Martin - moje rzemieślnicze wyroby
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Re: Martin - moje rzemieślnicze wyroby.
A w maskach z garbem były wygłuszenia?
- martinop
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 107
Nie wiem jakie wygłuszenie wchodzi fabrycznie do maski z automata, jak kiedyś kupowałem maske z garbem to miała takie wygłuszenie z włókna szklanego. Nie wiem czy taka była oryginalnie, nawet ją gdzieś mam.
Co do wygłuszenia na maskę ze wzmocnieniami w kształcie X - założysz nawet seryjne wygłuszenie, ale nie w seryjnych miejscach ze wzgledu na inne wzmocnienia. Można pokombinowac z nitami. Tylko w takiej masce nie bedziesz miał tego wzmocnienia, do którego w oryginale przymocowana jest uszczelka pokrywy silnika.
Jakoś damy rade - w lutym zaczynam robić maski także do cywilów, zobaczymy ile bedzie z tym roboty.
Co do wygłuszenia na maskę ze wzmocnieniami w kształcie X - założysz nawet seryjne wygłuszenie, ale nie w seryjnych miejscach ze wzgledu na inne wzmocnienia. Można pokombinowac z nitami. Tylko w takiej masce nie bedziesz miał tego wzmocnienia, do którego w oryginale przymocowana jest uszczelka pokrywy silnika.
Jakoś damy rade - w lutym zaczynam robić maski także do cywilów, zobaczymy ile bedzie z tym roboty.
- martinop
- Uzalezniony
Zdobyłem lotkę GTi, w najbliższym czasie postaram się zrobić formę i pierwszą sztukę.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
martinop pisze:Nie wiem jakie wygłuszenie wchodzi fabrycznie do maski z automata, jak kiedyś kupowałem maske z garbem to miała takie wygłuszenie z włókna szklanego. Nie wiem czy taka była oryginalnie, nawet ją gdzieś mam.
Z tego co wiem to maski z garbem nie mialy wygluszenia, nie przejmowalbym sie tym zbytnio. Oryginalne wygluszenia sa jeszcze do kupienia w ASO za ok: 320zl
- Pluto
- Maniak
- Kontakt:
Supermartinop pisze:Zdobyłem lotkę GTi, w najbliższym czasie postaram się zrobić formę i pierwszą sztukę.
Lotki będą w kolorze czarnym? Sugerowana, wstępna cena w jakich granicach?
- a2legro
- Junior
- Posiadany PUG: XSD 92' / Automatic 1.9 91' / GTI 1.9 89' / GTI 1.9 88' no sunroof
- Numer Gadu-gadu: 5211157
- Kontakt:
P1u70 pisze:Supermartinop pisze:Zdobyłem lotkę GTi, w najbliższym czasie postaram się zrobić formę i pierwszą sztukę.
Lotki będą w kolorze czarnym? Sugerowana, wstępna cena w jakich granicach?
Właśnie najlepiej czarna jak jest taka możliwość?
- Pluto
- Maniak
- Kontakt:
Wiem ze czarna najlepsza, wolalem sie tym pytaniem upewnic
- martinop
- Uzalezniony
Po dokładnym oglądnięciu lotki jest to skomplikowany element.
Z jednej strony ze względu na wielkość, z drugiej na to, że lotka jest z jakiegoś tworzywa pełna w środku.
Ale jak wiadomo wyzwań się nie boje, więc postaram się.
Oczywiście, będę ją robił, jeśli ktoś zechce czarną, potencjalnemu właścicielowi pozostanie pomalować ją na czarny mat.
Co do ceny się okaże, choć postaram się aby była jak najbardziej przyziemna
Z jednej strony ze względu na wielkość, z drugiej na to, że lotka jest z jakiegoś tworzywa pełna w środku.
Ale jak wiadomo wyzwań się nie boje, więc postaram się.
Oczywiście, będę ją robił, jeśli ktoś zechce czarną, potencjalnemu właścicielowi pozostanie pomalować ją na czarny mat.
Co do ceny się okaże, choć postaram się aby była jak najbardziej przyziemna
- martinop
- Uzalezniony
Mam możliwość zdobycia progów z 405 mi16.
Można je przerobić, tak żeby ładnie komponowały się w 205.
