Pug 205 Cj EVOLUTION Project

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
Picazzo
Junior
Posiadany PUG: Peugeot 205 CJ 1.4 bialy, 205 1.6 GTI srebrny, 205 1.9 GTI czarny na czesci:D
Numer Gadu-gadu: 4884775
Kontakt:

Pug 205 Cj EVOLUTION Project

Post autor: Picazzo »

Witam wszystkich milosnikow pugolotow :D :D kilka dni temu zaczalem bawic sie w koncu na powazniej z moja druga (niestety :( ) Cj-ka. Po zakupie kilku czasci niezbednych, kilku zbednych i sporej ilosci alkoholu stwierdzilem ze czas zaczac zabawe :D Plany sa kompletne od wnetrza (tapicerka) po zmiane silnika. Na razie pod mlotek idzie kosmetyka, tunel... schowek na monety... 5 przyciskowy panel... i inne pierdoly w stylu zegarkow. Szukam teraz na forum centralnego, i el. szybek. Tapicerka przednia juz jest z GTi (chyba z Gti), z tylna bedzie wiecej zabawy bo jest inaczej powycinana w cabrio i planuje montarz pasow bezwladnosciowych z tylu. Daszek nowy robic bedzie sie od 16 czerwca u (niestety) wroclawskiego tapicera z ostatniego grosza... No coz... Nie stac mnie na zostawienie auta w zaganiu na 2-3 dni... (czyms do pracy trza dojechac coby na puga zarobic ;P )
Z zewnatrz... zakupiony od Carlosa komplet ospojlerowania EVOLUTION (poradnik na stronie glownej), stan calkiem fajny ale i tak troche szpachleksu pojdzie :) Halogeny WESEM-a sa troche za male do dokladki (dzisiaj zamontowane) wiec chyba i bez jakiegos siateksu sie nie obedzie zeby to jakos wygladalo... W tylnej dokladce ktos dokonal profanacji (raczej nie posadzam o to Carlosa ;P ) i na koncowke tlumika wyrznal dziure wielkosci dojrzalej pomaranczy... kupilem wiec wieksza koncowke ale okazala sie i tak za mala :| na to trzeba bedzie znalezc rade... albo zywica albo otoczka z jakiejs blachy :)

Dokladki pozakladane ale wyszlo przy tym ze nie byl bity ino przodem ale i caly bok lewy byl robiony... wiec przepraszam wszystkich ktorzy polowali na moje drzwi z rozbitka ale lewe mam w nim nie powieta i musze je sobie zostawic.
Na chwile obecna kolorystyka samochodu odpowiednia na EURO 2008 :D brakuje ino orla na masce :P

Silnik z powodu wyzej wymienionego oraz finansowego ( :D na razie) musi poczekac wiec zalalem go dzis nowym olejem, ale poluje na cos fajnego ze 106 albo 306 (chce zostac przy TU), np 1.2 z rayle :twisted: . Nowe oponki od groblika.

W planach belka z Gita z tarczami wentylowane na przodzie, ale nie wiem jak to zrobie bo moje sliczne 13' mi sie podobaja :(

Ok czas na pare zdjec :)
Załączniki
DSC01667.JPG
DSC01664.JPG
DSC01663.JPG
DSC01659.JPG
DSC01653.JPG
DSC01654.JPG
DSC01652.JPG
DSC01649.JPG
DSC01534.JPG
DSC01460.JPG
DSC01473.JPG
DSC01636.JPG
Zbieram na piwo i paliwo...
http://www.picazzo.205.pl/
Awatar użytkownika
martinop
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 107

Re: Pug 205 Cj EVOLUTION Project

Post autor: martinop »

Fajny projekcik. Teraz ja muszę coś nowego pokombinować bo coraz więcej konkurencji w kategorii bezdaszników wyrasta.

p.s. Nie pij za dużo alkoholu bo krzywo wszystko zrobisz :P
daro
Junior
Posiadany PUG: 205 CTI 2.0T, 205 GT, 604 GTI, R5 GT TURBO, CITROEN CX TURBO 2, CITROEN 2CV 78r.
Numer Gadu-gadu: 0
Login tlen: daro406
Kontakt:

