Instalacja gazowa w GTi

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
molten
Nowicjusz
Posiadany PUG: --/ Laguna III
Numer Gadu-gadu: 0

Instalacja gazowa w GTi

Post autor: molten »

Czy montowaliscie instalcje gazowa w GTI? W pewnym punkcie powiedzieli mi, ze gdy jest przeplywomierz w silniku sa problemy z poprawnym dzialaniem instalacji...
Awatar użytkownika
Michal gti
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
Kontakt:

Post autor: Michal gti »

Nie ma żadnego problemu. Znajomi mają i nie narzekają.
niuszka

Post autor: niuszka »

ja tam montowałem w stolicy, również 1400zł, na początku były problemy z wlotem powietrza bo gasł na wolnych ale po przerobieniu wlotu jest super, naprawde nie wiele czuć różnicy w dynamice, ale znacznie w portfelu.... :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
misiek22
Junior

Post autor: misiek22 »

Hej Niuszka,
możesz mi powiedzieć gdzie montowałeś gaz w Wawce, no i jak się jeździ po wstawieniu gazu do autka :?:
gdzie wstawiłeś butlę w bagażnik, czy może na zewnątrz w kole :?:
i ogólenie jak sprawuje się Twoja maszynka, bo już chyba jakiś czas jeździsz na LPG więc możesz coś więcej powiedzieć :D
ja mam 1.9 i nie ukrywam że sporo pali :evil:
a krew mnie zalewa jak widzę z dnia na dzień drożejące Pb98 :evil: :evil:
niuszka

Post autor: niuszka »

nie ma problema...gaz robiłem koło mojego domciu, koszt 1400 i z tego co wiem nie zmienił się od grudnia. Jest to instalacja do autek z wielopunktowym wtryskiem paliwa bez komputera sterującego-ten koszuje kole 2500 :twisted: Jets to na ulicy perkuna, praga-płd koło osiedla Gocław(mojego) Jak już pisałem wyżej były drobne kłopoty z wolnymi obrotami ale luzik zaraz chłopaki poprawili, jeżdżę do nich z każdą głupotą odnośnie gazu-mam dwuletnią gwarancję w końcu nie :lol: :lol: :lol:
Co do spalania, ok 14-13l w mieście(ale czasami lubimy poszaleć) w tarsie sprawdze dopiero w maju...co do dynamiki do toyota carina 2,0l dopiero mnie machnęła pod koniec czwórki, ale bez zbędnego szaleństwa z mojej strony-poprostu jest naprawde oki!! Butla (28l wchodzi ogólnie 34poj.) zamontowana w miejscu koła zapasowego. pozdrawiam
Awatar użytkownika
misiek22
Junior

Post autor: misiek22 »

:lol: no to widzę że kolega mieszka w okolicy :lol: masz na myśli ten warsztat za wodą oligoceńską po drugiej stronie Fieldorfa :?: ja właśnie tam się dowiadywałem i koleś polecił mi instalację z kompem za 2200 :evil: a to dużo w porównaniu z 1400 :D
a co do spalania lepiej 14 litrów gazu po 1.40 niż 12 benziny za 3.84 :twisted: dzięki za odpowiedź
ODPOWIEDZ