Jak ukryć głośniki w tylnej półce

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Konserwa

Jak ukryć głośniki w tylnej półce

Post autor: Konserwa »

No włąsnie mam elipsy w tylnej półce, na razie położyłem tam koc bo szybe mozna stracić szybko. Czy ktoś z Was ma moze patent na jakies obudowanie półki tak aby ukryc pod czyms głośniki, poza przyciemnieniem tylnej szyby na totalnie czarno. Widziałem ze ktos ma jakos ukryte, bodajże czerwony pug to był tylko nie pamietam już kto.
Awatar użytkownika
PIT_R
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
Numer Gadu-gadu: 3914690
Login tlen: infernal_lord_hellboy
Kontakt:

Post autor: PIT_R »

Andzia ma tak chyba ukryte glosniki. Ja mam przyciemnione szyby i nie wcale mocno, trzeba sie na prawde przyjzec zeby zauwazyc ze mam glosniki z tylu, a z kolei jak juz masz przyciemnione szyby to tak latwo sie jej nie wytlucze bo folia trzyma, ale wiadomo, lepiej ukryc niz nawet jakby ci mieli tylko szybe zbic to i tak sa koszty :/
Obrazek
Bylo [url=http://www.pit_r.205.pl]Peugeot 205 1.0 HellStyle[/url]
Jest teraz [url=http://www.pit_r2.205.pl]Peugeot 306 1.6 90 KM[/url]
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

ja mam folie na szybach i tak mi ja zbili a folie rozcieli chyba no ale na szczescie głosników z tylnej pólki nie ukradli tylko torbe z ciuchami a na złodzieja to i folia nie pomoze fakt ze nie widac przez olklejone szyby duzo i tak nie kusi
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

Post autor: Yahoo »

można zrobić ramkę z listewek i obciągnąć ją siatką do kolumn, później ładnie zamocować na półce i tyle :roll: w wyjątkowych sytuacjach polecam subwoofer w bagażniku :D
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

Yahoo pisze:można zrobić ramkę z listewek i obciągnąć ją siatką do kolumn, później ładnie zamocować na półce i tyle :roll: w wyjątkowych sytuacjach polecam subwoofer w bagażniku :D
bardzo dobry pomysł z tą siatką
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

zrobiłem tak kiedyś w escorcie, naprawdę wyglądało spox
Konserwa

Post autor: Konserwa »

to chyba klepne sobie ta siateczke, mam fabrycznie przyciemniane szybki i szkod ami oklejac folią. Dzieki za pomysły
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

są do kupienia specjalne materiały na półki, przepuszczają bardzo bobrze dźwięk, wydają sie być bardzo grube (fajnie wygląda) i nie trzeba sie bawić w rzadne listewki, popytaj w konkretniejszych punktach ze sprzętami do samochodów
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
invictus

Post autor: invictus »

A wiecie co wam powiem?? te wszystkie zabiegi so do d*** bo ci co kradna sprzet jak widza cos takeigo to pierwsza mysl: O! on(a) ma pewnie co ukrywac.
Widzialem przypadki zbitych szyb tylko z tego powodu, ze ktos wiozl rozlozony z tylu koc, a nawet glosnikow nie mial...
Ja bym na waszym miejscu wogole darowal sobie glosniki w polce
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Kontakt:

to może wogóle nie montować audio do samochodów bo ukradną :shock:
Od kiedy mam puga mam na półce magnaty elipsy niczym nie przykryte i jak narazie sie uchowały
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
invictus

Przesadzasz... ja mowie tylko o polce - nie tylko okazja czyni zlodzieja ale odgrywa duza role
Moim zdaniem montowanie glosnikow w tylna polke nie ma sensu bo "zysk" nie rekompensuje ryzyka
Głosniki w polce dzwiekowo to nie jest dobre rozwiazanie(chyba ze polka jest bardzo sztywna, szczelna i wogoe sie nie rusza- wtedy jest znosnie), a kusi winopijcow i inne mety niesamowice...
Ferguss

Post autor: Ferguss »

no od Puga to półka jest sztywna jak marzenie ;) nic tylko montować duże głośniki :lol:
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

jasne, i temat z siatką się sprawdza - nie widać nie kusi !
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Kontakt:

invictus pisze: Głosniki w polce dzwiekowo to nie jest dobre rozwiazanie(chyba ze polka jest bardzo sztywna, szczelna i wogoe sie nie rusza- wtedy jest znosnie)
Ferguss pisze:no od Puga to półka jest sztywna jak marzenie ;) nic tylko montować duże głośniki :lol:
i dotego jest dociskana uszczelką klapy
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
invictus

Jak to jest docisk...

Patent "glosniki w polke" bardzo typowy dla starych kadetow to ogolnie pomysl do dupy i tyle. Zadna szanujaca firma montujaca audio czegos takeigo nie bedzie firmowala swoim logiem( jezeli wogole by to zrobili...) bo to parodia instalacji. Basta.
ODPOWIEDZ