Listwy boczne
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Listwy boczne
Co poradzicie odnośnie listew. Tzn. u mnie sie tak dzieje ze troszke poszarzały
i różnią sie już dość znacznie od lakieru. Czym je psikać? Można lakierować?? jakaś specjalna farba czy coś. ?

- baberek
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTi XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Para odnosnie listew: jesli chcesz aby byly dalej czarne to najlepsza metoda jest kupic CZERNIDLO do plastiku - koszt jest niewielki (ok10zl) a efekt naprawde piorunujace. Ja jak u siebie posmaruje zderzaki to na ok 2 miesiace mam z glowy.
A jezeli chodzi o malowanie listwew w kolor nadwozia to musisz najpierw polozyc specjalny podklad do plastiku, ale to i tak nie da Ci gwarancji,ze lakier nie odejdzie - szczegolnie na malych i nieprostych powierzchniach - osobiscie odradzalbym takie rozwiazanie
A jezeli chodzi o malowanie listwew w kolor nadwozia to musisz najpierw polozyc specjalny podklad do plastiku, ale to i tak nie da Ci gwarancji,ze lakier nie odejdzie - szczegolnie na malych i nieprostych powierzchniach - osobiscie odradzalbym takie rozwiazanie
jestem na etapie malowania listew..w tamtym roku kupiłem specjalą farbę do plastiku i trzyma się nieźle..ale w tym roku chcę machnąć listwy pod kolor nadwozia..obadałem temat: najlepiej jest powierzchnię listew wyrównać specjalnym kitem do plastików, ale warstwa nie może być grubsza niż 1 mm, gdyz poprostu odpadnie, następnie podkład i dopiero na to kolor właściwy..pracy dużo, ale efekt znakomity .. zabieram się za to jak tylko zrobi się cieplej ...