205 1.9 GTI 8v 170KM Projekt

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
mi
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: mi »

każdy by chciał... (kciał? ;) )
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Witajcie!

Jestem juz po wyscigu. Co prawda udalo mi sie swoj zeszloroczny rekord pobic o 4 sekundy, ale niestety raczej nie jest to zasluga silnika, poniewaz nasz Jetronic nie umial sobie z nim poradzic :(

Za malo czasu mielismy, 3 dni aby zestroic to wszystko do kupy i sie nie udalo. Ogolnie na wyczynowym walku pozyczonym od michala Mi auto szlo gorzej niz na seryjnym, ale nie bylo juz czasu aby walek zmienic.

Jednak bez wzgledu na walek, samochod mial duuza dziure w przedziale od 3000 do 4500 obr - wogole nie jechal, tylko strzelal w wydech. Okazalo sie ze walnieta jest przeplywka z 1.9 wiec wlozylismy z 1.6. Podcisnieniowy przyspieszacz zaplonu takze byl zly, bo mial za krotkie ramie - zly przyszedl ze sklepu :(

Jak juz cos ustawilismy to auto jechalo od 4500 do 5500 a pozniej nie krecalo sie tak szybko jak powinno. Oszukalismy czujnik temperatury wody, nastawnym rezystorem, i podalismy silnikowi taka dawke paliwa, ze chodzil na granicy przelania. Spalil nam na wyscigu caly bak paliwa - 40 litrow, a zrobilismy 7 podjazdow po 3,5 km kazdy, 7 razy zjechalem na dol, to w sumie 50 kilometrow + w sumie jakas godzina moze poltorej pracy silnika na wolnych obrotach - chociaz to i tak jest wartos przezemnie zawyzona.

Teraz pozostaje nam tylko oddac walek Michalowi Mi, splacic dlugi, kupic walek i zestroic ten silnik przed przyszlym sezonem. Ale powaznie zastanawiamy sie czy nie przejsc na Motronica ktorego mozna juz dosc plynnie regulowac, no chyba ze dojdziemy do ladu z tym nieszczesnym Jetroniciem.

Ale z wyscigu jestem zadowolony, biorac nawet pod uwage fakt ze jechalem bez tylnych hamulcow :)
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Awatar użytkownika
Jaca1984
Junior
Kontakt:

Post autor: Jaca1984 »

No szkoda, ze takie problemy z silniczkiem. ale dopracujecie i bedzie rakieta..
Awatar użytkownika
TO-MI
Maniak
Posiadany PUG: XU9J4
Numer Gadu-gadu: 604584106

Post autor: TO-MI »

dopracujcie chłopaki to pędzidełko i widze was w przyszłym sezonie w bieszczadach bo tu mam bliżej :wink: a górki też są niezłe :mrgreen: :W
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? :)
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
Awatar użytkownika
Adams
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Adams »

Ukłon w waszą stronę.
Meldujcie na forum o waszych występach, najlepiej przed startem, może gdzieś was zobacze.
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: samer »

Napewno beda informacje na forum :)

Mysle ze bedziemy na kazdej rundzie GSMP Lotos Grand Prix w sezonie 2007 :) Moze słowacje , lub sopot odpuscimy.
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Szkoda ze Sopot odpuscicie :(
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: samer »

To bedzie zalezne od budrzetu na sezon 2007, a wiadomo ze jak my jestesmy z Opola, to wyjazd nad morze i na slowacje sa najdrozsze. Chetnie jednak bysmy pojechali na ten szybki uliczny wyscig :)

koniec OT tu ma być info o aucie a nie o zawodach
ODPOWIEDZ