205 1.8D
- przemo
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
globus205 100% racja ja tak zrobilem po 1 wymianie filtra powietrza to normalne w kazdym dieslu 205 w tej chwili dmucha mi do butelki po oleju w glebi komory silnika. filtr czysty inna mieszanka inaczej sie spala efekt - mniej dymu z tlumika... wlasnie ostatnio slyszalem ze jak diesel dymi to po 1 trzeba sprawdzic filtr powietrza... a pozniej wtryski pompe itp... po zastosowaniu buteleczki mam czysty filtr i swiety spokoj przynajmniej w tej kwestii pozdrawiam
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
Przecież, nie musisz tego weza hermetycznie wtykać w butelke, niech on sobie tam dynda.
A tak swoja drogą, mam podobnie, moj tez oczywiscie ma przedmuchy i pluje olejem, jednak nie jest to jakas ogromna ilosc. Praktycznie niezauwazalna.
Wlasnie przemo, ile Ci nadmucha np. przez 10k km ?
A tak swoja drogą, mam podobnie, moj tez oczywiscie ma przedmuchy i pluje olejem, jednak nie jest to jakas ogromna ilosc. Praktycznie niezauwazalna.
Wlasnie przemo, ile Ci nadmucha np. przez 10k km ?
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- przemo
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Od czasu jak włożyłem ten wąż do butelki,czyli już napewno dwa lata,nie zagladałem tam,ale po poruszeniu ręką tego pojemniczka - wnioskuje,że to minimalna ilość na dnie.Zresztą po filtrze widziałem,że są to tak śladowe ilości,że nie wliczam tego do strat oleju.Co do poprzedniego pytania-wąż wchodzi tam luzno i od góry są nawiercone otwory,żeby "gazy" z tego przedmuchu miały się gdzie ulatniać.Ale ciiiicho sza, bo jak się ktoś z "euro(p)osłów" dowie że nie spełniam "EURO IV" to mi zabiorą dowód.HAHAHA