Jak nagrac audio na cd z tytułami
Jak nagrac audio na cd z tytułami
Slyszalem ze mozna nagrac na plytke utworki audio i dograc jakis tam plik dzieki ktoremu beda sie wyswietlaly tytuly utworow na wyswietlaczu radia. Jezeli ktos cos wie na ten temat to prosilbym o info co to za plik i jak to nagrac zeby dzialalo.
Zgadza się musisz mieś radio z CD - Textem i wcześniej popodpisywane utwory.z tego co wiem to nie ma zadnego dodatkowego pliku!
po prostu Twoje radyjko musi obslugiwac CD-text
i musisz powpisywac (albo sciagnac z netu) tytuly utworow
przed nagraniem (np. w Nero)
Ja jeszcze takiego się nie dorobiłem

Aby korzystać z w/w możliwości, musisz:
- mieć funkcję CD-TEXT w Twoim radioodtwarzaczu CD
- mieć zapisane informacje CD-TEXT na płycie
Dodatkowe informacje na płycie - CD-TEXT czasem są stosowane na płytach tłoczonych fabrycznie. Z CD-TEXT'u można także korzystać na płytach "wypalanych" samodzielnie, ale płyta źródłowa musi mieć ów CD-TEXT fabrycznie nagrany równolegle z sygnałem audio. Podczas kopiowania (na sprzęcie audio) odtwarzacz musi obsługiwać CD-TEXT.
Do już zapisanego materiału muzycznego nie można dopisać danych CD-TEXTU.
- mieć funkcję CD-TEXT w Twoim radioodtwarzaczu CD
- mieć zapisane informacje CD-TEXT na płycie
Dodatkowe informacje na płycie - CD-TEXT czasem są stosowane na płytach tłoczonych fabrycznie. Z CD-TEXT'u można także korzystać na płytach "wypalanych" samodzielnie, ale płyta źródłowa musi mieć ów CD-TEXT fabrycznie nagrany równolegle z sygnałem audio. Podczas kopiowania (na sprzęcie audio) odtwarzacz musi obsługiwać CD-TEXT.
Do już zapisanego materiału muzycznego nie można dopisać danych CD-TEXTU.