peugeot - gaz - problemy

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow

Zakładać gaz do Peugeota

Tak
19
70%
Nie
8
30%

Liczba głosów: 27

torens

peugeot - gaz - problemy

Post autor: torens »

Mam peugeot juniora 8) i założyłem w czwartek gaz i od tej pory zaczęła się przygoda.

W dniu jak założyli zauważyłem ze na gazie przy skręcie w lewo gaśnie, przełącznik Ben/Gaz przy gaszeniu silnika dziwne odgłosy wydaje , przy tankowaniu do pełna gaz nie odbija pistolet . :cry:

Piątek – jestem na warsztacie najpierw przełącznik powiedzieli ze to wina napięcia (plus) , a to ze nie odbija pistolet to powiedzieli ze to normalne i zacznie przy następnym tankowaniu a ja przejechałem już 1000km i kilka razy tankowałem i nie odbija , gaśniecie to wina tego ze łapie powietrze i założyli rurę na wlot powietrza. :cry:

Poniedziałek - wywaliło mi nagrzewnice cieknie z niej ( wiec ja wykręciłem ), dławi mi się na gazie i na benzynie, dalej gaśnie przy skręcie w lewo, a i pali mi gazu 21 lit. :cry:

Morał :
NIE ZAKLADAC GAZU DO PEUGEOT :!: :idea:

Jadę we wtorek do nich zrobić zadymę !! :twisted:
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: adidj »

no ja mam gaz i jest ok pali mi jakies 9 l a ze sie dławi to pewnie reduktor no i takie zeczy to ci co zakladali powinni naprawic
peugeot 205 a zarazem audi B3
Dan

Post autor: Dan »

Mam kolegę co ma puga z gazem i nie ma takich numerów ma go już ponad rok zrobił 30 tys i nic ja bym na twoim miejscu pozabijał tych co ci gaz założyli
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: samer »

Powiedz ile zaplaciles za to instalacje gazowa ? I co to za instalacja, ktorej generacji ....
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

nie no gazik jest spoko tylko na mocy troche spada ale przełonczy sie na paliwo to jest dobrze
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
torens

Post autor: torens »

samer pisze:Powiedz ile zaplaciles za to instalacje gazowa ? I co to za instalacja, ktorej generacji ....
Zapłaciłem 1350zł we Wrocławiu
Instalacja ?? Nie pamietam a papiery mam w aucie ale zbiornik jest pod autem.
Awatar użytkownika
simonszop
Junior
Kontakt:

Post autor: simonszop »

Jakbym nie mial diesla to bym zalozyl :lol: :lol:

A adres tego warsztatu gdzie Ci zalozyli ta instalacje dopisz do Warsztaty/Sklepy - "OMIJAJCIE Z DALEKA" !!

Pozdrawiam
milo

Post autor: milo »

1. Gaz zakładali jacyś partacze.
2. Normalne jest, że przy "nowej" instalacji mogą wyjść jakieś problemy, ale każdy zakład poprawia to wszystko w ramach gwarancji.
3. Jeżeli pali 21 l, to z pewnością coś jest nie tak. Dobrze wyregulowany silnik powinien palic od 8-10 l (gazu).
4. Nie można generalizować że gaz w P 205 to pomyłka. W ogóle nie bardzo się to różni w stosunku do innych aut. Statystycznie co 10 auto w Polsce jeździ na gazie, wiec chyba warto. Z resztą... w weekend zrobiłem 400 km i zaplaciłem za to 48 zł. No wiec jakieś 50 zł przyoszczędziłem w stosunku do benzyny. :D
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Dokładnie tak!!! Nie generalizuj, że gaz w Pugach jest do dupy, bo do dupy to jest tylko ta firma gdzie zakładałeś :!:
U mnie też było sporo problemów na początku, ale wszystko zostało poprawione na gwarancji i teraz jest OK :mrgreen:
Proponowałbym tak: 1) zabierasz kilku chłopa, wjeżdżasz do nich na warsztat i czekacie z groźnymi :evil: minami aż wszystko nie zostanie naprawione 2) olewasz firme, jedziesz do innej (sprawdzonej), trochę dopłacasz ale masz pewność że wszystko poprawią.
To tyle! Pozdro i powodzenia! :lol:
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
milo

Post autor: milo »

humve pisze:nie no gazik jest spoko tylko na mocy troche spada ale przełonczy sie na paliwo to jest dobrze
u mnie jest odwrotnie ;) Na gazie ma większego kopa. Kwestja ustawienia silnika. No i oczywiscie moc odwrotnie proporcjonalna do ekono :)
hehe

Post autor: hehe »

założyłem w styczniu przejechałem 10 000 nie było żadnych problemów polecam gorąco pod warunkiem że zrobi to dobry warsztat no i podstawa wymienić świece, przewody wysokiego napięcia oraz gaźnik idealnie wyregulować :)
zapłąciłem za instalacje 1200 zł każdy mówił że bedzie tandeta le jest ok :D
Montes

Post autor: Montes »

Założyłem 2 tyg temu i też do Juniora. Zrobiłem ponad 1000km i jestem bardzo zadowolony. Rano odpala zawsze od pierwszego i to na gazie. Wczesniej na benzynie musiałem wyciagac ssanie. Pali tyle co benzyny - poezja. Fakt, że instalacja do gaźnikowca kosztowała 1100pln, ale mam trójpodzielny parownik (taki jak przy instalacjach na wtrysku gazu) i same najnowsze podzespoły. Ważne u kogo sie zaklada, trzeba mieć zaufanych ludzi. 6 m-cy temu gazowałem A8 V6, nie było z instalacja zadnego klopotu, dlatego przekonałem się do miejsca gdzie zakladalem, pomimo, że musze tam dojezdzac ponad 100km.
To, że zawór nie zawsze odbija spowodowane jest różnicą ciśnień w zbiornikach na stacjach - tak mi obsługa SHELLa powiedziała.
Tankowany gaz też jest ważny. Osobiscie w miare mozliwosci staram sie napełniać gazem shella. Oni przez caly rok mają go wzpogacanego azotem, a nie tak jak inni tylko w okresie zimowym...
Pozdrawiam
marecki

Post autor: marecki »

Ja kupilem puga juz z gazem. I byly problemy z tego wzgledu, ze reduktor byl jzu zużyty. Musialem wymienic, to duzy koszt ale sie oplaca. W tej chwili oczyiscie nie mam zadnych problemow. Choc jestm na etapie ustawiania gazu. Po zalozeniu reduktora pojechalem na standartowe ustawienie wszystkiego na analizatorze. Nie podobalo mi sie to ustawienie z dwóch powodów - mial za wysokie jalowe obroty i nie byl dość mocny. Ale z kolei nie szarpal przy lekkim naduszeniu pedalu. Dzis bylem u gazownikow i tak mi ustawili, ze moc mam pełną-super-obroty niższe-odpowiednie, ale szarpie kiedy lekko wciskam gaz. Myślicie, że jest jakiś złoty środek?? bede probowal.
WINKiel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6

Post autor: WINKiel »

A może troche zmienił się układ sprzęgło-gaz i trzeba sie na nowo uczyc zmieniac biegi? :) Jesli chodzi o gaz to byłem bardzo anty, ale kupiłem auto z gazem i nie mogę powiedzieć złego słowa. No może oprócz tego, że wlew mam w .... bagażniku :D U mnie strata mocy jest niewielka, a koszt jazdy zdecydowanie niższy.
marecki

Post autor: marecki »

No ale co to znaczy.ze sie zmienil uklad sprzeglo-gaz?
ODPOWIEDZ