robia za "upiękrzacz", w następnym tygodniu je podłączam elektrycznie. Chce tak to podłączyć, bym mógł je uruchamiac wtedy kiedy bede miał na to chęć, a nie równocześnie z długimi np. Mam oryginalne kable, które zostały po tym jak ktos wydłubał mu kiedys halogeny, musze to popodłaczac i zobacze co i jak świeci..nie miałem dziś juz na to czasu..
dam znac co i jak..
puki co mam nadzieje ze sie podobają...
Oryginały CIEBIE... :mrgreen:
Awatar użytkownika
fly2b3
Junior

Post autor: fly2b3 »

małe OT :)

Ktoś ma może ramki do tych halogenów na handel lub wie gdzie je kupić i za ile?
bo moje przerdzewiały :(
Diesel power
Obrazek
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Kontakt:

Myślisz ze dlaczego u mnie ich nie ma ? też zostały zjedzone ...przez rudego... :mrgreen: 8)7
Dotobiłem takie blaszki co dociskają szkła do obudowy i już..
Awatar użytkownika
pki205
Junior
Posiadany PUG: 205 1.9 GTI

Post autor: pki205 »

Te halogeny pasuja naprawde ladnie. Bez porownania do Wesemow i prawie tak dobrze jak SIEMy :) . Skoro to przeciwmglowe to musza byc wlaczane oddzielnie z dlugimi bo inaczej nie mialy by sensu. Widzialem takie niedawno tylko zolte w 106.
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Kontakt:

Dziękuję za słowo uznainia..mi też się bardzo podobają...jeszcze nie podpiąłem ich elektrycznie, bo nie mam dostępu do garażu, a w zime to średnia przyjemnosc pod blokiem coś robić...Co do podłączenia..chyba zrobie tak, bym mógł je uruchamiać zamodzielnie, oddzoielnym włąxczniekiem. :idea:
ODPOWIEDZ