Post autor: daro »

Mam zrobiony daszek u tapicera na ostatnim groszu i jest całkiem nieżle koszt około 1200zł :W
Awatar użytkownika
martinop
Uzalezniony

daro, gdzie robiłeś dach?
daro
Junior
Posiadany PUG: 205 CTI 2.0T, 205 GT, 604 GTI, R5 GT TURBO, CITROEN CX TURBO 2, CITROEN 2CV 78r.
Numer Gadu-gadu: 0
Login tlen: daro406
Kontakt:

Post autor: daro »

Wrocław ul. Na ostatnim groszu. Tel.605259093
Awatar użytkownika
Picazzo
Junior
Posiadany PUG: Peugeot 205 CJ 1.4 bialy, 205 1.6 GTI srebrny, 205 1.9 GTI czarny na czesci:D
Kontakt:

Cala impreza nabrala troche rozpedu... i tu pojawia sie moj dylemat... jak niektorzy wiedza z dzialu gielda kupilem 1.9 GTi na czesci... na pewno bedze przekladal kompletny zawias, i raczej na pewno wnetrze na czerwone... ale zastanawiam sie nad silnikiem... auto stalo dlugo wiec nalezalby mu sie remont...

nie wiem czy inwestowac w niego czy lepiej zostac przy pomysle 1.6 z 306...

sam nie wiem... mam w moim 1.4 do roboty uszczelke i uszczelniacze... nie chce juz w niego inwestowac...

wesprzyjcie mnie w rozmyslaniach niewielki OT mile widziane :D bedzie weselej :P
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Czerwony dywan? Nie da rady bez przerobek - zapytaj tych ktorzy maja CJ/CT/CTI czy tam RG Cabrio - jesli chcesz czerwona, to z CTI szukaj, bo z GTI ma inaczej wyprofilowana "tylna kanape" ;) No ale niech to ktos potwierdzi z tych "zainteresowanych".
Co do silnika: mozesz temu 1,9 robic powoli remont, nie spieszac sie, nadal majac cos tam pod maska. Mozesz tez tego 1,6 z 205 zakladac...rob jak uwazasz.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Picazzo
Junior
Kontakt:

z 306 - wygodne rozwiazanie ze wzgledu na to ze to tez silnik TU i osprzet nawet pasujea co do dlubania w 1.9 to jest tez opcja... ale z doswiadczenie i z forum wiem jak sie to czasem konczy... :( prezesie nie wiesz jaki moze byc orientacyjny koszt remontu tej jednostki :(?? ni boje sie ceny... boje sie tego zeby pozniej nie byla awaryjna... zdaje rowniez sobie sprawe z tego ze bedzie palic 13 na miescie... ale zawsze mozna kupis cobie jakies grd do pracy :D

powiedzcie mi jeszcez jak to jest z przekladaniem tylnych blotnikow?? wiem ze trzeba dobrego blacharza zeby przerobil zwykle na cabrio ale nawet nie wiem jak to ciac zeby nie uszkodzic nic... tylne sa wspawywane jesli sie nie myle?

przednie tez chce przekladac ale najpierw szpachel bo sa oklepane ostro... :(
Awatar użytkownika
martinop
Uzalezniony

Mniej więcej kompletny remont min 2000 pln
Awatar użytkownika
Picazzo
Junior
Kontakt:

no wlasnei czyli silniczek chyba zostanie w garazu i bedzie pomalemu dlubany :]

Jutro wieczorkiem bedzie juz dawca :D
Awatar użytkownika
Picazzo
Junior
Kontakt:

dawca juz na miejscu, na pierwszy rzut idzie zawieszenie przód + tyl, remont silniczka, przekladka calej deski rozdzielczej gdyz dzis stwierdzilem ze jest jednak "miekka", fotelemontarz pasow z napinaczami z tylu ( w koncu mam na to pomysl :) ), zalozona juz skorzana kiera z garrosa i fele 14''
jutro beda ladne zdjecia dawcy i moze czegos przekladanego :)
ODPOWIEDZ