Propozycję, z którego auta wziąć progi dał Munne - masz jakieś foto jak to wygląda na 205?
Czy ktoś byłby zainteresowany takimi progami? Musiałoby znaleźć się parę osób.
Cena - ciężko powiedzieć, jak nie widziałem elementu i nie wiem ile było by z tym roboty. Wstępnie 200 zł za komplet.
Tak wyglądają na 405 mi16.
Można je przerobić, tak żeby ładnie komponowały się w 205.
Propozycję, z którego auta wziąć progi dał Munne - masz jakieś foto jak to wygląda na 205?
Czy ktoś byłby zainteresowany takimi progami? Musiałoby znaleźć się parę osób.
Cena - ciężko powiedzieć, jak nie widziałem elementu i nie wiem ile było by z tym roboty. Wstępnie 200 zł za komplet.
Tak wyglądają na 405 mi16.
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Skomplikowane w budowie one nie są - pusty w środku jednoczęściowy profil w kształcie zbliżonym do 'U', z rantem na próg, u góry języki wsuwane pod listwy, w progach tuż pod rantem drzwi otwory na kołki mocujące. Gdybyś napisał kilka tygodni wczesniej mógłbym przymierzyć do 205, ale sądzę, że wystarczy tylko skrócić. Trzeba wrzucić toto do PSa i zrobić VT, to zobaczymy jak by GTI wyglądało
Ja odpadam - mam poszerzenie Rallye.
Ja odpadam - mam poszerzenie Rallye.
- martinop
- Uzalezniony
Można też pomyśleć i zrobić opcję progów dla wersji GTi i nie GTi.
Jeśli zebrałoby się paru chętnych można zjechać z ceny ze względu na podzielenie kosztów formy.
Jeśli zebrałoby się paru chętnych można zjechać z ceny ze względu na podzielenie kosztów formy.
- a2legro
- Junior
- Posiadany PUG: XSD 92' / Automatic 1.9 91' / GTI 1.9 89' / GTI 1.9 88' no sunroof
- Numer Gadu-gadu: 5211157
- Kontakt:
Zderzak z 309 GTi teraz progi z 405 mi16. Wszystko zostaje w rodzinie
Jestem za, więc jak co to możesz liczyć na mnie i .... ? Jak będzie wiadomo coś więcej to pomyśle czy GTi. W planach mam poszerzenia.
Nooo i w końcu będą sensowne progi. Idealne uzupełnienie do zderzaka 309GTimartinop pisze:Można też pomyśleć i zrobić opcję progów dla wersji GTi i nie GTi.
Jestem za, więc jak co to możesz liczyć na mnie i .... ? Jak będzie wiadomo coś więcej to pomyśle czy GTi. W planach mam poszerzenia.
-
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
WItam!
Jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności i efektu Twoich prac!
Przeglądałem stronki i nie znalazłem przedniej dokładki z GTI masz w planie coś takiego wykonać? Jeśli tak to jaki przybliżony koszt?
Proponuje abyś otworzył nowy tema który to moderatorzy podwiesili by jako Ogłoszenie gdzie umieszczał byś swoje wykonane elementy! Powiem szczerze że za chwile będzie tu więcej stron i nie za bardzo będzie się chciało wszystkie przeglądać! A tak to wchodzę patrzę co masz zrobione za ile i kupuje!
Jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności i efektu Twoich prac!
Przeglądałem stronki i nie znalazłem przedniej dokładki z GTI masz w planie coś takiego wykonać? Jeśli tak to jaki przybliżony koszt?
Proponuje abyś otworzył nowy tema który to moderatorzy podwiesili by jako Ogłoszenie gdzie umieszczał byś swoje wykonane elementy! Powiem szczerze że za chwile będzie tu więcej stron i nie za bardzo będzie się chciało wszystkie przeglądać! A tak to wchodzę patrzę co masz zrobione za ile i kupuje!
- Pluto
- Maniak
- Kontakt:
Obecnie to jeszcze nic nie jest wykonane, w planach jest lotka i chyba dokładki. Dobry pomysł z tym tematem Babelo
- martinop
- Uzalezniony
Dobry pomysł z tym tematem w dziale sprzedam.