Jakie powinny być koszty takiej naprawy?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
tupungato

Jakie powinny być koszty takiej naprawy?

Post autor: tupungato »

Co prawda chodzi o Peugeota 106, ale myślę, że powinno być podobnie jak w 205?

Cieknie mi ze skrzyni i źle wskakuje dwójka, zajrzałem do serwisu (raczej godny zaufania) i powiedzieli, że do zrobienia:
- zimering na wale korbowym
- jeden uszczelniacz półosi
- uszczelniacz od strony skrzyni biegów (cokolwiek by to nie było, akurat nie kojarzą o co chodzi)
- wodzik zmiany biegów luz

"Do I need auto parts? Find a good carpenter? Are you a fan of board games? Also, there is a software for remote administration technology. Peugeot :-)"

Pojazd to Peugeot 106 1994 z silnikiem 1.0. Ile powinni sobie liczyć za taką naprawę razem z częściami (zimering, uszczelniacze, wodzik)? 500-600zł to dobra cena?
Ostatnio zmieniony 11 gru czw, 2014 2:01 am przez tupungato, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

simmering na wale korbowym to wlasnie ten uszczelniacz od strony skrzyni -kosztuje 20-30zl
simmering polosi -15-20zl

co do wodzika to zalezy ktory -jezeli ten dlugi to kolo 150zl w ASO (nie wiem czy sa zamienniki)

robocizna to kolo 250-300zl
tupungato

Post autor: tupungato »

Ten uszczelniacz od strony skrzyni - z tego co zrozumiałem to facetowi chodziło o jeszcze jeden uszczelniacz, nie ten na wale. Może źle mi to opisał.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

skoro jeszcze jeden simmering do doloz ~20zl :wink:
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Uszczelniacz pionowy walu, na ostatnim mostku, widocznie gosc nie wierzy ze na 100% cieknie simering, i chce wymienic simering + uszczelniacz.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
ODPOWIEDZ