Hello everybody,
Chciałem się podzielić taką ciekawostką, wszyscy ci którzy lubią lekką felgę i śmiganie na torze powinni się zainteresować tymi felgami.
Są to felgi ALUMINIOWE wyglądające jak stalówki, pochodzą z Citroen'a C5, waża zaledwie 2kg. Więc są mega lekkie i mega wytrzymałe. Z tego co się orientuje to mieszczą się pod nimi nawet zaciski BREMBO, rozmiar felgi to: 6J15 4x108 15"
Macie jakieś zdjęcia 205tek na tych felgach ? Bardzo ciekawe rozwiązanie, na czarnym wyglądały by prze kozacko, dodać tylko oryginalne kapselki Peugeot'a i będzie pięknie.
Felgi alu z Citroena C5
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Felgi alu z Citroena C5
Po czym można je odróżnić od zwykłych stalówek? Oprócz magnesu oczywiście
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Z wyglądu niestety niczym się nie różnią, pozostaje chyba tylko magnes. Były też 2 rodzaje tych felg alu, różniły się rodzajem śrub, jedne płaskie, drugie stożkowe.
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
Oj Para Para.
15" Citroen C5 alloy "steelie" = 4.8kg
I nie są mega wytrzymałe, do 15 smr z gti brakuje im bardzo dużo. Od znajomego z ASO Citroena wiem że duża partia tych felg wróciła na reklamacje, bo była właśnie krzywa. Trzeba uważać jak się je kupuje na allegro.
15" Citroen C5 alloy "steelie" = 4.8kg
I nie są mega wytrzymałe, do 15 smr z gti brakuje im bardzo dużo. Od znajomego z ASO Citroena wiem że duża partia tych felg wróciła na reklamacje, bo była właśnie krzywa. Trzeba uważać jak się je kupuje na allegro.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Jak by nie było to i tak są bardzo lekkie w porównaniu z felgą SMR 15". Z oponą Toyo Proxes T1-R 195/45/15 będzie takie koło ważyć 11kg.
Z tego co wiem to wróciła pierwsza partia ze śrubami płaskimi, te na śruby stożkowe były już ok.... Pytanie tylko jak je odróżnić
Z tego co wiem to wróciła pierwsza partia ze śrubami płaskimi, te na śruby stożkowe były już ok.... Pytanie tylko jak je odróżnić
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
No w porównaniu z 15" smr to wszystko będzie lekki. Fakt faktem są lekki te stalufelgi Ale 14" i tak są lepsze hehePara pisze:Jak by nie było to i tak są bardzo lekkie w porównaniu z felgą SMR 15". Z oponą Toyo Proxes T1-R 195/45/15 będzie takie koło ważyć 11kg.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
No niewiem czy lepsze Ile waza ? No i rdzewieja bo nie sa alu