Swap mi16 a wspomaganie?
Swap mi16 a wspomaganie?
Chłopaki już nie długo zaczynam swapa tylko mam dylemat czy montować wspomaganie kierownicy?Mam pompę a maglownice i przewody musze kupić(to nie problem) ale chodzi oto czy wy byście się w to bawili?Teraz śmigam z silniczkiem 1,9 128km i z kręceniem kiery nie ma problemów nie wiem jak będzie z mi16.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Re: Swap mi16
Ja mam S16 na kapciach 15 calowych z GTI. Jezdze bez wspomagania i powiem ci ze jest ciezko! Parkowanie to wysilek, gdy auto sie powoli toczy juz troche lepiej ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Re: Swap mi16 a wspomaganie?
Ja mam 14 cale ale myśle w przyszłości o 15 lub 16 więc chyba trzeba będzie pomyśleć o tym wspomaganiu
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
tylko do 16v to chyba jest pompa montowana na walku rozrzadu
u siebie zakladalem wspomaganie i uwazam ze warto
wiec do miga tymbardziej![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
u siebie zakladalem wspomaganie i uwazam ze warto
wiec do miga tymbardziej
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
- KuKiTa
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTi
- Numer Gadu-gadu: 360167
- Login tlen: kukita
- Kontakt:
sorki że sie podepne ale mam krótkie pytanko:
U mnie słabo działa to wspomaganie, na 15 ze wspomaganiem to tak samo jakby na 13 bez wspomagania. Co w takim wypadku zrobić??
U mnie słabo działa to wspomaganie, na 15 ze wspomaganiem to tak samo jakby na 13 bez wspomagania. Co w takim wypadku zrobić??
Tak moralez masz rację pompa jest mocowana do skrzyni biegów napędzana paskiem z koła od wałka rozrządu ale to nie problem bo ja wszystko to mam.Kupiłem silnik z osprzętem i sam wyciągałem go z rozbitej 405-tki(była uderzona w tył)
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
te wspomaganie tak dziala na parkingu sie nie zmeczysz ale kierownicy nie obrocisz swobodnie jednym palcemKuKiTa pisze:sorki że sie podepne ale mam krótkie pytanko:
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
No i dobrze, niewiem jak wy ale ja nie lubie zbyt silnego wspomagania.
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
warto ja w moim PUGu nie mogę ukręcić przy oponce 185 szerokiej więc - wspomaganie zakładam rayem y silniiem 1.9
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
- Numer Gadu-gadu: 0
marin to cos slabe rece masz... ja normalnie krece oponkami 185 zadnego problemu nie widze ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
- generalnie przyzwyczaiłem się do 165 - więc różnica jest spora - Natomiast - jak jeżdzę na 185 to fajnie się jeżdzi bez wspomagania - natomiast jak przyjdzie co do czego pomanewrować - to jest cieżko - więc decyzja jest na tak u mnie dla wspomaganiakubas pisze:marin to cos slabe rece masz... ja normalnie krece oponkami 185 zadnego problemu nie widze
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Ja u siebie nie zauważyłem żeby mi się ciężej kręciło po swapie. Lekko nie jest, ale nie mogę powiedzieć żebym miał z tym jakiekolwiek problemy.Kopertę robie pod blokiem bez zatrzymania więc nie kręce w miejscu. Tak jak mówi marin - jak masz dużo manewrowania to możesz pomyśleć. Ja mam opony 185.Nie planuję zakładać. Zaparkowanie auta to kilka sekund a ubytek kilku koni mocy jest cały czas.
- stef
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205mi16
- Numer Gadu-gadu: 4896812
- Kontakt:
Nie zauwazyles poniewaz sam silnik jest ciezszy jedynie o jakies 15-20kg. S16 natomiast to kolejne 15-20kg.
To fakt nie da sie zaparkowac przy pomocy jednej reki, nie przesadzajmy jednak i nie mowcie, ze podola temu jedynie Pudzian!
Kwestia co kto lubi ... straty mocy, gorsze czucie auta, mniej miejsca pod maska, wiecej potencjalnych rzeczy, ktore moga nawalic, ale za to wiekszy komfort![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
To fakt nie da sie zaparkowac przy pomocy jednej reki, nie przesadzajmy jednak i nie mowcie, ze podola temu jedynie Pudzian!
Kwestia co kto lubi ... straty mocy, gorsze czucie auta, mniej miejsca pod maska, wiecej potencjalnych rzeczy, ktore moga nawalic, ale za to wiekszy komfort
![Razz :P](./images/smilies/tongue.gif)
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
a ile wynosza te stratystraty mocy
i kiedy bo z tego co wiem to maksymalna moc i moment nie sa potrzebne przy przy parkowaniu, a to wtedy pompa pracuje z oporem
ciekawe czemu jest uzywane w samochodach rajdowych, dzieki wspomaganiu przekladnia ma mniejsze przelozenie co chyba sam wiesz jest bardzo korzystne. Piszac to mam tez na mysli wspomaganie z puga ktore nie sluzy do krecenia jednym palcem.gorsze czucie auta
Zeby sobie ta napewno niepowetowana strate wynagrodzic mozna zalozyc podporke pod lewa noge ktora pomaga w tej kwestii
dramatyzujesz, rownie dobrze mozna by wywalic zbiornik z pompka od spryskiwaczy, niby bajer, ale sie przydajemniej miejsca pod maska
no commentswiecej potencjalnych rzeczy, ktore moga nawalic
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
idac tym tropem proponuje przesiasc sie na motor albo najlepiej na rower