Stuka przy hamowaniu

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
kubas
Maniak
Posiadany PUG: rallye
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: kubas »

Ojjj tak na poczatku bylo duzo stukow pukow ale teraz juz jest lepiej :) Zrobie tak jak mowisz szmergiel ale dopiero w weekend bede mial na to czas tylko zeby mi fura z lewarkow nie spadla :D A mojemu malemu pugowi doskwiera jeszcze pare dolegliwosci bierze olej bo ma uszczelniacze do wymienienia cieknie olej ze skrzyni lub z poloski lewej czyli pewnie simeringi do wymiany sprzeglo lapie na samej gorze takze przy wymianie sprzegla bedzie komplet docisk i lozysko oporowe. Lewarek zmiany biegow dziwnie drzy na prawo i lewo nie wiem czy to normalne ale jakos sie tym nie przejmuje. No i przednie opony szczegolnie lewa jest starta do lysosci prawie po wewnetrznej stronie bo zawias byl rozwalony i sie krzywo scierala takze sa drgania na kierownicy przez to i moze nie sa wywazone kola ale to przy okazji zmiany na zimowki sie zrobi. Musze sprawdzic poziom oleju w skrzyni i wymienic go przy okazji wymiany sprzegla i simeringow. I pasek rozrzadu niedlugo bedzie do wymiany ale to moze jeszcze poczekac bo dopiero jakies 20-30 tys na nim jest. Mysle ze przy dobrych wiatrach czytaj kasa do lata go zrobie na igielke. Brak mi halogenow jeszcze i jakis fajnych feli moze speedline 14 od 1,6 gti. Narazie dam do piaskowanie te stalowki i zobaczymy co z tego bedzie. Dalem za niego 2,4 tys wlozylem w niego juz 1tys i juz jestem blisko ale jeszcze z 1,5 tys bede musial wlozyc pewnie. Narazie priorytet to uszczelniacze bo smierdzi olejem i dymi przy kazdym ruszeniu.... A i ogolnie jestem bardzo zadowolny z mojego pierwszego samochodziku :D:D:D (na pol z tata :D).

Sie rozpisalem :oops:
ODPOWIEDZ