To ci żle powiedział. filty powietrza paliwa (o którym często się zapomina aż do czasu kiedy padnie elektryczna pompa pal w zbiorniku) i oczywiście oleju trzeba systematycznie wymieniać. Wyjątkiem są sportowe filtry stożkowe które czyści się specjalnym sprajem. A adidj miał hyba na myśli przedmuhanie obudowy filtra a nie samego filtra (hyba) A jeżeli masz LPG czysty filtr pow i dobre świece to podstawa. jaki masz silnik??? mogę sprawdzić ile bedzie Cię kosztował filtr
Wiesz silnik mam 1.9 '89 a co do numerów, hmmm to jest zagadka są dwa na tabliczce znamionowej, a w dowodzie mam jeden z nich...
co do LPG to jestem w fazie podjęcia decyzji założenia instalacji
misiek filtr AG281 CENA OK 35 ZŁ marecki filtr najprawdopodobniej AK246 CENA OK 31ZŁ albo AG249 w tej samej cenie trzeba sprawdzić. Oznaczenia z firmy FILTRON
Ja nie polecam zakladania filtrow oleju FILTRONA!! Kumpel pracuje w serwisie Citroena, i mowi ze przed te filtry juz nie jeden silnik remontowali. Jest tam podobno jakis zaworek w filtrze, i podobno w Filtronach jest on za maly.
Nie wiem ile w tym jest prawdy.
Co do filtrow, to owszem czysci sie ale tylko sportowe!! Nie musi to byc Stozek, rowniez moze to byc filtr w pelni zamienny z seryjnym - tzw. wkladka, ale wykonana w tej samej technologii co stozek.