popsułem prędkościomierz

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

popsułem prędkościomierz

Post autor: TOMBIKE »

Wczoraj grzebałem przy aucie i musiałem ściągnąć konsole z zegarami, 2 śrubki i schodzi :) a wraz z nią jakaś cholerna linka zaczeła wyłazić z gumowego przewodu który chowa sie gdzieś w czeluściach auta, wyciągnąłem całą, nic specjalnego, podobna do linki rowerowej ;) se pomyślałem że nic sie nie da popsuć, składając całość wsadziłem ją spowrotem do gumowego przewoduzałożyłem wtyczki , skręciłem, a wskazówka prędkościomierza już nie ożyła, co popsułem :)) help
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Post autor: robakkk »

Ta "podobna do linki rowerowej" to linka prekosciomierza:)
Popsuc cos w opisany przez Ciebie sposob raczej trudno-sprawdz,czy zalozyles dobrze linke!!
Jest ona mocowana od strrony licznika na zatrzask,wiec moze nie wcisnales jej na wspomniany zatrzask,przez co linka nie dochodzi do slimaka w liczniku.
Moja rada-zdejmij jeszcze raz daszek i docisnij dobrze linke do licznika-powinno byc wyczuwalne pstrykniecie,wtedy masz pewnosc,ze linka jest w swoim miejscu!!
...no chyba,ze za mocno wsunales linke w pancerz(linka weszla w pancerz za gleboko). Nie wiem,czy w pugu jest to mozliwe,ale kiedys w poldku mialem taka sytuacje.
Milej pracy i informuj,jak poszlo:)
Pozdrawiam,
Robakkk
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

powiem jak było jak ściągałem linka wyszła razem z obudową i znalazłem z tyłu wczessniejsza prace jakiegoś rzeźbiarza, niestety jest tam wyłamany jakis plastik, pewnie ten zatrzask o którym mówisz więc wkładać i wyciągac jest prosto, w sumie te 2 elementy nie trzymaja się na sztywno, jedynie do siebie przylegają, to nie wyglada na rzecz która można naprawić , wcześniej działało więc moze po prostu pokombinuje, postukam, jeszcze raz złoże i bedzie git
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Razem z obudowa...czyli z calym pancerzem,ktory kryje linke az do skrzyni biegow??
Jesli tak,to moze nie dochodzic przy slimaku,ktory jest w skrzyni biegow-tam rowniez linka ma mocowanie i nie powinna byc luzno!!
Jesli trzyma sie z obu stron,to sprawdz,czy nie jest wyciagniety(rozciagniety) pancerz,bo tez jest taka mozliwosc,ze ktos sie z nim szarpal,rozciagnal i teraz linka jest w stusunku do pancerza zbyt krotka.Prawidlowo z jednej i drugiej strony linka powinna lekko wychodzic z pancerza.
Pozdrawiam,
Robakkk
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

powiem tak, zdejmujac obudowe razem z nią wyszła tylko linka, pancerz w gumowym oplocie został na miejscu. Od strony licznika wszystko poprawnie zamocowane, linki nie wyciagalem, mocowanie pewnie zostało urwane, bo część takiego niebieskiego plastiku została przy pancerzu a część przy obudowie
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Sprobuj zdjac licznik i rusz autkiem-bedziesz wiedzial,czy wogole vhodzi linka!!
Jesli chodzi(ogbraca sie)to znaczy,ze nie siega do licznika-moze wlasnie przez urwany uchwyt.
Proponuje obgadac sprawe na GG...
Pozdrawiam,
Robakkk
DUŻY

Post autor: DUŻY »

Jak by co to te moge cos pomoc ostatnio wymienialem linke. Mialem sporo zabawy bo zakleszczyla sie w plastikowej przekladni od strony skrzyni bez wiercenia sie nie odbylo:(
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

...i ??
Pozdrawiam,
Robakkk
DUŻY

Post autor: DUŻY »

Od dwóch tygodni działa a miałem co do tego poważne obawy.
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

moj nie ale jeszcze jutro spróbuje, Duży ty masz nowszy typ deski? Pomożesz jakby co? gdzie wiercić :shock: po cooo
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

naprawione, uffffffffffff
ODPOWIEDZ