Witam
Chciałbym zamontować alufelgi w 205 1.8D. Moze ktos ma jakies doświadczenia na tym polu. Zalecane to 13'/5,5/ET 28. Nie zamierzam stosować przeróbek nadkoli i nie chcę żeby opony obcierały o nadwozie przy dużym obciązeniu. Czy ma sens założenie felg 15'?? Zawieszenie z tyłu jest bardzo miekkie a i opony nie moga być zbyt szerokie. I jakie ma być ET?? 28 jak dla 13' czy np. 19 jak dla GTi???
Z góry dzieki za pomoc
pozdr
nom, lepiej wsadz 14, jakies niskoprofilowe oponki i gleba ale w sumie 15 cali też na upartego wejdą i przypuszczam, że bez specjalnych przeróbek, musiałbyś jedynie pewno dać dystanse i dosyć niskie opony
wejsć bez niczego wejdą. Speedliny nawet bez dystansów!! ale w zwykłej budzie ocieraja przy wiekszym obciążeniu. I teraz albo to olac i niech dalej ocieraja albo poszerzać, my mamy poszerzone ale praktycznie nic nie widać i nic nie ociera.
dokładnie bo 15 speedliny sa do budy GTI a ona ma szersze tylne nadkola i tyle. ale żeby 15 wlazly bez problemy to trzeba by bylo wstawic 175 i dokładnie pokombinować , pomierzyć et
to reasumując jakie wstawić kółka do 1.8D? R14 to wiem. ale bedąc kompletnym laikeim dokładnie jakie wymiary mam podać szukając alusów w sklepie lub allegro? A i oczywiście troszkę szersze od standardowych. Czy ktoś mógłby podać szczegóły? z góry dziekuję.
14 roztaw 4x108 otwór centrujący 65mm,tylko dopytaj sprzedająceg czy napewno pasują do peugeota bo często wypisują na allegro że pasują do forda audi i peugeota i mimo że ten sam roztaw to inny otwór centr.no i do 14 to chyba 6 cali szerokości