glosniczki w drzwiach

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
daro900
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

glosniczki w drzwiach

Post autor: daro900 »

witam

jakie glosniczki do drzwi mozna wcisnac?? chcialbym zeby ladnie graly i dobrze tam pasowaly :) mam radyjko co ma na wyjsciu 4x40 W
a tak wogole to jakie oryginalnie sa tam montowane glosniki (chodzi mi o wymiary)

i jeszcze jedno co sadzice o glosniczkach firmy ALPHARD ?? sa stosunkowo tanie a gdzies sie spotkalem z opinia ze sa bardzo dobre co Wy na to??

i jeszcze jdno docelowo chce sobie zamontowc jakies ladne audio a konkretnie glosnik niskotonowy ale w musi byc zainstalowany polce bagaznika :( (pptrzebny mi jest caly bagaznik)

ale ten glosnk to narazie tylko przymiarki bo narazie mo chlopaki powiedzieli ze musze cos z tylna belka zrobic ;(

pzdr. daro
BubuPN

Post autor: BubuPN »

Alpharda nie kupuj jak chcesz żeby ładnie grało, a głośnik niskotonowy musisz poszukać typu free air, bo tubowo skrzyniowego nie ma co kupować, jeśli chodzi o rozmiar głośników w drzwiach przednich to wynosi on 13,5 centymetra
daro900
Junior

oki a jak z glebokoscia montazu glosnika ? tzn jakiej wysokosci musi byc glosnik ??

a moze wiesz o jakims konkretnym typie(jaki producent) ktory ladnie gra i i idealnie pasuje w drzwi?? no i zeby do mojego radyjka bez jakis tam wzmacniczy pasowal

no i jeszcze jedno jak z wytlumieniem drzwi ?? moze jakis opis foto ?

tak jak pisalem na razie sie przymierzam ale chce miec pewnosc ze wszystko juz bede mial zaplanowane i wtedy sie zwzme za zakupy i robote :)
BubuPN

ja mam u siebie Sony XPlod dwudrożne i grają fenomenalnie, oczywiście możesz się pokusić o jakieś sprzęty z wyższej półki typu Hertz, JBL itp. natomiast z Alphardowej półki to chyba najrozsadniejszym rozwiązaniem byłby Boschmann a co do głębokości montażu to trudno mi powiedzieć bo nie mam już instrukcji od tych głośników
ariel

Post autor: ariel »

daro ja polecam Ci zestaw GMS 2500... cena około 250 zł ze zwrotnicami i tweeterami... skontaktuj sie z paweb - em i pogadaj na ich temat... a jeśli potrzebujesz bagażnik to lepiej kup duże elipsy w jakimś Media Markt i wstaw je w półkę...
daro900
Junior

no wlasnie ostatnio bylem w media w poznaniu i widzialem piekne elipsy Sony XPlod za 200 zeta byly chyba no i jakbym zapodal jeszcze tej samej firmy do przodu to hmmm ladnie by chyba gralo :P

no ale panowie moje glosniczki to chyba poleza sobie w sklepie dluuuuugooo wlasnie mnie chlopaki z forum technicznego bardzo pocieszyli bo sie okzuje ze do wymiany a przynajmniej regeneracji jest cala tylna belka zawieszenia ;( a to kosztuje tyle ze nawet to co mam na glosniki odlozone to bedzie zamalo :(porazka totalna

a moze zrobie skladke na moja belke ?? jest ktos chetny zeby dolozyc grosik do mojego puga ?? hehehe (zartuje )
maJkeL

Post autor: maJkeL »

no zestawik GMs bylby w sam raz na przod, ale napisales ze nie bardzo chcesz sie bawic we wzmacniacze wiec lepiej kup cos dwudroznego i dobrze to zamontuj chociaz to i tak nie bedzie jeszcze to, a jak podepniesz elipsy pod radio to tez moze byc kiepsko z moca, bo samo radio moze miec ciezko.

wbrew pozorom kupno wzmacniacza nie musi sie wiązac z ogromnym nakladem finansowym bo sa tez tanisze marki(wspomniany GMs) ktore spokojnie by wystarczyly a teraz wzmacniacz staje sie standardem nawet najproszej instalacji :)

cokolwiek bys nie kupil pamietaj o solidnym montażu!
BubuPN

kurcze wy macie jakieś umowy z tym gms na naganianie im klientów?? :lol:
maJkeL

znajdz cos porównywalnego w tej cenie?popatrz jakie ceny zestawów glosnikowych sa w tej firmie,jakie sa ceny wzmacniaczy, poczytaj testy, opinie uzytkownikow i sam bedziesz polecal te zestawy jako tanią alternatywe muzyki w samochodzie :D :D

pozdrawiam
ariel

dobrze powiedziane majkel... nic dodać - nic ująć ... :wink:
BubuPN

najpierw bym to musiał wypróbować żeby polecać jako tanią alternatywę muzyki w samochodzie, może też zostane ich naganiaczem klientów :lol: :mrgreen: a wracając do tematu to czy warto przy głośnikach w drzwiach stosować "dystanse" z mdf'u, które ponoć sprawiają, że głośnik jest lepiej osadzony?
Gość

Post autor: Gość »

no to zalezy od danego modelu samochodu oczywiscie, wiadomo ze nie wkazdym sa tak samo montowane glosniki i dlatego pierscienie nie wszedzie sa wymagane. ale w autach gdzie glosnik jest montowany do plastiku no to wniosek sam sie nasuwa ze pasowaloby to jakos usztywnic, ale jezeli przyczepiamy go odrazu do blachy tak jak u nas w pugach to nie jest to konieczne,ewentualnie moznaby zrobic cos aby powierzchnia pod glosnikiem byla rowna i wtedy bedzie lepej dolegal,sa chyba specjalne materialy do tego sluzące.
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

zarejestruj sie gościu :wink:
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
maJkeL

pisałem od kumpla z kompa i zapomniałem ze tam nie mam autologinu :D :D - maJkeL
ariel

dystanse inaczej zwane panelami drzwiowymi to dobra sprawa. Szczególnie u nas w 205 jest strasznie prostackie miejsce do zamontowania seryjnych głośników. I jeszcze decha zasłania część powierzchni głośnika :x Dlatego w dolnej części drzwi dobrze sobie zamontować takie cacuszka, dzięki którym dzwięk będzie grał dla nas a nie dla deski rozdzielczej :lol:
ODPOWIEDZ