Elektryczne szyby!!

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
robakkk
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Elektryczne szyby!!

Post autor: robakkk »

Czesc!!
Mam problem z elektryka,a dokladnie z suwaniem szyb w prowadnicach,przez co silowniki nie moga uciagnac szyby.
Wyglada to tak,jakby szyby kleily sie do uszczelki gumowej w prowadnicach-zna ktos na to sposob,jakis srodek specjalny??
...jakies pomysly??
Pozdrawiam,
Robakkk
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

jest taki spray do czyszczenia plastikow w aucie one sa na bazie silikonow psikasz w prowadnice i dziala jak złoto sam tak zrobilem a koszt to okolo 15 zl i jeszcze zostalo :D
peugeot 205 a zarazem audi B3
WINKiel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6

Post autor: WINKiel »

Mi nie chciały iść do góry, bo miałem wyrobione zębatki. Silnik i szczotki ok, ale szybce trzeba było pomóc żeby się podciągnęła, a jak wpadała do srodka to zdejmowalem tapicere :)
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Rozebralem wszystko,zeby sprawdzic,dlaczego nie chodza i po odkreceniu szyby od silownika probowalem ja przesunac...no i stwierdzam,ze to na 100% szyba nie chodzi jak powinna w prowadnicach :(
I teraz mam wielkie zmartwienie co z tym zrobic,bo wiem,ze smary i inne takie sie nie nadaja,bo lapia brud,wiec chwile bedzie lepiej a pozniej tylko gorzej!!
Pozdrawiam,
Robakkk
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

eee no bez przesady ja tak mam juz rok na tym czyms do plastikow i jakos działa bez zarzutu ...normalne ze jak sie posmaruje tawotem to sie zasyfi a to cos w sprayu co pisalem wczwsniej jest bezbarwne i nie zauwazylem u siebie zeby sie syf zbierał
madafaka

Post autor: madafaka »

czy ty masz na myśli taki silikon w sprayu co powoduje że uszczelki się w zimie nie przyklejaja do drzwi??
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

podejzewam ze tym tez mozna ale to co ja mialem to byl spray na bazie silikonu do czyszczenia plastiku w samochodzie i tym sie psikalo miedzy plastiki zeby w zimie nie trzeszczały jak to sie zdaża w starszych autach
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

A zna ktos z Was cos specjalnie do tego typu zastosowan?? :lol:
Slyszalem juz od kogos o jakims oleju silikonowym i tego typu rzeczach-ponoc sa najlepsze,tylko gdzie tego szukac i pod jaka nazwa??
...bylem w sklepie z chemia motoryzacyjna i gostek tylko zrobil :shock:
Pozdrawiam,
Robakkk
madafaka

Post autor: madafaka »

pamiętaj że różnego rodzaju smary czy oleje zbieraja tylko brud i większy syf sie robi
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Dokladnie-wiem o tym,dlatego nie chce zadnych typowych smorow,itd.,bo na nic sie to zda...jak zreszta wyzej pisalem,ale to silikonowe "cos" to ponoc recepta na moje problemy,bo tylko w nazwie jest olej,a faktycznie to jakis srodek,ktory prawdopodobnie zostawia tylko powloke,a nie jest ani klejacy,aani tlusty!!
Pozdrawiam,
Robakkk
ODPOWIEDZ