Dużo mi pali 12l do 17 nawet jak mocno cisne. Jak chcesz żeby ci mniej palił to może spróbuj magnetyzer zamontować. Powinno troszke pomóc. aha ja mam 1.9 GTI.
Kurcze ludzie co wy robicie tymi samochodami . Mi pali poniżej 9l/100 km po mieście (fakt że przy dosyć "grzecznej" jeździe). Na trasie ok. 7,5-8l/100 km, a rekord minimum to 7,1 podczas równej jazdy przez 450 km z prędkością ok. 100-110 kmh. Maksimum to kiedyś w zimie podczas "zabaw na śniegu" - doszło wtedy do 13l/100 km.
ZoNNk pisze:1.6 gti - 12l-15l w miescie, ostre treningi 20l trasa nie zszedłem ponizej 10
ps: jestem szalony wiec nie moze mało palic
Sam widzisz
doszły nowe fakty dla mnie nawet ciekawe na 500 km z czego 260 było trasą(z momentem 190km/h -wiecej sie nie da ) a 240 spokojna jazdą po miescie uzyskałem srednię 9,6l na 100 czyli udało mi sie zejsc ponizej dychy
To ja pobije rekord 4-5 l/100km. No ale to tylko juniorek. Ale się jedzie do przodu.
Para... pisze:Dużo mi pali 12l do 17 nawet jak mocno cisne. Jak chcesz żeby ci mniej palił to może spróbuj magnetyzer zamontować. Powinno troszke pomóc. aha ja mam 1.9 GTI.
- więc chyba zrezygnuje z zakupu 1.9 Turbo, przy moim budrzecie i takim spalaniu to często bym nie jeździł