Witam mam peugeota 205 1,1i z 94r składaka. Mam silnik TU1M i potrzebuje schematu i dokładnego opisu na temat samego UKŁADU ZAPŁONOWEGO ! ! !! Serdecznioe prosze o pomoc ponieważ dokłądnie takiego tematu niestety nie znlalazłem na forum.
jeżeli gdziekolwiek mowa jest o układzie zapłonowym to zwykle w połączeniu z układem paliwowym/wtryskowym...
szukaj w podobnych wątkach..w schematach układów zasilania Haynes.. Etzold...schematy ze strony Planeta 205 ..itp
NO okej rozumiem mam ksiazke ale nie ma tam schematu układu zapłnowego.Działam aktywnie na innym forum nie o autach akurat ale ludzie pomagaja wiec pomyslalem ,że ktos mi poda cos ciekawego a nie ,że szukaj se w etzoldzie.Dlatego prosze o pomoc panowie.
No ale jak... mamy przewymentalnie przetegowac schemat?
Na stronie masz do sciagniecia haynes'a w ktorym masz sliczny schemat -> co jeszcze mozemy zrobic?
Samego uk. zaplonowego nie znajdziesz tak latwo ( o ile w ogole...), zreszta masz tam tylko swiece, kable, cewke, modul i aparat zaplonowy. Kazda z tych czesci jest opisana w Etzoldzie i Haynes'ie dostepnych na stronie
panowie mam etzolda i na temat silnika tu1m układ zapłonowy nic nie ma ! ! ! !Skandal to jest jakis macie inne katalogi ?!Nie mam nawet schematu ;/ ;/MOże jakies linki ?! Jak by co to drzazgol@wp.pl gg4494997
tak jak to drugie z cewki wychodza 4 kable wysokiego napiecia ! Nie mam kopulki a sterownik mam magneti mareli wlasnie to co mam za silnik i u klad zaplonowy ?!
Niestety malo jest osob, ktore maja taki system w p205 a jeszcze mniej zna go na wylot.
Ja nie mam o tym pojecia
Na forum byl gosc 'dvfilm', ktory zakladal to u siebie, wiec powinien wiedziec co i jak -niestety ciezko bedzie sie z nim skontaktowac
Ale wtrysk jednopunktowy to monojetronic kolego wiec poczytaj sobie.Mono jetronic moze byc razem z ukladem zaplonowym lub bez niego ale mono jetronic to układ wtrysku jednopunktowego do kolektora dolotowego czyli taki jak właśnie mam pozdrawiam : )) Nie wmówisz mi jakiś bzdur bo sie ksztalce w tym kierunku ; ))